Bootcamp

Bootcamp is oorspronkelijk een Amerikaanse workout die gebaseerd is op de manier waarop soldaten worden getraind in het leger. Veel mensen hebben daarbij het beeld dat je wordt afgemat door een keiharde instructeur, waarbij geen rekening wordt gehouden met termen als plezier en fun. Bij Fit For Free staat plezier en samenwerken juist centraal. Tijdens een Bootcamp les werk je, vaak in de buitenlucht, aan je conditie, kracht en explosiviteit doormiddel van cardio- en spierversterkende oefeningen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van je eigen lichaamsgewicht of andere attributen die voorhanden zijn. Denk hierbij aan bankjes, boomstammen en klimrekken. Tot slot maakt het niet uit of je man of vrouw bent of een beginnende of gevorderde sporter, Bootcamp is er voor iedereen! 

Voordelen

Bootcamp is een leuke en effectieve manier om fit te worden. Het is een totaal andere manier van trainen, dan dat je in de sportschool doet. Ten eerste train je in de buitenlucht, ten tweede worden de lessen in groepsverband gegeven en ten derde wordt er gebruik gemaakt van je eigen lichaamsgewicht en/of andere attributen. Hierdoor heeft Bootcamp vele voordelen:

  • Je verbrandt elke les veel calorieën (600-800 kcal per les)
  • Je werkt aan je uithoudingsvermogen én spierkracht
  • Doordat je in groepsverband traint, kun je net een stapje harder
  • Bootcamp is toegankelijk voor alle niveaus
  • Elke Bootcamp les train je op een andere manier, waardoor het leuk blijft.

Bootcamp bij Fit For Free

Bii Fit For Free kun je naast het trainen in de fitnessruimte ook meedoen met Bootcamp lessen. Voor deze lessen heb je de aanvulling groepslessen nodig bovenop je fitnessabonnement. Met deze aanvulling kun je meedoen met alle groepslessen. Kijk altijd even op de pagina van jouw Fit For Free club of er Bootcamp aangeboden wordt. Dit kan namelijk nogal verschillen per club. 

Gratis proeftrainen?

Ben je nog geen lid van Fit For Free en wil je Bootcamp eerst een keer uitproberen? Vraag dan online een gratis dagpas aan! Met deze dagpas kun je alle fitnessfaciliteiten van Fit For Free één dag uitproberen, meedoen aan de leukste groepslessen én de gezellige sfeer proeven!

Vraag dagpas aan