Circuittraining

Circuittraining is een trainingsmethode waarbij je een circuit doorloopt om je hele lichaam te trainen. Je voert een aantal oefeningen achter elkaar uit, waarbij al je spiergroepen aan de beurt komen. Deze oefeningen kun je op basis van tijd doen, maar ook aan de hand van een x aantal herhalingen. Het aantal herhalingen zal per oefening verschillend zijn. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is beperkt. Hierdoor werk je naast het vergroten van je kracht, ook aan je conditie.

Voordelen circuittraining

Circuittraining is een populaire en eenvoudige manier om je lichaam te trainen. Naast dat het een leuke en afwisselende manier is om te trainen, heeft het ook nog andere voordelen:

  • Circuittraining is toegankelijk voor alle niveaus.
  • Je verbetert je uithoudingsvermogen.
  • Circuittraining helpt je vet verbranden.
  • Circuittraining kan in groepsverband, zodat je extra gestimuleerd wordt.

Circuittraining bij Fit For Free

Bij Fit For Free zijn er verschillende manieren om aan circuittraining te doen.

Switching Circuit

De eerste mogelijkheid is het Switching Circuit. Je kunt zelfstandig gebruik maken van dit gebruiksvriendelijke circuit van fitnesstoestellen. Het circuit is toegankelijk voor al onze leden en wordt als zeer prettig ervaren. Zodra de lamp bij de toestellen op groen staat, start je met het uitvoeren van een oefening naar keuze. Voer zoveel mogelijk herhalingen uit. Zorg wel dat je de oefening op de juiste manier uitvoert, anders loop je misschien een blessure op. Zodra de lamp op rood springt, wissel je van toestel. Zo ga je door, totdat je alle toestellen hebt gehad.

FunXtion

FunXtion is de tweede mogelijkheid om aan circuittraining te doen binnen onze clubs. In de speciaal aangelegde FunXtion Zone kun je zelfstandig een circuit afwerken, of je volgt een training onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Tijdens deze begeleide FunXtion lessen werk je in een kleine groep een aantal zones af met verschillende oefeningen en fitnessattributen. De lessen staan altijd in het teken van fun! Lees hier alles over FunXtion