Fitness schema's

Een fitness schema kan je helpen om het optimale uit je training te halen. Een fitness of trainingsschema helpt je namelijk om structuur in je workout te brengen, waardoor je bewuster met je doelen bezig bent. Hierdoor zal je langer gemotiveerd blijven en zal je eerder je doelen behalen! 

Gratis fitness schema's 

Om je op weg te helpen, heeft Fit For Free op basis van doelstellingen, trainingsniveau en geslacht een aantal gratis trainingsschema’s opgesteld, speciaal voor jou! Het maakt dus niet uit of je beginner of gevorderd bent, wilt afvallen, spierkracht wilt opbouwen of je conditie wilt verbeteren, wij hebben altijd een trainingsschema die bij jou past!

Om goede resultaten te blijven boeken moet je zorgen voor genoeg afwisseling in je training, zodat je spieren geprikkeld blijven. Wanneer je lichaam namelijk gewend raakt aan een bepaalde trainingsroutine, dan zal je minder voortuitgang boeken. Wissel daarom iedere 6-8 weken van trainingsschema. Je kunt de gratis trainingsschema’s vinden in elke Fit For Free club.

Wil je je trainingsschema altijd bij de hand hebben? De trainingsschema’s zijn ook te vinden in de gratis Fit For Free app!

Een trainingsschema op maat?

Naast standaard trainingsschema’s, kun je ook een persoonlijk trainingsschema laten samenstellen. Bij Fit For Free noemen we dit een persoonlijk schema. Als je een persoonlijk schema afneemt, wordt er een afspraak gepland met een coach voor het opstellen van jouw persoonlijke trainingsschema.

De instructeur zal allereerst een gesprek met je aangaan om te bepalen wat je doelen zijn, binnen welke periode je deze wilt bereiken en wat je wel en niet kunt. Aan de hand hiervan zal je onder begeleiding al direct een aantal oefeningen gaan uitvoeren en (indien nodig) uitleg krijgen over de apparatuur en/of oefeningen. Tot slot zal de instructeur een persoonlijk schema voor je opstellen, zodat je in het vervolg ook zelfstandig aan de slag kunt gaan. De kosten voor zo een persoonlijk schema zijn eenmalig € 10,-. Heb je vragen over een persoonlijk schema? Stel ze gerust aan één van onze fitnessinstructeurs!