Sauna en stoombaden

Heerlijk ontspannen in de sauna of in het stoombad na een intensieve workout, wie wil dat nou niet? Bij diverse Fit For Free clubs kun je gratis gebruik maken van deze faciliteiten. Je hoeft geen afspraak te maken. Zolang er ruimte is, kun jij even heerlijk ontspannen!

Wil je weten of jouw Fit For Free club een (infrarood-)sauna of stoombad heeft? Bekijk dan de pagina van jouw club en check of de sauna of het stoombad bij de faciliteiten staat.

Positieve effecten van de sauna

Wanneer je in de sauna gaat, stel je je lichaam bloot aan hoge temperaturen. Doordat je lichaam zich in een omgeving begeeft waar de temperatuur boven de 60 ºC is, zullen je bloedvaten wijder worden. Hierdoor zal je bloed makkelijker door je bloedvaten kunnen stromen! Doordat je een betere doorbloeding krijgt, zullen afvalstoffen en melkzuren sneller worden afgevoerd, waardoor je sneller van de spierpijn af zult zijn! Het nemen van een sauna heeft dus een aantal positieve effecten op je lichaam:

  • Het verbetert je doorbloeding
  • Je krijgt er een gezondere huid van
  • Je ontwikkelt een beter afweersysteem
  • Het kan pijn en stijfheid van de spieren en gewrichten verminderen
  • En het zorgt voor een betere ademhaling

Pure ontspanning in het stoombad

Naast de mogelijkheid om in de sauna te gaan, kun je bij enkele Fit For Free clubs ook genieten in een heerlijk stoombad. Het principe van een stoombad is hetzelfde als bij een sauna: ontspannen! De temperatuur in een stoombad is wel veel lager (tussen de 40 en 60 ºC) dan in een sauna. Het voelt echter wel heet aan doordat je lichaam zich niet zo goed kan afkoelen door de stoom. Na een bezoek aan het stoombad ben je weer als herboren!