Afvallen op een gezonde manier, zonder dieet

Wil je van die vetrol af die over de rand van je broek valt? Zit jij lekkerder in je vel als je 5 kilo lichter zou zijn? Zie je op tegen die strenge diëten, maar wil je wel afvallen? Sporten helpt je bij het kwijtraken van de overtollige kilo’s.

Hoe val je af?

Hoe moeilijk het proces van afvallen ook is, de theorie erachter is simpel. Als je minder energie binnenkrijgt dan je verbruikt, val je af. Energie kun je in dit geval uitdrukken in calorieën. Bijna alles wat je tot je neemt bevat calorieën en je verbrandt de hele dag calorieën. Kortom: als je gedurende een langere periode minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, slank je af.

Wat mag je eten?

Dat je minder calorieën binnen mag krijgen, betekent niet dat je niets meer mag eten. We begrijpen dat je geen zin hebt in een streng dieet. Gelukkig is dat ook niet nodig. Om af te vallen staat een gezond en gevarieerd eetpatroon op de eerste plaats. Daar helpen we je graag bij. In onze blog plaatsen we daarom regelmatig lekkere, gezonde recepten. Probeer ze gerust eens uit.

Sporten helpt bij het afvallen

Hoe meer je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt. Met cardiotraining verbrand je in de kortste tijd de meeste calorieën, maar krachttraining helpt op termijn mee aan een hogere verbranding. Door middel van krachttraining bouw je namelijk tijdens het afvallen spiermassa op. Hierdoor versnelt je stofwisseling, waardoor je weer extra vet kwijt zal raken. We raden aan om minimaal 2 à 3 keer per week aan krachttraining te doen voor vetverbranding. Doe je liever aan cardiotraining om af te vallen? Combineer je gezonde eetpatroon dan met 2 à 3 keer per week een cardiowork-out.

Ben je bang dat je het sportritme niet volhoudt? Geen zorgen, wij helpen je bij het afvallen. Bijvoorbeeld door middel van Fit Start, waarbij we zorgen dat je een sportroutine opbouwt én volhoudt. Samen zorgen we dat die kilo’s verdwijnen.

Bij Fit For Free staan we klaar om je op weg te helpen

Je kiest een abonnement op basis van je behoeften, zodat je altijd sport op de manier die bij je past. Dat zie je terug in ons aanbod en faciliteiten.

  • Fit Start, het introductieprogramma dat je een vliegende start geeft om fit te worden en binnen no-time helpt sportroutine op te bouwen.
  • Altijd een abonnement dat bij je past.
  • Je betaalt niet voor diensten waar je geen gebruik van maakt.
  • Professionele begeleiding op de vloer.
  • Er zijn ruime openingstijden, zo sport je wanneer het je uitkomt
  • Live groepsfitness met een instructeur die je uitdaagt je grenzen te verleggen
  • Een gezellige social corner om na je training even rustig bij te praten. 
  • Hoe meer je sport, hoe meer je profiteert in de Fit For Free Benefitstore
  • Altijd een club bij je in de buurt

Word lid

Liever eerst een keertje proberen? Vraag dan onze dagpas aan.

Bij Fit For Free staan we klaar om je o weg te helpen

7,9

29% van de 3402 beoordelingen beveelt Fit For Free aan

Dit cijfer is gebaseerd op de beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld via de onafhankelijke website van Klantenvertellen.nl.