Afvallen op een gezonde manier, zonder dieet

Wil je op een gezonde manier wat overtollige kilo’s kwijt raken? Het principe van afvallen is simpel. Wanneer je een negatieve energiebalans creëert en dus minder calorieën binnen krijgt dan je verbruikt, dan val je af. Je hoeft echt niet aan een streng dieet. Om af te vallen staat een gezond en gevarieerd eetpatroon op de eerste plaats. Daarnaast is sporten superbelangrijk, en laat dat nou onze specialiteit zijn!

Cardio en voeding als de basis

Wanneer je doelgericht wilt afvallen is het belangrijk om aan cardio training te doen. Cardio training zorgt namelijk voor een verhoging van je energieverbruik waardoor je extra vet zal verbranden.

Om deze verbranding optimaal te houden, is het van belang een gezond en gebalanceerd voedingspatroon te volgen. Om je op weg te helpen, plaatsen we regelmatig gezonde recepten. Zo kun je op een verantwoorde manier kilo’s kwijt raken. Let er wel op dat je energietekort niet te groot wordt. Ga dus niet op een extreem dieet. Je energieverbruik zal hierdoor omlaag gaan, waardoor je na een korte periode geen gewicht meer zal verliezen. Daarnaast is de kans groot dat, wanneer je weer normaal gaat eten, de kilo’s er weer dubbel zo snel aankomen.

TIP: Doe 2 à 3 keer per week cardio training, in combinatie met een gezond eetpatroon, en de resultaten zullen volgen! 

Krachttraining als ondersteuning

Over het algemeen wordt vooral cardio training aangeraden als middel om af te vallen. Krachttraining kan je echter ook helpen om de nodige kilo’s kwijt te raken. Door middel van krachttraining bouw je namelijk tijdens het afvallen spiermassa op. Hierdoor versnelt je stofwisseling, waardoor je weer extra vet kwijt zal raken. Om vet te verliezen is het aan te raden om minimaal 2 à 3 keer per week aan krachttraining te doen.

Bij Fit For Free staan we klaar om je op weg te helpen

Je kiest een abonnement op basis van je behoeften, zodat je altijd sport op de manier die bij je past. Dat zie je terug in ons aanbod en faciliteiten.

  • Fit Start, het introductieprogramma dat je een vliegende start geeft om fit te worden en binnen no-time helpt sportroutine op te bouwen.
  • Altijd een abonnement dat bij je past.
  • Je betaalt niet voor diensten waar je geen gebruik van maakt.
  • Professionele begeleiding op de vloer.
  • Er zijn ruime openingstijden, zo sport je wanneer het je uitkomt
  • Live groepsfitness met een instructeur die je uitdaagt je grenzen te verleggen
  • Een gezellige social corner om na je training even rustig bij te praten. 
  • Hoe meer je sport, hoe meer je profiteert in de Fit For Free Benefitstore
  • Altijd een club bij je in de buurt

Word lid

Liever eerst een keertje proberen? Vraag dan onze gratis dagpas aan.

Bij Fit For Free staan we klaar om je o weg te helpen

8,0

93% van de 3255 beoordelingen beveelt Fit For Free aan

Dit cijfer is gebaseerd op de beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld via de onafhankelijke website van Klantenvertellen.nl.