Yoga groepsles in Amsterdam

Yoga groepsles in Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad. Toch kan het leven in de stad ook hectisch zijn. Een yoga groepsles in Amsterdam is dan de ideale manier om te ontspannen en de stress achter je te laten. Amsterdam heeft prachtige plekjes waar je met mooi weer buiten yoga kunt beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan het Beatrixpark, het Westerpark en Blijburg. Doe je liever aan yoga zonder rekening te hoeven houden met het weer? Kom dan naar Fit For Free.

Over yoga groepsles in Amsterdam

De yogalessen in de moderne zalen van Fit For Free in Amsterdam zijn toegankelijk voor iedereen. Volg het hele jaar yogalessen in een prettige en comfortabele omgeving. Gewoon bij jou in de buurt. Of het nu regent of niet, bij ons kun je altijd terecht voor een uurtje mentale en fysieke ontspanning. Yoga bij Fit For Free is betaalbaar en leuk om te doen. Onze clubs zitten door heel Amsterdam, er is er dus altijd een bij jou in de buurt. Door het grote sportaanbod kun je bij Fit For Free je yogalessen combineren met andere sporten. Wissel bijvoorbeeld een intensieve fitness workout af met een yogales.

Wat is een yoga groepsles?

Geen zin om alleen je yoga-oefeningen te doen? Dan is een yoga groepsles bij Fit For Free in Amsterdam iets voor jou. Onze groepslessen bestaan uit ongeveer 25 deelnemers. Zo motiveer je elkaar. Je wordt hierbij begeleid door een gecertificeerde instructeur die weet hoe je op de juiste wijze je asana’s moet uitvoeren.  Het maakt daarbij niet uit welk niveau je hebt - of je nu net begint met yoga, of het al jaren doet. Je hebt bij ons keuze uit verschillende vormen van yoga, van rustig tot intensief. In Amsterdam bieden we zeven soorten yoga aan:

Power yoga, Vinyasa yoga en Ashtanga yoga zijn actievere vormen van yoga. De yoga poses zijn uitdagend en het tempo ligt hoger. Perfect als je naast lenigheid ook wilt werken aan je kracht en coördinatie. Bij de andere vormen van yoga ligt het tempo lager en volgen de oefeningen elkaar minder snel op. De nadruk ligt hierbij meer op ontspanning, lenigheid en coördinatie. Als je nog niet eerder aan yoga hebt gedaan, dan zijn groepslessen Flow yoga, Yin Yang yoga, Hatha yoga en Yin yoga heel geschikt om mee te beginnen.

Wanneer is een yogales in Amsterdam geschikt voor jou?

Yoga is geschikt voor iedereen. Door yoga te beoefenen, kun je mentaal ontspannen en je energieniveau omhoog brengen. Maar yoga doet meer dan ontspanning bieden. Zo werken we tijdens de lessen ook aan lenigheid, kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en snelheid. Yoga maakt je spieren flexibeler en sterker, het verbetert je houding, concentratie, ademhaling en doorbloeding. Yoga is zeer geschikt als je spier- of gewrichtsklachten hebt. Als je regelmatig een yogales neemt, verminderen deze klachten meestal. De rustige yogavormen Yin Yang yoga,  Flow yoga, Hatha yoga en Yin yoga  zijn ook prima voor beginners, omdat je stap voor stap leert om de yoga-posities goed uit te voeren. Heb je veel last van stress of heb je een sportblessure opgelopen? Dan is yoga een goede manier om flexibel te blijven en te ontspannen, zonder daarbij over je grenzen heen te gaan. Meedoen aan een groepsles yoga bij Fit For Free in Amsterdam zorgt voor een goede “stok achter de deur” zodat je optimaal aan je herstel kunt werken.  Onze yoga lessen zijn laagdrempelig en je bent van harte welkom. De groepen zijn gemengd en geschikt voor alle leeftijden en niveau’s. Als je beginner bent, kun je elke vorm van yoga kiezen. De instructeur kan de poses en houdingen aanpassen aan je niveau. Bovendien kun je met een abonnement onbeperkt yogalessen volgen.

Dealblok home

Unlimited trainen met het alles-in-één Fit-abo

Dit wil jij! Onbeperkt trainen met een alles-in-één Fit-abonnement. Doe waar je zin in hebt: van cardio tot krachttraining en van vrij fitnessen tot les van onze gediplomeerde instructeurs, it’s all-in. Inclusief de populaire Les Mills-lessen zoals BodyCombat en SH’BAM. Probeer het de eerste 6 maanden voor € 14,99 per 4 weken.

Hoe ziet een groepsles yoga in Amsterdam eruit?

Met een groepsles yoga in Amsterdam werk je aan het krijgen en behouden van een sterk en gezond lichaam. Yoga is heel geschikt als je niet alleen fysiek bezig wilt zijn, maar ook je lichaam en geest wilt laten ontspannen. De lessen duren 60 -75 minuten en we beginnen met een gezamenlijke warming-up. Tijdens de les neem je meerdere yoga houdingen aan. Het tempo is afhankelijk van de yogavorm. Je wisselt verschillende houdingen en bewegingen af tijdens de les, zodat jij je lenigheid, concentratie en balans verbetert. Je wordt hierbij begeleid door een gecertificeerde groepsles instructeur die de oefeningen voordoet en je helpt bij het vinden van de juiste houding. De instructeur begeleidt je ook als je door een blessure een oefening niet goed kunt uitvoeren. Je krijgt dan een alternatieve oefening aangeboden, zodat je gewoon mee kunt doen met de groep. We sluiten de les altijd af met een ontspannende cooling-down.

Waarom kiezen voor yogales bij Fit For Free Amsterdam?

Fit For Free biedt in de clubs in Amsterdam verschillende groepslessen yoga aan. Je kunt kiezen uit verschillende soorten yoga, van intensief tot ontspannend. Met het Fit abonnement kun jij onbeperkt meedoen met alle groepslessen die onze clubs aanbieden.  Yoga is een perfecte aanvulling op andere sporten. Bij yoga concentreren we ons onder andere op je ademhaling, je bewustzijn en het voelen van grenzen. Allemaal dingen die je ook prima bij andere sporten kunt toepassen. Met één abonnement combineer je de yogalessen met bijvoorbeeld fitness of Bodypump.  Fit For Free heeft meerdere vestigingen in Amsterdam. Je kunt dus altijd bij jou in de buurt groepslessen yoga volgen. Lijkt het je leuk om een yoga groepsles te volgen? Download dan onze gratis Fit For Free app. Daarin vind je een leuke online yoga work-out waarmee je zelf kunt uittesten of het wat voor je is.

0 clubs gevonden

in de omgeving van Amsterdam

    Veelgestelde vragen over groepsles yoga in Amsterdam

    Is het mogelijk om in Amsterdam een les yoga te proberen? Ja. Als je interesse hebt in yoga groepslessen, maar je weet niet zeker of het iets voor je is, dan kun je een dagpas aanvragen. Daarmee kun je yoga volgen bij een van onze clubs in Amsterdam. Welke vormen van yoga biedt Fit For Free in Amsterdam aan? Bij Fit For Free kun je terecht voor lessen Ashtanga yoga, Flow yoga, Hatha yoga, Power yoga, Vinyasa yoga, Yin Yang yoga en Yin yoga. Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Amsterdam? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven. Ik loop graag hard. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Jazeker. Hardlopen en yoga zijn een goede combinatie. Yoga versterkt de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen. Maar yoga versterkt ook spieren die je tijdens het hardlopen niet zoveel gebruikt. De yoga-oefeningen versterken je rompstabiliteit, heupspieren en bovenbeenspieren. Zo word je flexibeler en loop je efficiënter. Kan ik bij Fit For Free in Amsterdam ook een paar groepslessen yoga volgen? Dat kan. Als je nog niet zeker weet of groepslessen yoga echt iets voor jou zijn, dan kun je een flexibel abonnement afsluiten dat per 4-weken opzegbaar is. Daarmee volg je 4 weken lang groepslessen yoga. Of volg de online lessen via de gratis Fit For Free app die je downloadt in de App Store of via Google Play.