Fit For Free Yoga les

Yoga in Apeldoorn

Over Apeldoorn raak je niet snel uitgepraat. Er is ook zoveel te doen en te zien. De tuinen van Paleis ‘t Loo kent natuurlijk iedereen, net als de Apenheul en het vlakbij gelegen Park Hoge Veluwe. Maar wist je ook dat je in Apeldoorn kunt werken aan je fysieke en mentale welzijn? Daarvoor kun je terecht bij de yoga groepslessen van Fit For Free Apeldoorn.

Over yogales in Apeldoorn

Wil je niet alleen aan je lichaam werken, maar ook mentaal bezig zijn? Dan is een yogales in Apeldoorn echt iets voor jou. Yoga brengt je weer in contact met jezelf en ontspant je lichaam en geest, zodat je weer helemaal oplaadt. Het is daarnaast de perfecte manier om lenig te blijven en je ademhaling te verbeteren. Je zult merken dat je sportprestaties daardoor ook beter worden.

Wat is een yoga groepsles?

Tijdens een groepsles yoga bij Fit For Free werk je aan je innerlijke balans, coördinatie, lenigheid en ontspanning. De lessen worden gegeven in onze comfortabele zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. Een gecertificeerde instructeur helpt je bij de juiste uitvoering van de oefeningen.

Wie kan meedoen met de yoga groepsles in Apeldoorn?

Onze yogalessen zijn geschikt voor iedereen. Jong, oud, ervaren of beginner. Je instapniveau maakt niet uit, je kunt altijd meedoen met de groepsles yoga. Jij bepaalt wat je aankunt en de instructeur helpt je als het even niet lukt.

Welke yoga past bij jou?

Bij Fit For Free Apeldoorn kun je terecht voor verschillende vormen van yoga. Houd je van dynamisch en intensief bewegen, dan is Power yoga een les die je zeker eens moet proberen. De oefeningen volgen elkaar tijdens deze lessen in een vrij hoog tempo op. Je verbetert je uithoudingsvermogen, balans en ademhaling. 

Houd je het liever wat rustiger, of heb je last van blessures? Probeer dan eens Yin yoga. Ontspannen houdingen worden afgewisseld met meer dynamische en statische houdingen waarmee je je lichaam niet zwaar belast. Deze lessen zijn erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

Met je Fit abonnement kun je bij de clubs in Apeldoorn en alle andere Fit For Free clubs in Nederland elke groepsles yoga volgen die jij wilt. Maar je kunt ook meedoen aan alle andere groepslessen die wij aanbieden. Bovendien kun je onbeperkt los op alles fitness- en cardiotoestellen in de gym.

Wanneer is een yoga groepsles geschikt voor jou?

Een yogales is een goede manier om een uurtje mentaal te ontspannen. Yoga is ook heel geschikt als je rugklachten hebt en als je stramme spieren weer soepel wilt maken. De oefeningen geven bovendien verlichting als je nek-, schouder- of spierklachten hebt. 

Sportblessure? Probeer yoga!

Heb je last van een sportblessure en mag je een tijdje niet intensief sporten? Dan is yoga een goede manier om je lichaam soepel te houden. Door de oefeningen te doen hou je je schouder-, rug- en beenspieren soepel. Sommige oefeningen versterken je spieren ook, zodat je na je herstel weer sneller op je oude niveau kunt sporten. Na je herstel helpt yoga om blessures te voorkomen. 

Gezellig samen sporten

Het voordeel van een groepsles is, dat je niet in je eentje op je matje oefeningen hoeft te doen. Je bent altijd samen met nog zo’n 24 andere yogaliefhebbers. Samen sporten werkt heel motiverend en je komt graag weer terug voor de volgende les. Onze groepslessen zijn geschikt als je net begint met yoga, maar ook als je al vaker aan yoga hebt gedaan. Instromen kan het hele jaar door, dus je kunt meteen beginnen.

Dealblok home

Onbeperkt trainen met het alles-in-één Fit-abonnement. Doe waar jij zin in hebt. Vrije fitness of een training uit ons grote aanbod live groepslessen: van dans tot fight en yoga. Inclusief een ruim aanbod Les Mills-lessen.  

Nu de eerste 6 maanden voor € 14,99 per 4 weken.

Hoe ziet een yogales in Apeldoorn eruit?

De yoga groepslessen in Apeldoorn worden gegeven in onze clubs. Er is altijd wel een club bij jou in de buurt. Voor de (yoga) groepslessen hebben we speciale zalen, apart van de andere sportactiviteiten. Zo kun je in een rustige omgeving je oefeningen doen.

De groepslessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens de les word je begeleid door onze gecertificeerde instructeurs. Zij zorgen dat je de goede houdingen aanneemt en de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Zo haal je alles uit deze lessen. Na afloop voel je je lekker soepel en geestelijk ontspannen.

Wil je het een keer proberen? Vraag een dagpas aan en kom gezellig meedoen met een yoga groepsles. Zo kun je zelf ervaren of onze yogalessen iets voor jou zijn. Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Het is dus ook mogelijk om voor of na je werk je hoofd even helemaal leeg te maken met een yogales.

Waarom yoga bij Fit For Free Apeldoorn?

We bieden verschillende vormen van yoga aan. Weet je nog niet welke vorm goed bij jou past? Met het Fit abonnement kun je uitproberen wat jou het meest aanspreekt. Met dit abonnement kun je onbeperkt meedoen met alle groepslessen. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga. Daarnaast mag je ook onbeperkt gebruik maken van de gebruiksvriendelijke fitness- en cardiotoestellen in onze gym. 

Altijd een club in de buurt

Onze clubs zijn goed bereikbaar met fiets, auto en openbaar vervoer. De meeste clubs zijn dagelijks geopend en vaak kun je al vroeg terecht. Ben je meer een avondmens? Door de ruime openingstijden kun je ook ‘s avonds komen trainen. Met je abonnement heb je toegang tot alle Fit For Free clubs in Nederland. Wil je graag groepslessen yoga in Apeldoorn volgen? Kom dan eens langs bij Fit For Free. Vooraf kun je onze Fit For Free app downloaden. Daar vind je, naast heel veel meer, een aantal yoga videolessen die je zelf thuis kunt doen. Dus: pak je matje en probeer het zelf. Enthousiast geworden? Kom dan sporten bij Fit For Free.

Veelgestelde vragen over de groepsles yoga in Apeldoorn

Ik ben helemaal niet lenig, kan ik dan wel meedoen? Ja, je hoeft helemaal niet lenig te zijn om Yoga te beoefenen. Wel kan je door regelmatig naar de groepslessen te komen leniger worden. 

Ik heb een blessure, kan ik naar de les komen? Ja, met de meeste blessures kun je gewoon Yoga blijven beoefenen. Voor de les kun je bij de instructeur aangeven dat je een blessures hebt, dan kan daar rekening mee gehouden worden en wanneer nodig een alternatieve oefening worden gegeven. 

Wat trek ik aan naar een yogales? Bij de yogales is het handig om kleding te dragen die lekker zit en waar je je flexibel in kunt bewegen. Draag liever geen overdreven wijde kleding omdat dit in de weg kan gaan zitten tijdens bepaalde poses. Het is fijn om ook iets warms mee voor de rustmomenten voor en na de les. En bijvoorbeeld een paar dikke sokken voor tijdens het ontspannen. 

Is Yoga geschikt voor alle leeftijden? Ja! Yoga is een bijzondere vorm van bewegen die iedereen kan doen, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. 

Kun je sterker worden van Yoga of is het alleen voor ontspanning? Je kunt zeker sterker worden van yoga. Bij sommige poses gebruik je je lichaamsgewicht waarbij je spieren moeten werken. Ook span je tijdens veel oefeningen je buikspieren aan om in balans te blijven. Zo werk je op een fijne manier aan je lenigheid, balans en coördinatie. 

Ik weet nog niet of ik Yoga wil doen, kan ik een proefles volgen? Ja, bij elke Fit For Free locatie is het mogelijk om een dagpas aan te vragen. Hiermee kun je een keertje naar de club komen om te fitnessen of een groepsles te volgen. Grote kans dat je na één les al om bent, dan is er het Fit abonnement waarmee je onbeperkt groepslessen kunt volgen. 

Gratis Yoga lessen

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

In de Fit For Free App vind je Yoga lessen en talloze andere workouts die je vanuit huis kan volgen. Download de App voor Android of iOS via de bovenstaande knoppen.

Fit For Free App