Niek Kimmann heropent Hengelo officieel

Geplaatst op: 
28 november 2016

Op 14 november was binnen sporten door het gure weer niet de enige reden om bij Fit For Free Hengelo naar binnen te stappen. 

Op deze avond was namelijk de feestelijke opening van de compleet vernieuwde en uitgebreide club aan het Plein in Hengelo. De club heeft na een make-over een compleet nieuwe uitstraling gekregen en extra sportoppervlakte.

Check voor een sfeerimpressie het fotoalbum of de video onderaan de pagina. 

Wereldkampioen BMX

Speciaal voor deze avond was Niek Kimmann, wereldkampioen BMX in 2015 en Olympisch finalist in Rio, uitgenodigd om de club officieel te openen. Het was de hele avond mogelijk om met hem op de foto te gaan en een handtekening te verzamelen. Rond 19:00 uur werd de club na een kort interview door de BMX’er officieel geopend. 

Bij binnenkomst trok het virtuele fietsspel meteen zijn aandacht. Hij kon het dan ook niet laten om een wedstrijd mee te doen tegen een aantal leden. Het duel eindigde in winst voor Niek, maar dit ging niet vanzelf. Met het fietsspel konden leden met de snelste tijd een jaar lang gratis sporten winnen.

afbeelding Heropening Fit For Free Hengelo

Niek Kimmann in gesprek met leden

In de club werd de nieuwe Wall of Goals geïntroduceerd waar leden hun sportieve doelen konden opschrijven om het zo tastbaar te maken. Niek Kimmann werd ook gevraagd naar zijn doel en of hij deze op de Wall wilde schrijven. Met overtuiging schreef hij zijn doel, ‘plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo’, op de muur. Vooraf ging Niek in gesprek met een aantal trouwe leden van de club:

  • Ingrid (49) is al 8 jaar lid en heeft een aangeboren afwijking in haar rug. Hierdoor heeft ze haar rechterbeen verloren. Haar doel is om mobiel te blijven en daar sport ze 3 keer in de week voor. 
  • De 39 jarige Ala was in het verleden een fanatieke sporter, maar sportte op een gegeven moment niet meer. Hierdoor kwam hij veel kilo’s aan, tot hij in 2015 besloot weer te gaan sporten. In een jaar tijd is hij 26 kilo afgevallen! Ala’s doel is om het fanatieke sporten door te zetten. 
  • Bertus (75) voelt zich helemaal thuis in de sportschool. Twee middagen in de week spant hij zich in om zo lang mogelijk fit en mobiel te blijven. 
  • Het laatste lid waar Niek mee in gesprek ging, was de 46 jarige Jacqueline. Ze is een fanatieke sportster die 7 dagen per week sport. Haar doel is om 8 kilo af te vallen, afgetraind te worden door groepslessen en vier keer in de week hard te lopen.

afbeelding heropening Fit For Free Hengelo

Kick-off XCO in Hengelo

Naast dat er tijdens de heropening een mogelijkheid was om de sfeer van de nieuwe club te proeven, werd er een nieuwe groepsles gepresenteerd aan de leden van Hengelo: XCO. De eerste les was direct een succes! De leden waren enthousiast en brachten de XCO-trainers in een rap tempo in beweging. De XCO-trainers zijn gevuld grit, die je door middel van heen en weer te bewegen een effectieve belasting op je spieren geven. Al met al een geslaagde kick-off van deze nieuwe les!

Fotoalbum

Met de hoge opkomst was het een gezellige avond en kon iedereen zijn energie kwijt bij de groepslessen, de workouts en het virtuele fietsspel. Er zijn een hoop foto’s gemaakt die je kunt terugvinden op de Facebook-pagina van Fit For Free Hengelo

Video

Gerelateerde berichten