Officiële heropening door Tessa van Schagen

Geplaatst op: 
25 januari 2017

Als het nog niet bekend was dat er een Fit For Free club in de Groenoordhallen zit, dan is dit wel sinds 16 januari. Voor de club stonden 10 auto’s met Fit For Free bestickering netjes in een cirkel opgesteld. Dit had allemaal te maken met de heropening van de vernieuwde club.

Check voor een sfeerimpressie het fotoalbum of de video onderaan deze pagina.

Een feestelijke avond

Via een rode loper liep je de compleet versierde club binnen. Overal hingen ballonnen en er stond een alcoholvrij drankje klaar om te toasten op de vernieuwing! Bij binnenkomst zag je meteen het podium staan waar het officiële moment op zou gaan plaatsvinden: de heropening van Fit For Free Leiden Groenoord. Achter het podium gingen de aanwezige dj’s helemaal los. Ze zorgden er met hun swingende beats voor dat de sporters een extra boost kregen. Om 19:00 uur was het moment daar om officieel het startsein te geven van de vernieuwde club. Voor dit moment was meervoudig Nederlands kampioene op de 200 meter sprint Tessa van Schagen uitgenodigd!

Opening Fit For Free Leiden Groenoord door Tessa van Schagen 
Sportieve doelen met elkaar delen

Als topatleet is het logisch dat Tessa naar een doel toewerkt om vervolgens op het juiste moment te pieken. Ze deelde haar doel met de aanwezigen vlak voordat ze de club opende. Haar doel is om zich plaatsen voor het WK atletiek op haar favoriete onderdeel, de 200 meter sprint. Maar niet alleen topsporters hebben een doel, ook andere sporters trainen met een doel. Dat bleek wel uit de gesprekken die ze had met een aantal leden.

  • Neem bijvoorbeeld Ricardo en Kayleigh. Dit liefdeskoppel traint samen heel fanatiek. Allebei voor een gespierd en slank lichaam. Ze gaven aan ook heel veel steun aan elkaar te hebben, vooral als één van hen geen zin heeft.
  • Maar ook  de 80-jarige Godert. Hij sport regelmatig om op late leeftijd nog in beweging te blijven. Zijn eigen slogan is: ‘Established in 1936 …. Kept in shape by Fit For Free’.

Workout demo door Tessa van Schagen

Uitdagende workout demo van Tessa

De sprintster gaf later op de avond ook een workout demo aan 10 deelnemers. Tessa gaf ze hiermee een unieke ervaring én inzicht in haar trainingsschema tijdens de winter. Door de krachtoefeningen met het eigen lichaamsgewicht en kettlebells werd het een uitdagende workout. Alle oefeningen werden in circuit vorm uitgevoerd. Uiteindelijk werd de workout afgesloten met een aantal buikspieroefeningen en ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis!

Fotoalbum

Het was een zeer geslaagde én sportieve avond. De hele avond was er een fotograaf aanwezig om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Deze foto’s kan je allemaal bekijken op de Facebook pagina van Fit For Free Leiden Groenoord.

Video

Gerelateerde berichten