Hoe fit is Nederland?

Geplaatst op: 
7 oktober 2020

Op driekwart van 2020 waren we toch wel benieuwd hoe Fit Nederland was. Daarom startten we een onderzoek* om erachter te komen hoe het gesteld is met de conditie van Nederlanders. Eindstand? Die is flink achteruit gehold de afgelopen maanden. Hoewel de meerderheid (52%) denkt fit genoeg te zijn, beweegt het overgrote deel onvoldoende. De helft van de ondervraagden sportten afgelopen zomer zelfs minder dan eens per week. Slechts een op de vijf haalt de landelijke richtlijn van minstens twee keer per week. Dat was in 2019* wel anders.

Wat zeggen de cijfers?

Afgelopen zomer sportten de meesten minder dan één keer (53%) of één tot twee keer (28%) per week. Slechts een op de vijf ondervraagden haalt de landelijke richtlijn van minstens twee keer sporten per week.

En hoewel 70% van de Nederlanders zich beter voelt na een training, ervaart 40% van de Nederlanders het als een drempel om weer naar de sportschool te gaan. Dat kan anders!

Let’s get Fit!

Van het belang van een goede conditie zijn we ons allemaal bewust. Het is een van de belangrijkste redenen om aan de slag te gaan in een sportschool. En, niet onbelangrijk, een meerderheid (58%) wil graag gezond en fit worden om een goed immuunsysteem op te bouwen en te behouden.

De richtlijnen van de Gezondheidsraad raden volwassenen aan ‘minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten’ uit te voeren - sporten dus. En waar doe je dat? In je dichtstbijzijnde Fit For Free club natuurlijk.

Veilig en verantwoord sporten

Een gebrek aan motivatie zorgt er bij drie op de tien Nederlanders voor dat ze niet sporten. Een sportmaatje, groepslessen, persoonlijke begeleiding of bijvoorbeeld het snel zien van resultaat helpt om gemotiveerd te blijven.

Heb je zin om lekker te trainen, maar kun je wel een sportief duwtje in de juiste richting gebruiken? Fit For Free heeft nóg een goede motivatie: je kunt nu 8 weken veilig, verantwoorden en vrijblijvend kennis maken met onze clubs voor € 39,99. Dat is 3 weken gratis trainen én geen inschrijfgeld! De ideale manier om fit te worden, zonder ergens aan vast te zitten. Het abonnement stopt automatisch na 8 weken. Meer weten? Check onze aanbieding hier.

*Onderzoek: ‘Hoe fit is Nederland?’ uitgevoerd door Factsnapp in opdracht van Fit For Free onder 2 x 400 Nederlanders.
*Bron: Volksgezondheid En Zorg.

Straat Wijs met Quinten Popma

Om de onderzoeksresultaten kracht bij te zetten, gingen we de straat op met Quinten Popma van Straat Wijs. Een sportieve dag in het centrum van Rotterdam verder en de resultaten liegen er niet om.

Gerelateerde berichten

Zo verbeter je je conditie

Zó verbeter je je conditie

7 november 2018 - Fitness & weetjes

Sta jij weleens hijgend bovenaan een hoge trap? Of heb je moeite om je kinderen bij te houden tijdens het buitenspelen? Voor veel mensen is dit herkenbaar, maar gelukkig kun je je conditie met sporten al snel verbeteren. Met de juiste trainingen ga je binnenkort weer als een speer die trap op.

Lees verder
5 tips tegen spierpijn

5x tips tegen spierpijn

31 oktober 2018 - Fitness & weetjes

Spierpijn: de meeste sporters hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Spierpijn is pijnlijk, maar betekent vaak dat je goed getraind hebt. In de blog van deze week geven we je vijf tips waarmee je spierpijn, met de nadruk op pijn, kunt beperken.

Lees verder
Hoe werkt spieropbouw?

Hoe werkt spieropbouw?

2 oktober 2018 - Fitness & weetjes

Droom jij van die gewilde spierballen of welgevormde benen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Spieropbouw vraagt om geduld en doorzettingsvermogen, maar het is niet onmogelijk! Lees de blog over hoe je begint én doorzet.

Lees verder