Last van stress? Probeer yoga!

Geplaatst op: 
26 november 2019

Hoe vaak komt het voor dat je de vraag hoe het met je gaat, beantwoordt met: "druk"? Je hebt dan ook een druk leven. Op je werk verwachten ze veel van je, of je studie vraagt veel tijd en energie. De boodschappen moeten gedaan worden, je besteedt graag tijd aan je familie en vrienden, maar ook zou je wat meer uurtjes per week in de sportschool willen staan. Ondertussen moet je ook nog een afspraak maken bij de garage om je autoruit te laten repareren, stapelt de was zich op en blijft je telefoon maar rinkelen. Druk, druk, druk. Neem eens een wat tijd voor jezelf om te ontspannen, zo kun je de drukte beter aan. Bij Fit For Free ben je zo van je stress af met yoga. Hoe komt dat? Lees het in deze blog! 

Dagelijkse activiteiten en eindeloze to-do-lijstjes zorgen er bij de meeste mensen voor dat ze stress, bezorgdheid, angst en slapeloze nachten ervaren. Herken je dit bij jezelf? Neem dan een moment voor jezelf om je (mentale) gezondheid weer goed te krijgen. Yoga is hierbij een goed hulpmiddel, wat zich richt op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Is het zweverig? Nee! Helaas is dit nog steeds het imago van yoga. Desondanks is het de meest verantwoorde manier en een gezonde manier om je te helpen met ontspannen en klachten als stress, bezogdheid en angst weg te nemen. 

1. De basis: een goede ademhaling

De basis van alle soorten yoga die er bestaan, is een focus op je ademhaling. Door controle te hebben over je ademhaling en ademhalingstechnieken onder de knie te hebben, kun je ontspannen en rustig worden. 

2. Poses die invloed hebben op je lichaam en geest

Tijdens een live groepsles Yoga bij Fit For Free voer je verschillende houdingen uit, ook wel poses genoemd. Bij de ene soort yoga voer je serie van yogaposes sneller achter elkaar uit dan bij de andere soort, maar ze zijn allemaal zo opgezet en ontwikkeld dat het je mentale en fysieke kracht en flexibiliteit bevordert. De poses kunnen variëren, van een simpele houding liggend op de grond, tot een ingewikkelde houding om je fysieke mogelijkheden uit te dagen.

3. Leven in het hier en nu verlicht je stress

In het dagelijkse leven plannen we al 10 stappen vooruit, waardoor je meer bezig bent met volgende week dan met wat er in het hier en nu gebeurt. Tijdens een live groepsles yoga focus je je op je lichaam en geest, in de vorm van hoe je ze allebei op dat moment aanvoelt. Dit klinkt misschien zweverig, maar door stil te staan bij het moment van nu en je te ontspannen, merk je minder stress, angst en bezorgdheid. Je merkt dat je meer rust hebt in je hoofd en voelt goed aan op welke punten in je lichaam je moet letten. 

Heb jij dus behoefte aan stressmanagement? Wil je meer investeren in je mentale en geestelijke gezondheid? Ben je toe aan ontspanning en een moment voor jezelf? Kom gerust eens een live groepsles yoga bij Fit For Free uitproberen en ontspan. Je kunt nog tot en met 30 november 2019 gratis meedoen dankzij onze actie! Je bent welkom in al onze 96 vestigingen, er is altijd een club bij jou in de buurt.  

Gerelateerde berichten

5 voordelen van Zumba

5 voordelen van Zumba

20 november 2019 - Fitness & weetjes

Grote kans dat je al eens van onze live groepsles Zumba hebt gehoord, maar heb je het ook al eens geprobeerd? Deze Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness bevat een leuke Latinsfeer met opzwepende ritmes van Merengue, Bachata en Salsa, waarop je swingende dansbewegingen maakt. Zo vind je fitness en dansen samen in één effectieve work-out. Zumba is leuk, energiek en het geeft je een fantastisch gevoel. Maar welke voordelen heeft deze intervalwork-out voor jou? Lees snel verder in deze blog! Ben je overtuigd van de 5 voordelen van Zumba? In november ben je de hele maand welkom om onze live groepslessen gratis te proberen, dus kom gerust langs!

Lees verder
Welke live groepslessen helpen bij het opbouwen van je conditie?

Welke live groepslessen helpen bij het opbouwen van je conditie?

12 november 2019 - Fitness & weetjes

Vind je het moeilijk om je kinderen bij te houden tijdens een renwedstrijdje? Of ben je buiten adem na het beklimmen van die 15 traptreden op je werk of school? Wacht je liever op de volgende bus, dan dat je de buschauffeur hijgend moet begroeten na een sprintje? Een goede conditie zorgt niet alleen voor een beter uithoudingsvermogen, maar ook voor een verhoogde weerstand. Dat wil je dus! Een conditie opbouwen lijkt lastig, maar met onze live groepslessen kun je je conditie op een leuke manier trainen. In november 2019 kun je ze zelfs de hele maand gratis uitproberen. Maar waaruit heb je de keuze en wat houden ze in? Probeer deze live groepslessen die je helpen bij het opbouwen van je conditie allemaal!

Lees verder
Wat is BodyPump en hoe word je er fit door?

Wat is BodyPump en hoe word je er fit door?

6 november 2019 - Fitness & weetjes

De hele maand november mag je als Fit Zelf-lid of niet-lid gratis live groepslessen uitproberen bij Fit For Free. Dankzij ons brede aanbod zit er zeker een groepsles bij die bij je past. Wat dacht je van BodyPump? Dit trainingsprogramma van Les Mills is ideaal als je je spierconditie wilt verbeteren, wilt afvallen of strakker in je vel wilt zitten. In een uur train je op leuke muziek en in een gezellige groep. De gecertificeerde groepslesinstructeur daagt je uit je grenzen te verleggen en het maximale uit de training te halen. Maar wat doe je precies in zo’n live BodyPump groepsles? En waarom is het zo goed voor je? Waarom wordt het ‘a fast way to get fit’ genoemd? In deze blog vertellen we je alles over Les Mills BodyPump.

Lees verder