Neem een voorsprong op je goede voornemens en start nú

Geplaatst op: 
11 december 2018

Heb je je goede voornemens voor volgend jaar al klaarliggen? Ook komend jaar wil iedereen weer massaal afvallen, sterker worden of gezonder eten. 1 januari is natuurlijk de ultieme dag om eindelijk te starten met werken aan je doel, maar waarom eigenlijk? Iedere dag is een goede dag om te beginnen, zelfs in december. Laat je je helemaal gaan in december of neem je alvast een voorsprong op je goede voornemens? De keuze is aan jou. 

1. Wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af

December is bij uitstek de maand om lekker uit te pakken. Met Sinterklaas achter de rug zijn we ons massaal aan het voorbereiden op het kerstdiner en al het lekkers met de jaarwisseling. Deze dagen staan natuurlijk garant voor de lekkerste maaltijden, zoetigheden en snack om van te genieten. Dat moet je ook vooral doen, het is tenslotte maar één keer per jaar Kerst en Oud & Nieuw. Is je goede voornemen om een paar kilootjes af te vallen? Dan kan het zeker geen kwaad om de rest van de maand een klein beetje op je eten en drinken te letten. Als je je heel december volledig laat gaan en daardoor aankomt, heb je in het nieuwe jaar automatisch meer tijd nodig om het extra gewicht weer te verliezen. Zelfs tijdens de feestdagen kun je met andere keuzes al een behoorlijk verschil maken, zonder in te leveren op al het lekkers en de gezelligheid. Je leest hier hoe je extra kilo’s in december makkelijk voorkomt.

2. Wacht niet, maar start direct

Met de feestdagen in het vooruitzicht wil je er misschien nog helemaal niet aan denken, maar 1 januari 2019 is geen magische dag om te starten met je goede voornemens. 1 januari is wat dat betreft precies hetzelfde als iedere andere dag. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je begint, daar is echt geen speciale dag voor nodig. Als je je goede voornemens uitstelt zorgt het er niet voor dat de finish dichterbij komt. Sterker nog, het zorgt ervoor dat je je uiteindelijke doel pas later haalt. Je hoeft niet te beginnen bij een nieuwe week, nieuwe maand of zelfs een nieuw jaar. Elke dag is een nieuwe kans om een nieuwe start te maken. En hoe eerder je bent, hoe eerder je eindelijk je felbegeerde doel bereikt.  

3. Wees geen sponsor, maar sporter

Is je goede voornemen dat je nu toch écht naar de sportschool gaat? Dan is het opbouwen van een sportritme voor jou het overkoepelende doel. Als je eenmaal een sportritme hebt opgebouwd zit het sporten zo in je systeem dat het bijna geen optie is om niet te gaan. Weet je dat je moeite hebt om je sportritme op te bouwen en vast te houden? Als lid mag je kosteloos gebruikmaken van ons Fit Start introductieprogramma, waarmee je binnen 13 weken ritme opbouwt én volhoudt. Zo kun je er deze keer zeker voor zorgen dat je ook echt komt sporten en niet sponsort. Je betaalt voor je abonnement, maak er dan ook gebruik van! Als je nu start met Fit Start heb je de eerste drie weken er al opzitten, die je in januari niet meer hoeft te doen.

Ga jij deze maand al beginnen met je goede voornemens? Of start je toch 1 januari? Wij zijn benieuwd. Laat het ons weten in de reacties onder onze laatste Facebookpost.

Gerelateerde berichten

Tips voor sporten in warm weer

Sporten met warm weer: hoe doe je dat?

26 juni 2019 - Fitness & weetjes

Wow, wat een temperaturen deze week! De zomer is een paar dagen geleden officieel van start gegaan en de zon laat zich al volop zien. Heb jij er al van genoten? Met dit zomerse weer kan het sporten er nog weleens bij inschieten. Het is warm, bewegen is daardoor vermoeiend en de verleiding om op het strand van de zon te genieten is groot. Hoe blijf je toch gemotiveerd om te sporten in de zomer? En hoe sport je als het warm is? We geven je 4 tips om fit te blijven in deze warme zomer. 

Lees verder
Tips om een hongergevoel tegen te gaan

8 tips om zonder honger af te vallen

29 mei 2019 - Fitness & weetjes

Ben je bezig met afvallen, maar verlang je constant naar die heerlijke gevulde koeken of dik belegde broodjes?
Je hebt net gegeten, maar je krijgt niet veel later alweer trek. Het lijkt onmogelijk om gewicht te verliezen als je maag niet stil te krijgen is. Je moet op je calorieën letten, maar voor je het weet sta je alweer voor de (koel)kast. Het is gelukkig niet nodig om honger te lijden als je wilt afvallen, maar we begrijpen dat je het constante hongergevoel vervelend vindt. In deze blog geven we daarom je 8 tips om je hongergevoel te verminderen.

Lees verder
Dit is waarom je niet verder afvalt

Kan je lichaam stoppen met afvallen?

7 mei 2019 - Fitness & weetjes

Herken je deze situatie? Je bent een tijdje bezig met afvallen en het gaat best goed. Je let op je eten, je sport en houd je calorie-inname in de gaten. Maar op den duur raak je geen grammetje meer kwijt. Dat kan heel erg frustrerend zijn. Waarom val je niet meer af? Sommige mensen zeggen dat je lichaam in spaarstand staat. Dat betekent dat je lichaam efficiënter omgaat met energie omdat het op overlevingsmodus over is gegaan. Maar is dat wel zo? Kan je lichaam op spaarstand overgaan als je bezig bent met afvallen? Dat lees je in deze blog.

Lees verder