Waarom groepslessen je helpen bij je sportritme

Geplaatst op: 
2 oktober 2019

Wil je graag sporten, maar vind je het niet leuk om in je eentje in de sportschool te trainen? Of merk je dat je motivatie bij het tillen van gewichten minder wordt? Zelfstandig trainen werkt niet voor iedereen. De een vindt het juist fijn om een moment voor zichzelf in de club te hebben, terwijl de ander graag gezelschap heeft tijdens het sporten. Dat is helemaal niet gek, iedereen traint op zijn of haar eigen manier. We raden je aan om live groepslessen te proberen, zodat je komt én blijft sporten. Bij Fit For Free hebben we een breed aanbod aan live groepslessen. In deze blog leggen we je uit hoe het sporten in groepsverband je helpt bij je sportritme. 

Fit For Free biedt live groepslessen aan. Terwijl je bij andere sportscholen enkel digitaal les krijgt, dus via een scherm, geven wij les met een echte instructeur. De gecertificeerde groepslesinstructeur staat in levenden lijve voor de groep les te geven. Met andere Fit For Free-leden volg je de les, je bent nooit alleen. De groepslesinstructeur houdt in de gaten of je de bewegingen goed doet, motiveert je en laat je je grenzen opzoeken. Daardoor zet je nét dat stapje extra en ga je met een goed gevoel naar huis. Hallo spierpijn! De volgende dag zit je nog vol adrenaline en kun je niet wachten tot de volgende les. Hoe komt het dat je door deze live groepslessen een sportritme opbouwt?

Je sport met een vaste groepslesinstructeur 

De groepslessen worden door vaste instructeurs gegeven op je club. Dat biedt houvast. Bijvoorbeeld iedere maandag- en donderdagavond geeft Rosa BodyPump. Door het bekende gezicht leren jullie elkaar kennen. Je wisselt steeds meer verhalen uit. Het wordt een vertrouwde omgeving voor je en daardoor wil je telkens weer meedoen aan de groepsles. Kom je voor het eerst meedoen? De gecertificeerde groepslesinstructeur vraagt altijd rond welke niveaus er aanwezig zijn en past daarop de les aan. Ben je bang dat je de lessen niet aankunt of begrijpt?  Niet doen! De live groepslessen zijn voor iedereen bedoeld en worden goed uitelegd.

Je kunt lekker socializen

Als je in een live groepsles sport, sport je nooit alleen. Samen met andere Fit For Free-leden volg je de les. Daardoor leer je andere mensen kennen. Je legt gemakkelijk contact, omdat jullie hetzelfde meemaken. Soms komen er ook oefeningen in paren voor, waarbij de groepslesintructeur je vraagt verschillende partners uit te kiezen om de oefeningen mee te doen. Zo raak je in gesprek. Tijdens de training is er een beetje ruimte om kennis te maken met de groepsleden, maar zeker na je training kunnen jullie uitgebreid kennismaken met elkaar onder het genot van een bak koffie in de social corner van de club. Je zult al snel merken dat je elkaar motiveert om de les consistent te blijven volgen. Zo werken jullie samen aan dat sportritme!

Groepslessen werken motiverend

Doordat je in een groep sport, motiveer je elkaar. Als jij stilstaat terwijl iedereen beweegt voelt dat toch een beetje gek. Daarom word je automatisch aangespoord om mee te doen met de oefeningen. De opzwepende muziek zorgt er ook voor dat je zin krijgt om te bewegen. Voordat je het weet is de groepsles alweer afgelopen en heb je tóch lekker gesport. 

Je verbetert je techniek 

Een verslavend aspect van de groepslessen is ook dat je merkt dat je er steeds beter in wordt. Bijvoorbeeld bij Zumba, wellicht heb je moeite met de danspasjes doorhebben in het begin, maar hoe vaker je meedoet, hoe makkelijker je uitvoering wordt. De groepslesinstructeurs zijn allemaal opgeleid en vertellen je precies hoe je de oefeningen veilig kunt uitvoeren. Hoe beter je techniek, hoe sneller je je sportdoel behaalt.

Welke live groepsles past bij jou?

Bij Fit For Free hebben we een breed aanbod aan live groepslessen. Van Les Mills groepslessen zoals BodyPump en BodyAttack tot overige groepslessen zoals Spinning. Als je verschillende groepslessen volgt, train je iedere spiergroep. Bovendien is het alleen maar leuk om alles geprobeerd te hebben, toch? 

Live groepslessen zorgen er dus voor dat je komt én blijft sporten. Bekijk het volledige aanbod aan live groepslessen van Fit For Free en kom gezellig eens meedoen! 

Gerelateerde berichten

Welke live groepslessen helpen bij het opbouwen van je conditie?

Welke live groepslessen helpen bij het opbouwen van je conditie?

12 november 2019 - Fitness & weetjes

Vind je het moeilijk om je kinderen bij te houden tijdens een renwedstrijdje? Of ben je buiten adem na het beklimmen van die 15 traptreden op je werk of school? Wacht je liever op de volgende bus, dan dat je de buschauffeur hijgend moet begroeten na een sprintje? Een goede conditie zorgt niet alleen voor een beter uithoudingsvermogen, maar ook voor een verhoogde weerstand. Dat wil je dus! Een conditie opbouwen lijkt lastig, maar met onze live groepslessen kun je je conditie op een leuke manier trainen. In november 2019 kun je ze zelfs de hele maand gratis uitproberen. Maar waaruit heb je de keuze en wat houden ze in? Probeer deze live groepslessen die je helpen bij het opbouwen van je conditie allemaal!

Lees verder
Wat is BodyPump en hoe word je er fit door?

Wat is BodyPump en hoe word je er fit door?

6 november 2019 - Fitness & weetjes

De hele maand november mag je als Fit Zelf-lid of niet-lid gratis live groepslessen uitproberen bij Fit For Free. Dankzij ons brede aanbod zit er zeker een groepsles bij die bij je past. Wat dacht je van BodyPump? Dit trainingsprogramma van Les Mills is ideaal als je je spierconditie wilt verbeteren, wilt afvallen of strakker in je vel wilt zitten. In een uur train je op leuke muziek en in een gezellige groep. De gecertificeerde groepslesinstructeur daagt je uit je grenzen te verleggen en het maximale uit de training te halen. Maar wat doe je precies in zo’n live BodyPump groepsles? En waarom is het zo goed voor je? Waarom wordt het ‘a fast way to get fit’ genoemd? In deze blog vertellen we je alles over Les Mills BodyPump.

Lees verder
core stability oefeningen

Waarom is core stability zo belangrijk?

30 oktober 2019 - Fitness & weetjes

Het zal je vast niet ontgaan zijn als je aan het sporten bent: vaak hoor je dat het trainen van je core heel belangrijk is. Wie de term ‘core spieren’ hoort, denkt waarschijnlijk aan buikspieren. Maar je core spieren omvatten veel meer dan die spieren, alle spieren in het centrum van je lichaam tellen mee. Als je focus ligt op het verbeteren van je conditie, verwacht je niet direct dat ook voor jou een regelmatige coretraining belangrijk is voor je sportprestaties. Zelf niet-sporters hebben profijt van een sterke core stability. Maar waarom? En wat is core stability precies? Welke oefeningen kun je hiervoor in je schema opnemen? Lees er alles over in deze blog. 

Lees verder