Waarom sporten met een persoonlijk schema helpt

Geplaatst op: 
7 augustus 2019

Zit je helemaal in het relaxte vakantieritme, waarbij je minder vaak naar de sportschool gaat dan je eigenlijk wil? Mis je uitdaging in je sportsessies? Of wil je nu écht gaan beginnen met je sportieve leefstijl, maar vind je het lastig om te bepalen met wat en hoe je dat gaat doen? Een persoonlijk sportschema helpt je in je trainingen. Zo ga je doelgericht aan de slag met je sportdoel en zie je resultaat. In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van trainen met een persoonlijk sportschema.

Waar helpt een persoonlijk sportschema bij?

Als je net begint met fitnessen of als je in een 'sportsleur' zit, zal je deze vragen vast herkennen:

  • Waar moet ik beginnen?
  • Hoe zwaar moet ik de gewichten zetten?
  • Welke fitnessapparatuur moet ik gebruiken?
  • Hoeveel keer in de week moet ik naar de sportschool?
  • Hoe lang moet mijn sportsessie duren?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn sportroutine uitdagend blijft?

Wanneer je met een persoonlijk sportschema traint, worden al deze vragen beantwoord en zorg je ervoor dat je je sportdoel behaalt.

De voordelen van trainen met een persoonlijk sportschema

Door te sporten met een persoonlijk trainingsschema maak je het jezelf makkelijker om je sportdoel te behalen. We hebben voor je op een rijtje gezet wat precies de voordelen zijn van trainen met een persoonlijk sportschema:

Een persoonlijk trainingsschema is afgestemd op jouw wensen en doelen
Eigenlijk zegt de naam het al: een 'persoonlijk' sportschema is voor jou persoonlijk samengesteld. Iedereen is anders, heeft andere wensen en andere doelen. Je kunt met een standaard trainingsschema sporten, maar dat is niet afgestemd op jouw huidige spierkracht en conditie en welk doel je wilt behalen hierin. Een persoonlijk trainingsschema houdt hier wel rekening mee.

Een persoonlijk sportschema geeft je houvast
Dankzij het sportschema weet je wat je moet doen om je sportdoel te behalen, je weet waar je aan toe bent. Dat maakt je zelfverzekerder: je weet wat je aan het doen bent. Daardoor hoef je niet verdwaald rond te lopen in de sportschool en sta je niet uit te zoeken hoe een apparaat werkt. Dat leggen we je allemaal uit als we je trainingsschema samenstellen! 

Je ziet en voelt voortgang met een persoonlijk sportschema
Je boekt sneller resultaat met een sportschema dat is afgesteld op je persoonlijke doelen. Doordat je weet wat je moet doen en welk resultaat je kunt verwachten, weet je waar je aan toe bent. Je ziet en voelt vanzelf de voortgang. Dat ene gewicht tillen wordt op den duur een stuk makkelijker. Wat eerst als 10 minuten straf op de loopband voelde, is nu 10 minuten makkelijk plezier. Dat is toch een heerlijk gevoel? Zo maak je het sporten een stuk leuker om vol te houden. 

Je techniek verbetert met een persoonlijk trainingsschema
Doordat je in je persoonlijke sportschema oefeningen herhaalt, verbetert je techniek. De uitspraak 'oefening baart kunst' is er niet voor niets. Je zult merken dat je op den duur de oefening een stuk makkelijker vindt en dat je techniek verbetert. Nog meer motivatie om door te blijven sporten! 

Ben je bang voor een nieuwe sleur? Geen zorgen, vraag onze instructeurs gerust om advies. De instructeur kan bijvoorbeeld het gewicht verhogen of verlagen in je schema, andere oefeningen uitleggen, of het aantal herhalingen opschroeven. Zo blijven je sportsessies uitdagend. 

Persoonlijk trainingsschema bij Fit For Free

Bij Fit For Free maken we graag een persoonlijk sportschema voor je. We plannen twee korte afspraken in en luisteren naar je. Op basis van wat je wilt bereiken maken we een persoonlijk schema voor je. Je kunt een afspraak maken aan de balie van jouw club, dan gaan we voor je aan de slag. Tot snel!

Gerelateerde berichten

Yoga tegen stress

Last van stress? Probeer yoga!

26 november 2019 - Fitness & weetjes

Hoe vaak komt het voor dat je de vraag hoe het met je gaat, beantwoordt met: "druk"? Je hebt dan ook een druk leven. Op je werk verwachten ze veel van je, of je studie vraagt veel tijd en energie. De boodschappen moeten gedaan worden, je besteedt graag tijd aan je familie en vrienden, maar ook zou je wat meer uurtjes per week in de sportschool willen staan. Ondertussen moet je ook nog een afspraak maken bij de garage om je autoruit te laten repareren, stapelt de was zich op en blijft je telefoon maar rinkelen. Druk, druk, druk. Neem eens een wat tijd voor jezelf om te ontspannen, zo kun je de drukte beter aan. Bij Fit For Free ben je zo van je stress af met yoga. Hoe komt dat? Lees het in deze blog! 

Lees verder
5 voordelen van Zumba

5 voordelen van Zumba

20 november 2019 - Fitness & weetjes

Grote kans dat je al eens van onze live groepsles Zumba hebt gehoord, maar heb je het ook al eens geprobeerd? Deze Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness bevat een leuke Latinsfeer met opzwepende ritmes van Merengue, Bachata en Salsa, waarop je swingende dansbewegingen maakt. Zo vind je fitness en dansen samen in één effectieve work-out. Zumba is leuk, energiek en het geeft je een fantastisch gevoel. Maar welke voordelen heeft deze intervalwork-out voor jou? Lees snel verder in deze blog! Ben je overtuigd van de 5 voordelen van Zumba? In november ben je de hele maand welkom om onze live groepslessen gratis te proberen, dus kom gerust langs!

Lees verder
Welke live groepslessen helpen bij het opbouwen van je conditie?

Welke live groepslessen helpen bij het opbouwen van je conditie?

12 november 2019 - Fitness & weetjes

Vind je het moeilijk om je kinderen bij te houden tijdens een renwedstrijdje? Of ben je buiten adem na het beklimmen van die 15 traptreden op je werk of school? Wacht je liever op de volgende bus, dan dat je de buschauffeur hijgend moet begroeten na een sprintje? Een goede conditie zorgt niet alleen voor een beter uithoudingsvermogen, maar ook voor een verhoogde weerstand. Dat wil je dus! Een conditie opbouwen lijkt lastig, maar met onze live groepslessen kun je je conditie op een leuke manier trainen. In november 2019 kun je ze zelfs de hele maand gratis uitproberen. Maar waaruit heb je de keuze en wat houden ze in? Probeer deze live groepslessen die je helpen bij het opbouwen van je conditie allemaal!

Lees verder