Welke live groepslessen helpen bij het opbouwen van je conditie?

Geplaatst op: 
12 november 2019

Vind je het moeilijk om je kinderen bij te houden tijdens een renwedstrijdje? Of ben je buiten adem na het beklimmen van die 15 traptreden op je werk of school? Wacht je liever op de volgende bus, dan dat je de buschauffeur hijgend moet begroeten na een sprintje? Een goede conditie zorgt niet alleen voor een beter uithoudingsvermogen, maar ook voor een verhoogde weerstand. Dat wil je dus! Een conditie opbouwen lijkt lastig, maar met onze live groepslessen kun je je conditie op een leuke manier trainen. In november 2019 kun je ze zelfs de hele maand gratis uitproberen. Maar waaruit heb je de keuze en wat houden ze in? Probeer deze live groepslessen die je helpen bij het opbouwen van je conditie allemaal!

Een conditie opbouwen heb je niet in één dag gedaan. Gelukkig zijn onze live groepslessen leuk en motiverend, waardoor je komt én blijft sporten. Om goed aan je conditie te werken, raden we je aan om minimaal drie keer één uur per week cardiotraining te doen. Dat hoeft natuurlijk niet allemaal in een live groepsles te gebeuren, je kunt ook gebruikmaken van ons cardio-apparatuur zoals cross-trainers en loopbanden. Probeer het vooral uit en kijk wat het beste bij jou past.

Wat zijn de voordelen van je conditie trainen in een live groepsles?

Wanneer je sport in groepsverband, hoef je niet na te denken. Je gaat namelijk op in het ritme van de muziek en de groep. De groep bestaat uit andere leden van Fit For Free, waardoor je snel sociaal contact met elkaar maakt. Grote kans dat je hier je nieuwe sportmaatje ontmoet! De gecertifieerde groepslesinstructeur legt uit welke oefeningen je moet doen en hoe je deze het beste kunt uitvoeren. Daardoor verklein je je kans op blessures. Ook word je uitgedaagd uit om nét dat stapje extra te zetten en het maximale uit je sportminuten te halen. De groep en de instructeur motiveren je. Zo heb je na afloop het gevoel dat je écht gesport hebt en dat je een leuke tijd hebt gehad.  

Met deze live groepslessen train je je conditie op een leuke manier

Welke live groepslessen dragen nu bij aan je conditie? Naast live groepslessen die gericht zijn op kracht opbouwen, geven we ook lessen die je conditie uitdagen. We hebben een paar live groepslessen op een rijtje gezet welke je bij Fit For Free je kunt doen om op een leuke manier aan je conditie te werken. Het aanbod per club kan verschillen, dus kijk goed welke live groepslessen in jouw club gegeven worden! Staat de les die je wilt proberen niet in het lesrooster van je huidige club? Met je Fit For Free lidmaatschapspas kun je sporten in al onze clubs. Als je dus bijvoorbeeld op maandag in club Fit For Free Den Haag Hollands Spoor zelfstandig wilt trainen en op woensdag een live groepsles wilt volgen bij Fit For Free Den Haag Mariahoeve, dan is dat mogelijk. Wie weet zit er ook wel een Fit For Free club dicht bij je werk? 

FitBoxing

Boksen is extreem intensief. Probeer maar eens een minuut lang achter elkaar zoveel mogelijk te stoten. De korte en explosieve bewegingen zorgen ervoor dat je hartslag en ademhaling in een razend tempo zullen stijgen. FitBoxing is daarom een leuke, maar intensieve live groepsles om al boksend aan je conditie te werken. 

BodyAttack

Een effectieve High Intensity Training van Les Mills: BodyAttack. Bij deze high-energy work-out bouw je een ijzersterke conditie op. Na de warming-up komen er twee piekmomenten die de nadruk leggen op je boven- en onderlichaam. Daarna ga je met je buikspieren aan de slag: kom maar door met die sterke core! Tijdens de cooling-down kun je weer op adem komen en je spieren tot rust brengen.

BodyStep

Bij een BodyStep les voer je verschillende oefeningen uit op een in hoogte verstelbaar bankje (een step). Op de maat van de muziek stap je op en af het bankje of spring je er overheen. Je beweegt dus veel in deze les en krijgt een full-bodyworkout. Ideaal als je je conditie wilt trainen! 

BRN

Een effectieve en motiverende groepsles: bij BRN geef je je lichaam vorm terwijl je aan een ijzersterke conditie werkt. In deze live groepsles komen een aantal zware cardioblokken voor waarbij je ook gebruikmaakt van een XCO-buis. Deze is gevuld met grit, waardoor je spieren extra weerstand krijgen en daarom nog harder moeten werken. 

FunXtion

FunXtion | Move it zijn lessen van FunXtion die je in een kleine groep doet. In slechts 30 minuten train je je hele lichaam. Er komen verschillende oefeningen voor en geen enkele les is hetzelfde. De ene les sta je touwtje te springen, terwijl je in de les van de week erna kettle bell swings doet, en de week daarna doe je deze oefeningen allebei. 

Grit Cardio
In 30 minuten goed je conditie trainen? Doe eens mee aan Les Mills Grit Cardio! In deze energieke en explosieve cardiowork-out zal je op een hoge intensiteit verschillende body weight oefeningen doen met behulp van je eigen gewicht. Zo haal je snel resultaat.

Spinning
Haal het uiterste uit jezelf tijdens een groepsles Spinning. Tijdens deze indoor cycling work-out rijd je op een fiets, op het ritme van krachtige en opzwepende muziek. Je neemt verschillende posities aan op de fiets en verandert de weerstand ervan, waardoor je het gevoel hebt dat je over de bergen fietst. 

Fat Attack

Tijdens een Fat Attack les werk je aan je lichaam door een fijne combinatie tussen BBB (Buik-Billen-Benen) en aerobics. Je voert op snel tempo diverse intervaloefeningen uit, waardoor je conditie uitgedaagd wordt. 

Piloxing

Piloxing is een intervaltraining waarbij snelheid, flexibiliteit, behendigheid en spieropbouw allemaal aan bod komen. De les wordt in hoog tempo afgewerkt, waardoor je weinig rustmomenten hebt. Pilates, boks en dansoefeningen volgen elkaar in hoog tempo op. Een leuke, intensieve variërende les dus! 

Bovenstaand rijtje is slechts een greep uit ons aanbod. Probeer ook eens StepsRPMSprintBootcampHIITRunning50-Fit en/of Vitaal+ als je aan je conditie wilt werken in een live groepsles! Zo kun je binnenkort gewoon lekker die renwedstrijden met je kinderen doen, gerust de trap nemen op werk en die ene bus op het nippertje halen. Op naar een goede conditie.

Wil je deze live groepslessen eens proberen? Je bent van harte welkom. Deze maand (november 2019) kun je gratis meedoen, meld je dan gemakkelijk aan via onze website. We begroeten je graag snel in een van onze 96 clubs

Gerelateerde berichten

Yoga tegen stress

Last van stress? Probeer yoga!

26 november 2019 - Fitness & weetjes

Hoe vaak komt het voor dat je de vraag hoe het met je gaat, beantwoordt met: "druk"? Je hebt dan ook een druk leven. Op je werk verwachten ze veel van je, of je studie vraagt veel tijd en energie. De boodschappen moeten gedaan worden, je besteedt graag tijd aan je familie en vrienden, maar ook zou je wat meer uurtjes per week in de sportschool willen staan. Ondertussen moet je ook nog een afspraak maken bij de garage om je autoruit te laten repareren, stapelt de was zich op en blijft je telefoon maar rinkelen. Druk, druk, druk. Neem eens een wat tijd voor jezelf om te ontspannen, zo kun je de drukte beter aan. Bij Fit For Free ben je zo van je stress af met yoga. Hoe komt dat? Lees het in deze blog! 

Lees verder
5 voordelen van Zumba

5 voordelen van Zumba

20 november 2019 - Fitness & weetjes

Grote kans dat je al eens van onze live groepsles Zumba hebt gehoord, maar heb je het ook al eens geprobeerd? Deze Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness bevat een leuke Latinsfeer met opzwepende ritmes van Merengue, Bachata en Salsa, waarop je swingende dansbewegingen maakt. Zo vind je fitness en dansen samen in één effectieve work-out. Zumba is leuk, energiek en het geeft je een fantastisch gevoel. Maar welke voordelen heeft deze intervalwork-out voor jou? Lees snel verder in deze blog! Ben je overtuigd van de 5 voordelen van Zumba? In november ben je de hele maand welkom om onze live groepslessen gratis te proberen, dus kom gerust langs!

Lees verder
Wat is BodyPump en hoe word je er fit door?

Wat is BodyPump en hoe word je er fit door?

6 november 2019 - Fitness & weetjes

De hele maand november mag je als Fit Zelf-lid of niet-lid gratis live groepslessen uitproberen bij Fit For Free. Dankzij ons brede aanbod zit er zeker een groepsles bij die bij je past. Wat dacht je van BodyPump? Dit trainingsprogramma van Les Mills is ideaal als je je spierconditie wilt verbeteren, wilt afvallen of strakker in je vel wilt zitten. In een uur train je op leuke muziek en in een gezellige groep. De gecertificeerde groepslesinstructeur daagt je uit je grenzen te verleggen en het maximale uit de training te halen. Maar wat doe je precies in zo’n live BodyPump groepsles? En waarom is het zo goed voor je? Waarom wordt het ‘a fast way to get fit’ genoemd? In deze blog vertellen we je alles over Les Mills BodyPump.

Lees verder