Welke training moet je doen om af te vallen?

Geplaatst op: 
26 maart 2019

Droom je al over je summer body? Of wil je gewoon lekker in je vel zitten? Sporten helpt bij het afvallen. Maar wat voor training moet je nu doen om de calorieën kwijt te raken? Is rennen op de loopband de manier, of kun je beter in de gewichten gaan hangen? In deze blog lees je hoe cardio- en krachttraining je helpen bij het afvallen.
 

Cardiotraining: calorieën verbranden tijdens het sporten

Cardiotraining kun je op verschillende manieren uitvoeren. Op onze cardiotoestellen met ingebouwde televisie verbruik je ongemerkt calorieën omdat je je favoriete serie kunt kijken. Maar een cardiotraining hoef je niet alleen op apparaten te doen. Probeer bijvoorbeeld ook eens een training met jumping jacks, sprints en touwtjespringen. Als je maar intensief beweegt en je hartslag flink omhoog gaat, dan verbruik je de calorieën die je kwijt wilt.

Op korte termijn is cardiotraining een zeer effectieve manier om af te vallen. Omdat je tijdens deze training veel calorieën verbrandt, creëer je een energietekort, waardoor je lichaam vet gaat verbranden. Let hierbij wel op dat je ook op je voeding let. Want als je na je training al die calorieën er weer bij eet, zal je niet afvallen. Wil je liever meer eten? Dan kun je de calorieën eraf trainen tijdens je cardiotraining. Zie je het niet zitten om op de loopband te rennen? Dan kun je wat minder eten. Vraag voor de meest effectieve cardiotraining een sportinstructeur op de club om advies.


Krachttraining: calorieën verbranden in rust

Tijdens een krachttraining train je je spieren door middel van spierversterkende oefeningen. Je doet dit met behulp van apparaten, gewichten of je eigen lichaamsgewicht. Hierdoor neemt je spiermassa toe. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt. Niet alleen tijdens de work-out verbruikt je lichaam namelijk energie, maar ook in rust. Daarom draagt krachttraining zeker bij aan je afvalproces. Het is een goed idee om voor langere tijd krachttraining in je trainingsschema op te nemen.

Zowel cardio- als krachttraining helpen dus allebei om je gewenste (summer) body te bereiken. Als je deze trainingen combineert zal je je sportdoel effectief bereiken. Let je hierbij ook op je voeding, dan zie je snel resultaat. Onze instructeurs helpen je graag met je sportdoel en uitleg over de apparaten. Vraag er gerust eens naar in je club! 

Gerelateerde berichten

Yoga tegen stress

Last van stress? Probeer yoga!

26 november 2019 - Fitness & weetjes

Hoe vaak komt het voor dat je de vraag hoe het met je gaat, beantwoordt met: "druk"? Je hebt dan ook een druk leven. Op je werk verwachten ze veel van je, of je studie vraagt veel tijd en energie. De boodschappen moeten gedaan worden, je besteedt graag tijd aan je familie en vrienden, maar ook zou je wat meer uurtjes per week in de sportschool willen staan. Ondertussen moet je ook nog een afspraak maken bij de garage om je autoruit te laten repareren, stapelt de was zich op en blijft je telefoon maar rinkelen. Druk, druk, druk. Neem eens een wat tijd voor jezelf om te ontspannen, zo kun je de drukte beter aan. Bij Fit For Free ben je zo van je stress af met yoga. Hoe komt dat? Lees het in deze blog! 

Lees verder
5 voordelen van Zumba

5 voordelen van Zumba

20 november 2019 - Fitness & weetjes

Grote kans dat je al eens van onze live groepsles Zumba hebt gehoord, maar heb je het ook al eens geprobeerd? Deze Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness bevat een leuke Latinsfeer met opzwepende ritmes van Merengue, Bachata en Salsa, waarop je swingende dansbewegingen maakt. Zo vind je fitness en dansen samen in één effectieve work-out. Zumba is leuk, energiek en het geeft je een fantastisch gevoel. Maar welke voordelen heeft deze intervalwork-out voor jou? Lees snel verder in deze blog! Ben je overtuigd van de 5 voordelen van Zumba? In november ben je de hele maand welkom om onze live groepslessen gratis te proberen, dus kom gerust langs!

Lees verder
Welke live groepslessen helpen bij het opbouwen van je conditie?

Welke live groepslessen helpen bij het opbouwen van je conditie?

12 november 2019 - Fitness & weetjes

Vind je het moeilijk om je kinderen bij te houden tijdens een renwedstrijdje? Of ben je buiten adem na het beklimmen van die 15 traptreden op je werk of school? Wacht je liever op de volgende bus, dan dat je de buschauffeur hijgend moet begroeten na een sprintje? Een goede conditie zorgt niet alleen voor een beter uithoudingsvermogen, maar ook voor een verhoogde weerstand. Dat wil je dus! Een conditie opbouwen lijkt lastig, maar met onze live groepslessen kun je je conditie op een leuke manier trainen. In november 2019 kun je ze zelfs de hele maand gratis uitproberen. Maar waaruit heb je de keuze en wat houden ze in? Probeer deze live groepslessen die je helpen bij het opbouwen van je conditie allemaal!

Lees verder