Oliebollen

Zo voorkom je de extra kilo's in december

5 december 2018 - Gezond eten

Sinterklaas is pas nét het land uit, maar in veel huizen staat de kerstboom al te schitteren. De gezelligste tijd van het jaar breekt nu echt weer aan. Lekker genieten van elkaar, de behagelijke warmte binnen en natuurlijk het heerlijke eten. De borrels, kerstdiners en feestjes met de jaarwisseling staan niet bepaald bekend om de verantwoorde voeding. Genieten hoort natuurlijk bij december, maar de decemberkilo’s wil je er in januari waarschijnlijk niet bijhebben. Gelukkig hoef je helemaal niets van de gezelligheid en lekkernijen te missen: balans is de oplossing.  

Lees verder

Gevuld speculaas

Zoveel calorieën bevatten je favoriete lekkernijen met Sinterklaas

28 november 2018 - Gezond eten

Over precies een week is het alweer pakjesavond. Naast alle cadeaus en gezelligheid op 5 december is het heerlijke snoepgoed onlosmakelijk verbonden met deze avond. En dat is natuurlijk helemaal niet erg, de feestdagen zijn er om van te genieten. Tegewoordig ligt al het snoepgoed ligt alleen al maanden van te voren in de winkel, waardoor de verleiding ruim voor pakjesavond al op de loer ligt. We kunnen alvast verklappen dat kruidnoten, chocoladeletters en gevuld speculaas niet ontzettend verantwoord zijn. 

Lees verder

Fabels burger

5x fabels over afvallen

20 november 2018 - Fitness & weetjes

Je hoort en leest de raarste adviezen als je bezig bent met afvallen. Goedbedoelde tips kunnen echter de grootste fabels zijn. Wil je graag wat kilootjes afvallen, maar lukt het telkens niet?  We hebben vijf fabels over afvallen voor je op een rijtje gezet. Aan deze fabels kan het in ieder geval niet meer aan liggen! 

Lees verder

Verantwoorde ontbijtkeuzes

Drie warme, verantwoorde keuzes voor het ontbijt

14 november 2018 - Gezond eten

De weersvooruitzichten liegen er niet om: de koude herfstdagen komen eraan. In deze periode grijp je sneller naar lekker comfortfood. Vooral voor het ontbijt is de keuze al snel gemaakt: wie houdt er immers niet van een lekkere, warme chocolade croissant of een stapel American Pancakes? Als je bezig bent met bepaalde sportdoelen zijn dit vaak niet de meest bewuste keuzes.

Lees verder