Fitness & Health Blog

Categorieën

Oliebollen

Zo voorkom je de extra kilo's in december

5 december 2018 - Gezond eten

Sinterklaas is pas nét het land uit, maar in veel huizen staat de kerstboom al te schitteren. De gezelligste tijd van het jaar breekt nu echt weer aan. Lekker genieten van elkaar, de behagelijke warmte binnen en natuurlijk het heerlijke eten. De borrels, kerstdiners en feestjes met de jaarwisseling staan niet bepaald bekend om de verantwoorde voeding. Genieten hoort natuurlijk bij december, maar de decemberkilo’s wil je er in januari waarschijnlijk niet bijhebben. Gelukkig hoef je helemaal niets van de gezelligheid en lekkernijen te missen: balans is de oplossing.  

Lees verder

Gevuld speculaas

Zoveel calorieën bevatten je favoriete lekkernijen met Sinterklaas

28 november 2018 - Gezond eten

Over precies een week is het alweer pakjesavond. Naast alle cadeaus en gezelligheid op 5 december is het heerlijke snoepgoed onlosmakelijk verbonden met deze avond. En dat is natuurlijk helemaal niet erg, de feestdagen zijn er om van te genieten. Tegewoordig ligt al het snoepgoed ligt alleen al maanden van te voren in de winkel, waardoor de verleiding ruim voor pakjesavond al op de loer ligt. We kunnen alvast verklappen dat kruidnoten, chocoladeletters en gevuld speculaas niet ontzettend verantwoord zijn. 

Lees verder

Verantwoorde ontbijtkeuzes

Drie warme, verantwoorde keuzes voor het ontbijt

14 november 2018 - Gezond eten

De weersvooruitzichten liegen er niet om: de koude herfstdagen komen eraan. In deze periode grijp je sneller naar lekker comfortfood. Vooral voor het ontbijt is de keuze al snel gemaakt: wie houdt er immers niet van een lekkere, warme chocolade croissant of een stapel American Pancakes? Als je bezig bent met bepaalde sportdoelen zijn dit vaak niet de meest bewuste keuzes.

Lees verder

5x verantwoord snacken

Deze snacks mag je wél! 5x verantwoord snacken

9 oktober 2018 - Gezond eten

Om je sportdoel te bereiken is een goed eetpatroon onmisbaar. Naast je ontbijt, lunch en diner heb je tussendoor natuurlijk ook trek in een snack. Het is makkelijk om te gaan voor de lekkere trek: de chocoladerepen, zakken chips en snoepjes liggen voor het oprapen. Maar verantwoord snacken kan ook heel lekker zijn. Lees je mee?

Lees verder


Mealprepping

Behaal jouw doelen met meal prepping

19 september 2018 - Gezond eten

Meal prepping; een begrip dat voor de een niet meer is weg te denken en voor de ander is het compleet onbekend. Simpel gezegd is meal prepping gewoon het voorbereiden van je maaltijden. Wat zijn de voordelen ervan? We vertellen het je in deze blog. 

Lees verder

Eiwitten eten of drinken bij het sporten

Eiwitten eten of drinken bij het sporten

29 augustus 2018 - Gezond eten

Extra eiwitten eten of drinken als je sport. Veel sporters doen het en het aanbod in eiwitten is ook groot. Maar wat is eiwit en hoeveel eiwit heb je precies nodig? In deze blog lees je alles over deze voedingsstof.

Lees verder

Poké bowl met garnalen of tofu

Gezond recept: de poké bowl

23 augustus 2018 - Gezond eten

Heb jij al eens een poké bowl gegeten? Voor de één zal dit recept compleet nieuw zijn en de ander weet precies wat we bedoelen. Het is in ieder geval ontzettend makkelijk, snel én gezond. Wij delen onze twee favoriete, gezonde poké bowl-recepten.

Lees verder

Helpt koolhydraatarm eten om af te vallen?

8 augustus 2018 - Gezond eten

‘Van pasta word je dik.’ Maar waarop is dit eigenlijk gebaseerd? We leggen je uit wat koolhydraten zijn, wat koolhydraten doen in je lichaam en of koolhydraatarm eten wel zo’n bewuste keuze is. Een klein tipje van de sluier; je hoeft de pasta vanavond niet te laten staan!

Lees verder

Gezonde burger

Vier Junkfood Day met deze gezonde snacks

19 juli 2018 - Gezond eten

Het is 21 juli Junkfood Day en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dit keer niet met de vette hap van de snackbar of de hamburger van je favoriete junkfoodketen, maar met gezonde snacks! Lekker en verantwoord snacken doe je zo.

Lees verder

Pagina's