Zoveel calorieën bevatten je favoriete lekkernijen met Sinterklaas

Geplaatst op: 
28 november 2018

Over precies een week is het alweer pakjesavond. Naast alle cadeaus en gezelligheid op 5 december is het heerlijke snoepgoed onlosmakelijk verbonden met deze avond. En dat is natuurlijk helemaal niet erg, de feestdagen zijn er om van te genieten. Tegenwoordig ligt al het snoepgoed ligt alleen al maanden van te voren in de winkel, waardoor de verleiding ruim voor pakjesavond al op de loer ligt. We kunnen alvast verklappen dat kruidnoten, chocoladeletters en gevuld speculaas niet ontzettend verantwoord zijn. In deze blog leggen we je uit wat de voedingswaarden van al deze lekkernijen zijn, zodat je in ieder geval bewuste keuzes kunt maken én bewust kunt kiezen als je bezig bent met afvallen of juist met spieropbouw

De chocoladeletter

Heb jij er al eentje in je schoen gehad? Of misschien wel je hele naam in chocoladeletters op je werk gekregen? Hoe dan ook. de chocoladeletter mag in deze periode natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Tegenwoordig heb je ze in alle soorten en maten. Naast wit, puur en melkchocolade hebben we nu zelfs de keuze uit chocolade met stukjes kruidnoot, knettersuiker en popcorn. De keuze is enorm en stuk voor stuk zijn ze niet te versmaden. Een gemiddelde melkchocoladeletter weegt 135 gram en bevat 735 calorieën.

Kruidnoten

Als je dit jaar nog geen kruidnoot hebt gegeten ben je of heel sterk of je hebt onder een steen gelegen. Of je vindt ze niet lekker, maar dat kunnen we ons bijna niet voorstellen. Deze populaire lekkernij stond maanden geleden al in de schappen van de supermarkten en ook bij kruidnoten zijn de variaties eindeloos. We houden het voor het gemak even bij de populairste varianten: de ‘gewone’ kruidnoten en chocoladekruidnoten. Per 100 gram bevatten kruidnoten 440 calorieën en chocoladekruidnoten 480 calorieën. Om dit even in perspectief te zeggen: een gemiddeld zakje kruidnoten bevat 200 gram. 

Pepernoten

Kruidnootjes krijgen te pas en te onpas deze benaming, maar pepernoten zijn toch écht iets anders dan kruidnoten. Deze zachte, kruidige variant heeft in de loop der jaren wat ingeleverd qua populariteit. Wat ons betreft ten onrechte, want deze klassieker is ook hartstikke lekker. 100 gram pepernoten bevat 360 calorieën.

Gevuld speculaas

Dit is misschien even schrikken, maar een stukje van 40 gram bevat 192 kcal calorieën. En nee, dat is geen groot stuk, maar lekker is het wel!   

Schuimpjes

Deze zachte lekkernijen zijn er is de zoetste pastelkleuren, en dat bedoelen we letterlijk en figuurlijk. Schuimpjes bestaan voor het overgrote deel uit suiker, per 100 gram schuimpjes is dit ongeveer 89 gram koolhydraten, waarvan 77 gram suiker. 365 calorieën per 100 gram.  

We hopen dat je een ontzettend fijne pakjesavond hebt. Wat is jouw favoriete lekkernij? We lezen het graag onder onze laatste Facebookpost!

 

Gerelateerde berichten

Gezonde, goedkope voedingsproducten

5x gezonde producten onder de €2,-

22 mei 2019 - Gezond eten

Heb je ook weleens aan het einde van je geld een stuk maand over? Wanneer je aan het afvallen bent om straks vol trots je summer body te laten zien op het strand, kun je je laatste beetje geld beter niet uitgeven aan ongezond voedsel. Maar gezond eten zoals zalm, avocado’s en verse groenten zijn redelijk aan de prijs. Hoe krijg je dan toch de juiste voedingsstoffen binnen? Gelukkig hoeft gezond eten niet duur te zijn. In deze blog laten we je 5 betaalbare, gezonde voedingsproducten zien. Eet smakelijk! 

Lees verder
Hoe gezond is brood?

Hoe (on)gezond is brood?

14 mei 2019 - Gezond eten

Witbrood, volkorenbrood, stokbrood, meergranenbrood, we hebben het allemaal in de supermarkt liggen. Nederland is echt een broodland. Nederlanders eten gemiddeld 3 tot 4 sneetjes brood per dag. Als ontbijt, lunch of zelfs als tussendoortje. Het is een makkelijke voedingsbron en je hebt het zo bereid. Maar is brood wel gezond? Een vraag die richting de zomer vaker gesteld wordt. Dan willen we allemaal het liefst nog een paar kilo kwijt, voordat we op het strand paraderen. Hoort brood thuis in een eetpatroon als je aan het afvallen bent? Is het geen dikmaker? In deze blog leggen we uit waarom je je boterham niet over hoeft te slaan.  

Lees verder
Zijn bananen gezond? Een makkelijk bananenbroodrecept.

Zijn bananen gezond?

17 april 2019 - Gezond eten

Bananen behoren tot de populairste fruitsoorten ter wereld. Ze zijn ook nog eens perfect als snack; ze zijn makkelijk mee te nemen en je hoeft weinig moeite te doen om ze te pellen. Maar hoe gezond is een banaan? Veel mensen twijfelen hierover, omdat er veel koolhydraten in de fruitsoort zitten. Toch zijn bananen erg voedzaam. Vandaag, op Bananendag, leggen we je in deze blog uit waarom. En hoe je je paasbrunch gezond kunt maken met een lekker bananenbroodrecept! 

Lees verder