5 redenen waarom sporten je leven verandert

Geplaatst op: 
29 januari 2018

Door: Cynthia Houben

Waar doe jij het voor? Ik werk mee aan de landelijke campagne van Fit For Free ‘Daar doe ik het voor’ ! Misschien heb je me ergens zien hangen in een bushokje of voorbij zien komen op social media. Toen ze mij vroegen, zei ik meteen ja, want ik vind het een hele mooie campagne en mijn eigen fitjourney is 4 jaar geleden begonnen bij Fit For Free. 

Vier jaar geleden begon ik met sporten om 20 kilo af te vallen, maar uiteindelijk werd mijn grootste reden mijn gezondheid, omdat ik chronisch ziek ben. Met de campagne wil Fit For Free je laten nadenken over jouw intrinsieke motivatie, want alleen maar sporten om een mooi lichaam te krijgen is vaak niet voldoende voor veel mensen.

Nu dacht ik: laat ik eens 5 dingen op een rij zetten hoe het sporten mijn leven heeft veranderd, misschien motiveert het jullie om ook te gaan bewegen.

1. Geloven in mezelf

Nooit ging iets goed in mijn leven en door mijn negatieve houding geloofde ik ook niet in mezelf. Toen ik begon bij Fit For Free ging ik ook op mijn voeding letten en samen met het trainen zorgde dat ervoor dat ik binnen een half jaar 20 kilo afviel. Daardoor ging ik zoveel in mezelf geloven dat ik wist dat ik meer kon, zoals bijvoorbeeld Gymjunkies opzetten!

2. Meer energie

Door mijn ziektes heb ik heel weinig energie, eigenlijk ben ik gewoon altijd moe. Juist door wel te gaan sporten heb ik veel meer energie gekregen. Ik probeer altijd iets te doen, ookal heb ik een mindere dag. Dan train ik bijvoorbeeld zonder gewichten, maar doe ik oefeningen met eigen lichaamsgewicht op mijn tempo of ga ik wandelen buiten of op de loopband op rustig tempo.

3. Ik ben gelukkiger

Vroeger sportte ik af en toe. Een paar weken heel veel, dan weer een maand helemaal niet. Het was geen levensstijl en ik ”moest” van mezelf om er goed uit te zien, maar dit werkte dus niet voor mij. Nu het een levensstijl is en bewegen bij mijn leven hoort  ben ik veel gelukkiger. Je maakt met sporten ook je geluksstofjes weer aan dus kans op depressieve gevoelens verminderen sterk.

4. Sterker worden

Als je eenmaal het sporten te pakken hebt, wil je steeds meer. Je wil sterker worden en meer uit jezelf halen. Je wil jezelf uitdagen en dat kan op allerlei manieren. Niet alleen sterker qua kracht, maar ook krijg je een sterke mindset! Van nooit sporten naar 4 tot 6 keer per week had ik zelf nooit gedacht, maar ik wil niet anders meer. Dat zul je vanzelf merken, je wordt er verslaafd aan.

5. Blijf jong

Het is bewezen dat krachttraining (i.c.m. gezonde voeding) je langer jong houdt. Omdat je spieren opbouwt blijft je lichaam strak en ”vol”. Uitzakken dat kan dan gewoon niet, als je ook kijkt naar mensen die bijvoorbeeld al in de 60 zijn en krachttraining doen, die zien er ontzettend goed uit! Je kunt ze zo 20 jaar jonger schatten. Hou je niet van krachttraining dan zijn er natuurlijk nog genoeg sporten die je kunt doen.

Dus hou jij het sporten niet goed vol of wil je gaan beginnen? Zorg dan dat je reden heel duidelijk is en voor jou belangrijk, alleen dan ga je het volhouden en kun je er je levensstijl van maken.

Liefs,
Cynthia

Gerelateerde berichten

Gebrek aan motivatie?

25 februari 2020 - Inspiratie

Er zijn heel veel smoesjes die ons weerhouden om te gaan sporten:“Ik heb geen tijd, ik heb het te druk, het is slecht weer, ik ben te moe, het is te druk in de sportschool”. Allemaal redenen die we bedenken voor onszelf om niet naar de sportschool te hoeven. Het ontbreken van motivatie is voor veel mensen het probleem. In deze blog geven wij 3 belangrijke tips die je helpen om gemotiveerd te blijven, zodat jij komt sporten en blijft sporten!

Lees verder

Goede voornemens? Met deze 5 tips lukt het je

1 januari 2019 - Inspiratie

Het nieuwe jaar is begonnen en dat voelt voor veel mensen als een nieuwe start. Een nieuw begin om dingen anders en beter te gaan doen dan voorheen. Meer sporten, gezonder leven en afvallen zijn de populaire voornemens. En dat is niet zo gek, want na een maand vol pepernoten, speculaas, kerstdiners, oliebollen, appelflappen en alcohol in alle vormen is het de hoogste tijd. Maar waar begin je en hoe houd je je goede voornemens vol? Met deze 5 tips gaat het je lukken.

Lees verder
Blogheader pak je sportritme weer op

Opstartproblemen? Zo kom je weer in jouw ritme

5 september 2018 - Inspiratie

De zomervakantie is nu echt voorbij. De scholen zijn weer begonnen en de bedrijven draaien weer op volle toeren. Kortom: het ‘normale’ leven is begonnen. Het is niet makkelijk om jouw dagelijkse ritme weer op te pakken na de zomervakantie. Pak de draad snel weer op met deze handige tips.

Lees verder