6 tips om je vroege voornemens te behalen

Geplaatst op: 
8 november 2017

Oké, vanaf volgende week maandag ga ik echt vaker sporten. Je hebt het vast wel eens tegen jezelf gezegd op een regenachtige woensdagavond. Januari komt elke week weer een stukje dichterbij.

Als je iets van je goede voornemens wil maken, dan kun je beter vandaag al starten. Zo staat er niets meer tussen jou en je doel in. Zet je goede voornemens vandaag nog om in vroege voornemens. Met de volgende lijst met tips gaat het je zeker lukken!

1. Bedenk wat je wil en vraag jezelf af “waarom wil ik dit”

Je hebt jezelf een doel gesteld. Laten we afvallen als voorbeeld nemen. Dan is je doel duidelijker als je zegt hoeveel je wilt wegen, maar vooral waarom. Wil je dit bijvoorbeeld om je oude maat kleding aan te kunnen? Of wil je dit om je fitter te voelen? Of om een andere reden? Het maakt niet uit wat je wilt bereiken en waarom je het wilt bereiken. Door de diepere drijfveer bloot te leggen, krijg je een extra motivatie boost en zal je het beter volhouden.

2. Wacht niet, maar start direct

Je bepaalt zelf wanneer je begint. Vooruitschuiven van het starten, zorgt er niet voor dat de finish dichterbij komt. Sterker nog het zorgt ervoor dat je het voornemen pas later haalt. Elke dag is een nieuwe kans, een nieuwe start.

3. Verdeel je doel over kleine stappen

De reden achter je doel weet je nu en je gaat starten. Top! Je kunt het niet in een keer behalen. Bepaal voor jezelf een aantal kleinere doelen die je verspreid over een periode wilt behalen. Zo kun je makkelijk een stappenplan maken richting je einddoel. Daarbij laat het je zien hoe ver je voortgang is. Iets bereiken voelt toch heerlijk?

4. Creëer een inspirerende omgeving

Sommige mensen krijgen een enorme drang om iemands ongelijk te bewijzen. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Veel meer mensen krijgen juist de motivatie vanuit de steun van hun naasten. Deel je doel met vrienden en familie. Zij kunnen je helpen om door te zetten. Er zullen zeker momenten voorkomen dat je er een keer geen zin in hebt. Op zo’n punt kunnen zij de stok achter de deur voor je zijn.

Behaal je voornemens

5. Geef niet op

Je gaat heus tegen een beetje tegenslag aanlopen. Je progressie kan bijvoorbeeld minder snel gaan dan je eigenlijk wilt of je bent een weekje uit de roulatie door een griepje. Dat kan natuurlijk. Het hoort er nu eenmaal bij. Misschien moet je een stapje achteruit doen, maar onthoud dat je ook twee stappen vooruit kunt zetten. Ook kleine stappen maken is vooruitgang.

6. Beloon jezelf

Weet je die kleine stappen nog? Heb je er één behaald, beloon dan jezelf. Je mag trots zijn op je progressie. Wanneer je dit ook viert geeft dit een stimulans en bevestiging dat je op de goede weg bent. Je mag zelf kiezen waarmee je jezelf beloont, dat is nog het mooiste.

En wat is jouw vroege voornemen? Laat het ons weten in de comments. Weet je al waarom en hoe je het gaat behalen? Wacht in ieder geval niet, want voor je het weet is het 2018. Uiteraard kan je ook tips vragen aan onze professionals op de club. Ga ervoor en succes!

Gerelateerde berichten

Gebrek aan motivatie?

25 februari 2020 - Inspiratie

Er zijn heel veel smoesjes die ons weerhouden om te gaan sporten:“Ik heb geen tijd, ik heb het te druk, het is slecht weer, ik ben te moe, het is te druk in de sportschool”. Allemaal redenen die we bedenken voor onszelf om niet naar de sportschool te hoeven. Het ontbreken van motivatie is voor veel mensen het probleem. In deze blog geven wij 3 belangrijke tips die je helpen om gemotiveerd te blijven, zodat jij komt sporten en blijft sporten!

Lees verder

Goede voornemens? Met deze 5 tips lukt het je

1 januari 2019 - Inspiratie

Het nieuwe jaar is begonnen en dat voelt voor veel mensen als een nieuwe start. Een nieuw begin om dingen anders en beter te gaan doen dan voorheen. Meer sporten, gezonder leven en afvallen zijn de populaire voornemens. En dat is niet zo gek, want na een maand vol pepernoten, speculaas, kerstdiners, oliebollen, appelflappen en alcohol in alle vormen is het de hoogste tijd. Maar waar begin je en hoe houd je je goede voornemens vol? Met deze 5 tips gaat het je lukken.

Lees verder
Blogheader pak je sportritme weer op

Opstartproblemen? Zo kom je weer in jouw ritme

5 september 2018 - Inspiratie

De zomervakantie is nu echt voorbij. De scholen zijn weer begonnen en de bedrijven draaien weer op volle toeren. Kortom: het ‘normale’ leven is begonnen. Het is niet makkelijk om jouw dagelijkse ritme weer op te pakken na de zomervakantie. Pak de draad snel weer op met deze handige tips.

Lees verder