Bikiniproof met Fit For Free

Geplaatst op: 
7 mei 2018

Door: Mayra Louise

Jarenlang sportte ik om af te vallen. En zeker als de zomer op komst was, sloeg de paniek me om de oren: help, ik moest dat strand weer op! En dus was het tijd voor een bikiniproof lijf. Nu, jaren later, weet ik gelukkig beter. Dit zijn mijn tips om een eigen draai aan het woord ‘bikiniproof’ te geven en je in shape te voelen.

Bijna tot mijn dertigste heb ik geloofd dat je slank en afgetraind moest zijn om het strand op te mogen. En daar leefde ik dan ook naar. Het resultaat was meestal dat ik het strand dan maar helemaal niet bezocht. Want dat lijf van mij, dat was eigenlijk nooit echt bikiniproof.

Ontspannen sporten

Gelukkig begon ik een jaar of zes geleden langzaamaan het licht te zien. Ik stopte met sporten om af te vallen en ging trainen om me goed in mijn lijf te voelen. Hierdoor ontstond er bij mij veel meer ontspanning wat sporten betreft en begon ik het zowaar leuk te vinden. Daarom vind ik het ook zo tof dat ik nu regelmatig met Fit For Free mag samenwerken. Een sportschooljunkie zal ik nooit worden, maar ik weet wel dat ik me het beste in mijn lijf voel als ik regelmatig een bodypump-klasje of een uurtje krachttraining meepak in de sportschool.

Mijn formule voor een bikini body

Voor de zomermaanden is mijn voorbereiding in de sportschool eigenlijk niet anders dan de andere maanden. Dat ‘bikiniproof’-lijf heb ik namelijk al gewoon in de pocket. Ik ben er geen gram voor afgevallen en heb ook geen sixpack gekweekt, maar ik heb besloten dat mijn definitie van ‘bikini body’ tegenwoordig iets anders is dan vroeger. Veel minder ingewikkeld. Mijn formule: mijn lijf + een geweldige bikini = een bikini body. Tadaa, geen hogere wiskunde toch? Mooi, dan kun jij het ook.

Vakantiekriebels

Met een vakantie in het vooruitzicht is de voorbereiding bij mij in volle gang. De afgelopen maand heb ik al flink wat bikini’s en badpakken geshopt. En een paar leuke outfitjes om mee te flaneren onder de Griekse zon. Eind juni pak ik namelijk met mijn vriend en baby van dan 11 maanden het vliegtuig naar Samos.

De juiste voorbereiding

Met de outfits zit het qua voorbereiding wel goed – het wordt vast weer een veel te zware koffer – maar wat sporten aangaat, moet ik eerlijk zijn: de sportschool en ik verkeren in een bijzonder ingekakte latrelatie. En ik mis het enorm. Daarom ga ik de komende twee maanden voordat ik het vliegtuig in stap, weer flink aan de slag bij Fit For Free. Niet om af te vallen, maar wel om ervoor te zorgen dat ik me weer wat meer connected voel met mijn lijf. Sporten is vaak het eerste wat ik oversla als ik druk ben, terwijl ik me juist veel beter voel als ik wel heb getraind.

Laat je niet gek maken

Me goed voelen in mijn lijf is het enige wat ik nodig heb om me goed te voelen in mijn bikini. En bij mij zit dat hem dus niet in het hebben van een perfect, afgetraind lichaam, maar eerder in een strak afgetrainde mindset. Hoe je lijf er ook uitziet, je verdient het om lekker in het zonnetje op het strand te zitten of een duik te nemen in dat zwembad. Laat je vooral niet gek maken door alle bikini-body-onzin die ons deze maanden om te oren vliegt, ook jij hebt een bikini body. Je hoeft er alleen maar een aan te trekken…

See you at the beach!

Liefs,

Mayra Louise

Gerelateerde berichten

Gebrek aan motivatie?

25 februari 2020 - Inspiratie

Er zijn heel veel smoesjes die ons weerhouden om te gaan sporten:“Ik heb geen tijd, ik heb het te druk, het is slecht weer, ik ben te moe, het is te druk in de sportschool”. Allemaal redenen die we bedenken voor onszelf om niet naar de sportschool te hoeven. Het ontbreken van motivatie is voor veel mensen het probleem. In deze blog geven wij 3 belangrijke tips die je helpen om gemotiveerd te blijven, zodat jij komt sporten en blijft sporten!

Lees verder

Goede voornemens? Met deze 5 tips lukt het je

1 januari 2019 - Inspiratie

Het nieuwe jaar is begonnen en dat voelt voor veel mensen als een nieuwe start. Een nieuw begin om dingen anders en beter te gaan doen dan voorheen. Meer sporten, gezonder leven en afvallen zijn de populaire voornemens. En dat is niet zo gek, want na een maand vol pepernoten, speculaas, kerstdiners, oliebollen, appelflappen en alcohol in alle vormen is het de hoogste tijd. Maar waar begin je en hoe houd je je goede voornemens vol? Met deze 5 tips gaat het je lukken.

Lees verder
Blogheader pak je sportritme weer op

Opstartproblemen? Zo kom je weer in jouw ritme

5 september 2018 - Inspiratie

De zomervakantie is nu echt voorbij. De scholen zijn weer begonnen en de bedrijven draaien weer op volle toeren. Kortom: het ‘normale’ leven is begonnen. Het is niet makkelijk om jouw dagelijkse ritme weer op te pakken na de zomervakantie. Pak de draad snel weer op met deze handige tips.

Lees verder