Sporten, studeren én werken: Edgar doet dat zo

Geplaatst op: 
25 september 2019

Als student heb je veel te doen. Je bent fulltime bezig met studeren, huiswerk maken en tentamens leren en daarnaast moet je ook nog werken bij je bijbaantje om een inkomen bij elkaar te sprokkelen. Dat is een aardig druk schema. Hoe krijgen studenten het dan voor elkaar om ook nog tijd te vinden om fit te blijven? Edgar (19) vindt het heel belangrijk om in zijn drukke studie-werkleven ook te sporten. Hij plant zijn tijd zo in, dat hij vier keer per week in Fit For Free te vinden is. Een echte member of the #fitstudent club! Hoe hij dat doet? Lees snel verder in deze blog. 

Edgar staat volop in het studentenleven. Hij is net aan zijn tweede jaar Commeriële Economie aan de Haagse Hogeschool begonnen en is nu al gemotiveerd om een leuke stageplek te vinden voor volgend jaar. Daarnaast is hij ook serieus bezig met sporten. Hij is goed bezig voor het behalen van zijn sportdoel, hij zorgt ervoor dat hij zo veel mogelijk kan trainen. "Ik sport 4 keer per week, ik hoop 5 keer te gaan, maar vaak lukt dat helaas niet."


Hoe ziet het leven van een student eruit?

Een student heeft veel dingen te doen in zijn leven. Het blijft niet alleen bij studeren, in je studententijd heb je ook een bijbaan en moet je natuurlijk ook een beetje genieten van het student zijn. Hoe doet Edgar dat? "Mijn studie vindt 4 dagen in de week plaats. Meestal heb ik van 10 uur 's ochtends tot 4 uur 's middags colleges. Ik heb 1 dag vrij van school." Daarnaast werkt Edgar ook om geld te verdienen, zodat hij zijn studentenleven kan bekostigen. "Werken doe ik in het weekend bij de Albert Heijn, zaterdag werk ik de hele dag en zondag werk ik tot 2 uur. In het weekend sporten is voor mij daarom niet handig. Ik sport alleen doordeweeks." Ook is Edgar niet vies van een leuk avondje uit. "Ik ga regelmatig uit en ik kijk graag voetbal." 

Hoe ben je begonnen?

Stilzitten kan Edgar niet, dus voor hem is zijn drukke leven geen probleem. "De reden dat ik begon met sporten is dat ik 2,5 jaar geleden gestopt ben met voetbal, omdat ik het gewoon niet meer leuk vond. Toen moest ik wel wat anders gaan doen en zo ben ik begonnen met fitnessen. Ik ben ermee in aanraking gekomen door met een vriend van mij mee te gaan.Ik kan niet iets half doen, dus dan moet ik er ook vol ingaan. Daarom sport ik nu minstens 4 keer per week. Ik ben nu ongeveer iets langer dan een jaar serieus bezig."

4 keer per week is best veel, hoe combineer je dat met je studentenleven?

"Als je het vergelijkt met voetbal, train je ook 3 keer in de week. Het lijkt veel, maar het voelt niet als veel. Het voelt gewoon normaal. Ik ga het liefst ’s avonds. ’S Ochtends is niet mijn ding. Ik train meestal tussen 7 en 9 uur ’s avonds. Zo combineer ik het. Ik zit meestal op school tot 5 uur, dan ga ik meteen naar huis om te eten, even niksen en dan weer door." Na zo'n lange dag school en informatie opnemen, kan het natuurlijk voorkomen dat je een keertje wilt overslaan. Dat kan Edgar intussen goed vermijden, zodat hij toch naar de sportschool gaat. "Soms heb je wel eens van die dagen dat je geen zin hebt. Als je dan toch bent geweest, voelt het wel heel lekker. Als je een beetje pre-workout erbij drinkt, komt het wel goed. Als je merkt dat je weinig energie hebt, neem je één schepje en dan kan je er weer tegenaan. Ik gebruik het alleen als ik merk dat ik geen zin heb. Op dagen dat je wel zin hebt, ga je sowieso wel dus dan heb ik het niet nodig. Bovendien vind ik het best duur spul."

Welke training doe je het liefst en waarom? 

Studenten staan bekend om hun alcoholgebruik. Is dat ook de reden waarom Edgar traint, om de alcoholcalorieën eraf te trainen? "Nee. Ik doe krachttraining bij Fit For Free. Ik was vroeger echt heel dun. Ik was 1.75 meter lang en ik woog 55 kilogram. Ik probeer gewoon een beetje een body te kweken om een strandlichaam te krijgen. Ik sport dus eigenlijk om er goed uit te zien."
 

"Sporten bij Fit For Free is chill omdat je met je pasje bij elke club kunt sporten."

Waarom heeft Edgar voor Fit For Free gekozen? Naast dat hij de prijs goed vindt voor zijn studentenbudget, spelen de locatie en rust ook een rol: "Ik sport bij Fit For Free Den Haag De Uithof. Het is heel dichtbij voor mij, ik woon hier om de hoek. Het fijne vind ik dat ik kan zelf bepalen wanneer ik ga, de openingstijden zijn ruim. Bovendien is het hier relatief rustig, dus je kan gewoon lekker je ding doen."

Edgar sport niet alleen bij deze locatie, het is voor hem een groot voordeel dat je met je ledenpas bij iedere Fit For Free-club kunt sporten. "Als ik bij mijn opa ben, kan ik ook daar in de buurt sporten. Of bij mijn school, daar zit het namelijk ook om de hoek. Dit is handig als ik bijvoorbeeld 3 uur tussenuur heb. En een vriend van mij sport hier ook al, dus toen ben ik ook eens meegegaan."


Wat zou je willen meegeven aan je mede-studenten? 

Edgar spoort zijn mede-studenten aan om allemaal te gaan sporten. Niet alleen omdat het goed is voor je gezondheid en je lichaam: "Sporten maakt je hoofd fris. Je krijgt er positieve energie van. Ja, en je gaat er beter uit zien." Maar, hoe motiveer je je als student dan om naast je drukke studentenleven ook nog te gaan sporten? Hij geeft een goede tip: "Probeer er het beste van te maken en je krijgt echt resultaten te zien. Dat maakt het zo leuk, want je investeert in jezelf."


Tot en met 30 september 2019 geldt bij Fit For Free een aantrekkelijke studentenactie. Voor slechts €16,99 per 4 weken heb je een Fit Vrij abonnement met een looptijd van 1 jaar (normaal €24,99). Bovendien sport je 6 weken gratis, betaal je geen inschrijfgeld én krijg je een backpack cadeau. Als je je nu inschrijft tenminste! Doe dat uiterlijk 30 september 2019, anders ben je te laat voor deze studentenactie. Let op: Het is alleen mogelijk om je in de club in te schrijven op vertoon van een studentenpas. Deze aanbieding geldt dus niet online.

Gerelateerde berichten

Zo word je gezond oud

Zo word je gezond oud

9 oktober 2019 - Inspiratie

Die heerlijke zomerdagen waar je tot laat nog met vrienden zit te barbecuen en te lachen. Die knusse kerstavonden waar de hele familie gezellig bij elkaar komt. Je schattige (klein)kinderen die zó snel groeien. Het leven is mooi, en daar willen we dan ook zo lang mogelijk van genieten. Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op de ouderen die er nog jong uitzien en op hun 90ste nog fit zijn en kilometers zelfstandig fietsen. Daar hoef je niet jaloers op te zijn, daar kun je ook zelf aan werken.In deze blog geven we je 5 tips hoe je gezond oud kunt worden. ​

Lees verder
Beginnen met sporten bij Fit For Free

Hoe Kirsten begon met sporten om zich lekker te voelen

17 september 2019 - Inspiratie

Herken je dit gevoel? Je ploft voor de zoveelste keer deze week op de bank voor een tv-avond en merkt dat je toch niet helemaal lekker in je vel zit. Niet omdat dat ene kleine vetrolletje over je broek heen valt -dat maakt niet per se uit- , maar omdat je je toch niet helemaal gezond voelt. Je voelt de drang om te bewegen, om energie te krijgen. En die paar kilo’s minder, dat zou ook een fijn doel zijn. Iedereen start op een bepaald moment met zijn/haar sportieve leefstijl. Kirsten (34) besloot na haar derde zwangerschap de moed bijeen te rapen en aan zichzelf te gaan werken. Dankzij de manier waarop ze begon en hoe ze nu sport, zit ze weer lekker in haar vel. Ze raadt iedereen aan zich ook aan te sluiten bij de ‘nu begin ik echt’ club. Lees snel verder voor haar verhaal! 

Lees verder
De levensstijl van een doorgewinterde sporter

Hoe 6-7 keer per week sporten de levensstijl werd van André

11 september 2019 - Inspiratie

Iedereen sport op zijn eigen manier. Gelukkig biedt Fit For Free daar ook de ruimte voor. Of je nu een beginnend sporter bent die extra begeleiding wilt bij de trainingen, een gezelschapsdier die het liefst in een groep sport, een sporter met weinig tijd, of een doorgewinterde sporter die precies weet wat hij aan het doen is. Zo is ook André (39) onderdeel van deze #beastmode club. Hij traint 6 tot 7 keer per week, heeft een fulltime baan, werkt daarnaast als vrijwilliger en is vader van drie meiden. Hoe hij zijn trainingen inplant en dit sportritme volhoudt? Lees er alles over in deze blog. 

Lees verder