Van uitstelpraktijken naar daadwerkelijk gaan sporten

Geplaatst op: 
31 januari 2018

Door: Kiki Düren

Laat ik er niet omheen draaien en meteen maar eerlijk met de billen bloot gaan. Sport heeft een lange tijd geen onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Helemaal niet. Noppes. Nada. Niet omdat de wil er niet was. Maar op de een of andere manier leek mijn eh, plant in de woonkamer bijknippen ineens belangrijker. Zie het als studieontwijkend gedrag. Nee, morgen zou ik gaan. En die dag daarna werd het wéér morgen. Ja gut, kat Luna stond op het punt om te bevallen dus ik kon nu écht niet sporten. Of ik moest thuis zijn omdat er een belangrijk pakketje werd bezorgd. Ik zou thuis wel een paar oefeningen doen. Morgen. Ahum.

Een aantal maanden geleden besloot ik dat het maar eens afgelopen moest zijn met die uitstelpraktijken. Het werd steeds drukker op werk en ik merkte dat de energie langzaamaan uit mijn lichaam begon te druipen. Ik was op. Dus ging ik op zoek naar activiteiten die me energie gaven. Die ‘uitlaatklep’ waar iedereen het altijd over heeft. Dus begon ik met sporten. Eerst voorzichtig, een á twee keer in de week bij Fit For Free en in het weekend vijf kilometer hardlopen/wandelen. Ja gut een mens moet ergens beginnen. Al snel merkte ik toch al ‘iets’ van verschil. En dat iets voelde verrekte lekker kan ik je zeggen. Het gaat me niet perse om een strak lijf (oké oké een beetje bikinibody is meer dan welkom laten we nu niet gaan zitten schijnheilen) maar meer om de rust in mijn hoofd die sporten me geeft.

Kiki Düren loopt de Fit For Free binnen

Jarenlang dat ik echt dat het klinkklare onzin was dat sporten een geluksstofje in je hoofd kan losmaken. Maar vrienden: ga het maar eens doen. Ga na een kneiterdrukke week maar eens op die boksbal slaan en zie hoe het oplucht. Ren maar eens een rondje op zaterdagochtend (om daarna alsnog op de bank te ploffen voor die Netflix-sessie) en voel wat het met je doet. Tot een aantal maanden geleden voelde ik me belabberd en lusteloos en nu bárst ik van de energie. 2018, jij wordt mijn jaar. Ik wil een lijf dat daar bij past. Daar doe ik het voor.

Kiki Düren aan het boksen

P.S: yes, ik hang door heel Nederland dus misschien heb je mijn gezicht wel voorbij zien komen in een bushokje. Enorm vereerd dat Fit For Free me heeft gevraagd voor deze campagne. De komende dagen post ik nog meer sportkiekjes dus wil je me willen volgen dat kan dat op mijn Instagram-account @kikiduren

Wil je meer over Kiki weten? Bekijk dan haar video hieronder. 

Gerelateerde berichten

Gebrek aan motivatie?

25 februari 2020 - Inspiratie

Er zijn heel veel smoesjes die ons weerhouden om te gaan sporten:“Ik heb geen tijd, ik heb het te druk, het is slecht weer, ik ben te moe, het is te druk in de sportschool”. Allemaal redenen die we bedenken voor onszelf om niet naar de sportschool te hoeven. Het ontbreken van motivatie is voor veel mensen het probleem. In deze blog geven wij 3 belangrijke tips die je helpen om gemotiveerd te blijven, zodat jij komt sporten en blijft sporten!

Lees verder

Goede voornemens? Met deze 5 tips lukt het je

1 januari 2019 - Inspiratie

Het nieuwe jaar is begonnen en dat voelt voor veel mensen als een nieuwe start. Een nieuw begin om dingen anders en beter te gaan doen dan voorheen. Meer sporten, gezonder leven en afvallen zijn de populaire voornemens. En dat is niet zo gek, want na een maand vol pepernoten, speculaas, kerstdiners, oliebollen, appelflappen en alcohol in alle vormen is het de hoogste tijd. Maar waar begin je en hoe houd je je goede voornemens vol? Met deze 5 tips gaat het je lukken.

Lees verder
Blogheader pak je sportritme weer op

Opstartproblemen? Zo kom je weer in jouw ritme

5 september 2018 - Inspiratie

De zomervakantie is nu echt voorbij. De scholen zijn weer begonnen en de bedrijven draaien weer op volle toeren. Kortom: het ‘normale’ leven is begonnen. Het is niet makkelijk om jouw dagelijkse ritme weer op te pakken na de zomervakantie. Pak de draad snel weer op met deze handige tips.

Lees verder