Waarom ik nu al wel 4 jaar op gewicht blijf?

Geplaatst op: 
18 januari 2018

Door: Cynthia Houben

Veel mensen doen aan goede voornemens en die hebben vaak te maken met een gezonde levensstijl. Meer dan ooit willen mensen gaan sporten en gezonder gaan eten. Maar wat komt er nou werkelijk van terecht? Op Gymjunkies heb ik er laatst al een blog over geschreven, die kun je eventueel hier lezen. Nu zitten we al bijna in de 3e week van januari en door Fit For Free ben ik gevraagd om mee te doen aan hun campagne! 

Daar doe ik het voor!

Ontzettend leuk dat ze mij gevraagd hebben! Ik hang nu door heel Nederland en dat is toch best wel een beetje gek als je weet waar ik vandaan kom. Vier jaar geleden begon mijn fitjourney bij Fit For Free en ik heb het er erg naar mijn zin. De campagne heet ‘ Daar doe ik het voor ‘. En ze laten je eigenlijk nadenken over jou intrinsieke motivatie, want alleen maar sporten om een mooi lichaam te krijgen is vaak niet voldoende. Dat heb ik zelf ondervonden een aantal jaar terug.

Nadat ik 20 kilo was afgevallen en eindelijk die lijnen op mijn buik had, was ik nog steeds niet blij met hoe ik eruit zag en ik raakte daardoor vaak weer gedemotiveerd om te sporten. Het was moeilijk die levensstijl vol te houden. Gelukkig besloot ik op tijd te veranderen van mindset en ook ging ik nadenken over een andere reden waarom ik wil sporten en gezond wil eten. Van je lichaam gaan houden, hoe het er nu ook uitziet is stap 1! Pas toen ik dat kon, vond ik mezelf mooi met meer of minder vet en is dit echt een levensstijl van me geworden. Als je van je lichaam houdt, wil je er vanzelf goed voor gaan zorgen.

Niemand kreeg ooit spijt van een goede workout

Je hebt een reden nodig, gericht op gevoel om je doelen te behalen. Ik ben het gaan doen voor mijn gezondheid. Als je chronisch ziek bent, wil je niks liever dan gewoon normaal met iedereen kunnen mee doen. Dus ik besloot daar echt alles voor te gaan doen om gezonder te worden en vooral te blijven! Ik ging me steeds meer verdiepen in voeding en ik ging niet meer zozeer naar macro’s kijken, maar naar de voedingwaarde en wat de producten met je lichaam doen. Ik voelde me steeds fitter en energieker en kreeg weer heel veel plezier in mijn trainingen. Sporten doe ik nu omdat ik het wil en leuk vind, niet meer omdat het moet. En wat is het nu makkelijk vol te houden! Tuurlijk heb ik nog wel eens geen zin, maar ik ga dan 9 van de 10 keer wel. Want ik bedenk me altijd dat er nog nooit iemand was die spijt had van een goede workout ;). En een keertje niet gaan is toch ook helemaal niet erg, hou het vooral leuk!

Wat is jouw reden?

Bij Fit For Free doe ik van alles. Het is wel vooral krachttraining, omdat dat ook erg goed is voor mensen met Lyme. Maar soms doe ik een hiit training of ik doe een workout met kettlebells in het FunXtion gedeelte. Ik doe eigenlijk gewoon waar ik zin in heb! Laatst vroeg ik op Instagram wat jullie reden is om te sporten en daar kwamen zulke mooie reacties op. Vaders die sporten 0m fit te blijven voor hun kids, alleenstaande mama’s die gezond leven om een goed voorbeeld aan hun dochtertjes te geven, meiden die ook ziek zijn en gezond willen worden/blijven en ga zo maar door. Wat een mooie redenen om goed voor jezelf te zijn. Als je nog niet goed voor jezelf zorgt… denk dan eens na…wat is jouw grootste reden dat je wil veranderen? Waar doe je het voor? Als je die eenmaal vindt en je focus daarop houdt gaat alles vanzelf :).

Bekijk de video van Cynthia

Gerelateerde berichten

Gebrek aan motivatie?

25 februari 2020 - Inspiratie

Er zijn heel veel smoesjes die ons weerhouden om te gaan sporten:“Ik heb geen tijd, ik heb het te druk, het is slecht weer, ik ben te moe, het is te druk in de sportschool”. Allemaal redenen die we bedenken voor onszelf om niet naar de sportschool te hoeven. Het ontbreken van motivatie is voor veel mensen het probleem. In deze blog geven wij 3 belangrijke tips die je helpen om gemotiveerd te blijven, zodat jij komt sporten en blijft sporten!

Lees verder

Goede voornemens? Met deze 5 tips lukt het je

1 januari 2019 - Inspiratie

Het nieuwe jaar is begonnen en dat voelt voor veel mensen als een nieuwe start. Een nieuw begin om dingen anders en beter te gaan doen dan voorheen. Meer sporten, gezonder leven en afvallen zijn de populaire voornemens. En dat is niet zo gek, want na een maand vol pepernoten, speculaas, kerstdiners, oliebollen, appelflappen en alcohol in alle vormen is het de hoogste tijd. Maar waar begin je en hoe houd je je goede voornemens vol? Met deze 5 tips gaat het je lukken.

Lees verder
Blogheader pak je sportritme weer op

Opstartproblemen? Zo kom je weer in jouw ritme

5 september 2018 - Inspiratie

De zomervakantie is nu echt voorbij. De scholen zijn weer begonnen en de bedrijven draaien weer op volle toeren. Kortom: het ‘normale’ leven is begonnen. Het is niet makkelijk om jouw dagelijkse ritme weer op te pakken na de zomervakantie. Pak de draad snel weer op met deze handige tips.

Lees verder