Conditie opbouwen door cardiotraining

Ben je altijd uitgeput na het oplopen van die 15 traptreden? Houd je je kinderen niet meer bij tijdens een renwedstrijdje? Of pak je liever een bus later, dan dat je al hijgend de buschauffeur begroet na een kort sprintje? We begrijpen dat je het lastig lijkt om te beginnen met conditie opbouwen. Geen zorgen, wij vertellen je hoe je conditie en fysieke uithoudingsvermogen verbetert. Hulp nodig? Ook daarvoor zijn wij er!

Waar is een goede conditie goed voor?

Denk je dat je lichaam en geest wel wat gezonder mogen zijn? Daar helpt een conditie bij. Naast dat je een beter uithoudingsvermogen hebt, zorgt een goede conditie ook voor een verhoogde weerstand. Je hoeft dan dus minder bang te zijn voor de griepepidemie, want die gaat aan je neus voorbij. Een goede conditie vermindert daarnaast de kans op hart- en vaatziekten. 
 

Hoe bouw je conditie op?

Sporten zorgt ervoor dat je een goede conditie krijgt én behoudt. Door middel van cardiotraining verbeter je je uithoudingsvermogen. Een conditie opbouwen gebeurt niet binnen één dag. We begrijpen dat dit misschien frustrerend voor je is, maar wij zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft. We raden je aan om minimaal 3 keer per week één uur cardiotraining te doen. We helpen je graag met het opbouwen van dit sportritme, bijvoorbeeld door middel van Fit Start.

Bij Fit For Free kun je op verschillende manieren aan je conditie werken. Weet je niet zo goed welke vorm bij je past? Geen probleem, probeer ze allemaal eens uit en ontdek waar je het meest plezier in hebt. Dat kan bijvoorbeeld met een dagpas. Deze cardiotrainingen kun je bij Fit For Free allemaal doen: 

 • Probeer ons cardio-apparatuur, we hebben loopbanden, cross-trainers, steppers, fietsen en roeiers voor je klaarstaan.
 •  Virtual spinning is een goede manier om je conditie en algehele fysieke gezondheid te verbeteren. Het grote aanbod aan virtuele lessen zorgt iedere keer weer voor een uitdagende en gevarieerde manier van trainen.
 • Werk je liever in een groep aan je conditie? Dat kan! Fit For Free heeft een breed aanbod aan live groepslessen die de focus leggen op het verbeteren van je conditie.

Tips om je conditie op te bouwen

Om snel een goede conditie op te bouwen is het van belang dat je tijdens je training je grenzen blijft verleggen! Dit kun je doen door:

 • Verleng je training iedere keer met 5 minuten, of voer de intensiteit bij iedere training op. 
 • Probeer ook eens een interval training waarbij je de intensiteit tijdens je training afwisselt. 
 • Ook het regelmatig afwisselen van je oefeningen is van belang bij het verbeteren van je conditie. Wissel bijvoorbeeld de cross-trainer eens af met de loopband of de fiets.

Een goede warming-up en cooling-down zijn bij conditietraining van groot belang. Bouw daarom je training 5-10 minuten op in een rustig tempo en sluit je training hier ook weer mee af. Vergeet tot slot niet om je lichaam voldoende rust te geven om te herstellen! Bouw je trainingen langzaam op en neem minimaal 1 dag rust tussen je trainingen. Op deze manier behaal je het beste resultaat!

Bij Fit For Free staan we klaar om je op weg te helpen

Je kiest een abonnement op basis van je behoeften, zodat je altijd sport op de manier die bij je past. Dat zie je terug in ons aanbod en faciliteiten.

 • Fit Start, het introductieprogramma dat je een vliegende start geeft om fit te worden en binnen no-time helpt sportroutine op te bouwen.
 • Altijd een abonnement dat bij je past.
 • Je betaalt niet voor diensten waar je geen gebruik van maakt.
 • Professionele begeleiding op de vloer.
 • Er zijn ruime openingstijden, zo sport je wanneer het je uitkomt
 • Live groepsfitness met een instructeur die je uitdaagt je grenzen te verleggen
 • Een gezellige social corner om na je training even rustig bij te praten. 
 • Hoe meer je sport, hoe meer je profiteert in de Fit For Free Benefitstore
 • Altijd een club bij je in de buurt

Word lid

Liever eerst een keertje proberen? Vraag dan onze dagpas aan.

Bij Fit For Free staan we klaar om je o weg te helpen

7,9

29% van de 3402 beoordelingen beveelt Fit For Free aan

Dit cijfer is gebaseerd op de beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld via de onafhankelijke website van Klantenvertellen.nl.