Les Mills Sprint

Sprint is een high-intensity interval training (HIIT) op een spinningfiets van het populaire programma Les Mills. De les wordt ook wel omschreven als een intense work-out van 30 minuten waarbij hoge intensiteit het uiteindelijke doel is.

Het mooie van deze les is dat het toegankelijk is voor iedereen. Door de weerstandknop op de spinningfiets kun je namelijk zelf de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau.

Les Mills Sprint is de ideale work-out om jezelf naar je fysieke én mentale grens te pushen!

Gemiddeld calorieverbruik: 450 kcal per les

Een typische Les Mills Sprint workout

Een Sprint work-out heeft een vaste opbouw. Voordat je aan de les begint, zorg je dat je fiets helemaal is ingesteld op jouw hoogte. Vervolgens zal de gecertificeerde instructeur je meenemen in een warming-up, zodat je spieren goed warm worden en de kans op blessures kleiner wordt.

Nadat iedereen goed warm is geworden, zal je met hoge intensiteit op verschillende tempo’s en weerstanden jezelf gaan uitdagen. De ene keer zal je op een extreem hoog tempo met lage weerstand alles geven, terwijl je daarna op een hoge weerstand een berg zal beklimmen. Omdat je te allen tijde zelf kan bepalen hoe diep je gaat, is de les voor iedereen toegankelijk. Daarnaast hoef je ook geen ervaren fietser te zijn.  

De les wordt altijd afgesloten met een cooling-down, zodat je lichaam weer kan herstellen. Het uitfietsen wordt afgewisseld met een aantal stretchoefeningen. Hierdoor kunnen je spieren op lengte komen en verminder je de kans op blessures.

Lijkt Les Mills Sprint je wat? Doe dan geheel vrijblijvend een keertje mee en ervaar of het wat voor jou is!

Groepslessen bij Fit For Free

Wil je nét dat stapje extra zetten en meedoen met de leukste groepslessen? Onder begeleiding van goed opgeleide en gecertificeerde instructeurs dagen we je uit om je grenzen te verleggen. We gebruiken onder andere het wereldberoemde Les Mills-programma, waardoor je altijd deelneemt aan de allernieuwste groepslessen. Of je nu je conditie wilt verbeteren, calorieën wilt verbranden of juist spierkracht wilt opbouwen, met een groepsfitnessles die bij je past werk je gericht aan je persoonlijke doel. Nieuwsgierig naar het volledige groepslesaanbod in jouw club? Neem dan een kijkje in het groepslesrooster.