Piloxing

Piloxing is een intensieve, swingende en uitdagende groepsles voor mensen die eens wat anders willen. Het is een groepsles die is ontstaan in Hollywood en in Nederland nu ook steeds populairder begint te worden. De naam Piloxing is afgeleid van Pilates en Boxing. De Pilatesoefeningen zorgen voor flexibiliteit en spieropbouw, terwijl het boksgedeelte voor wat meer pit en snelheid zorgt. Plezier mag uiteraard ook niet ontbreken in deze les. Daarom worden de pilates en boks oefeningen afgewisseld met danspassen. 

Een typische Piloxing les

Piloxing is een intervaltraining waarbij snelheid, flexibiliteit, behendigheid en spieropbouw allemaal aan bod komen. Het motto van Piloxing is “Sleek, Sexy and Powerful”. De les wordt in hoog tempo afgewerkt, waardoor je weinig rustmomenten hebt. De pilates, boks en dansoefeningen volgen elkaar in hoog tempo op. Het is dus een typische work-out waar je zowel aan je uithoudingsvermogen werkt als aan spieropbouw. Tijdens een Piloxing work-out verbrand je maar liefst 800 tot 1000 calorieën! Wie wil dat nou niet?!

Bekijk de video hieronder om een beeld te krijgen van een Piloxing les. 

Video Piloxing

Groepslessen bij Fit For Free

Wil je nét dat stapje extra zetten en meedoen met de leukste groepslessen? Onder begeleiding van goed opgeleide en gecertificeerde instructeurs dagen we je uit om je grenzen te verleggen. We gebruiken onder andere het wereldberoemde Les Mills-programma, waardoor je altijd deelneemt aan de allernieuwste groepslessen. Of je nu je conditie wilt verbeteren, calorieën wilt verbranden of juist spierkracht wilt opbouwen, met een groepsfitnessles die bij je past werk je gericht aan je persoonlijke doel. Nieuwsgierig naar het volledige groepslesaanbod in jouw club? Neem dan een kijkje in het groepslesrooster.