RPM

RPM is het effectieve spinning programma van Les Mills. RPM is er voor iedereen die wil afvallen, een betere fietsprestatie wil neerzetten en een betere conditie wil krijgen. Wanneer je eenmaal begonnen bent, ben je niet meer te stoppen! Bij deze spinning les van Les Mills bepaal je zelf de weerstand van je fiets. Het maakt hierdoor niet uit of je oud, jong, beginnend sporter of gevorderde bent. RPM doe je altijd op je eigen niveau!

Gemiddeld calorieverbruik: 620 kcal per les

Een typische RPM les

RPM is een 45 minuten durende fietswork-out waarbij je iedere drie maanden een nieuw programma fietst, op de nieuwste muziek. Verbrand maar liefst 620 calorieën in nog geen uur tijd! Tijdens deze les wordt je door een gecertificeerde Les Mills instructeur uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. Door het steeds veranderen van je positie op de spinningfiets, train je jouw bil-, been- en rugspieren gedurende de gehele les.

Een RPM les heeft een vaste opbouw. Vanzelfsprekend begin je de les met een warming-up. Vervolgens zal je met hoge intensiteit tempo maken om daarna heuvelachtig terrein te veroveren. Zodra je uit de heuvels bent krijg je een afstand met gemixt terrein, hierbij wissel je het fietsen met veel weerstand af met het fietsen op een hoog tempo met een lage weerstand. Het hoogtepunt van de les is de klim die je moet overwinnen om daarna te kunnen sprinten naar de finish! Om blessures en spierpijn te voorkomen fiets je na de finish nog even uit en breng je de spieren weer op lengte doormiddel van stretches.

Ben jij een echte fietsliefhebber en ga jij altijd tot het uiterste, dan is RPM echt iets voor jou! Bekijk de video hieronder om een beeld te krijgen van een Les Mills RPM les. 

Video RPM spinning

Groepslessen bij Fit For Free

Wil je nét dat stapje extra zetten en meedoen met de leukste groepslessen? Onder begeleiding van goed opgeleide en gecertificeerde instructeurs dagen we je uit om je grenzen te verleggen. We gebruiken onder andere het wereldberoemde Les Mills-programma, waardoor je altijd deelneemt aan de allernieuwste groepslessen. Of je nu je conditie wilt verbeteren, calorieën wilt verbranden of juist spierkracht wilt opbouwen, met een groepsfitnessles die bij je past werk je gericht aan je persoonlijke doel. Nieuwsgierig naar het volledige groepslesaanbod in jouw club? Neem dan een kijkje in het groepslesrooster.