Fit For Free en SportCity gaan voor record Grootste Groepsles

Iedereen kan deelnemen vanuit huis aan een online groepsles BodyPump

Leiderdorp, 13 november 2020 – Sportschoolketens Fit For Free en SportCity gaan maandag 16 november proberen het record grootste aantal deelnemers in een online groepsles neer te zetten. Vanuit 119 Fit For Free en SportCity clubs worden leden en niet-leden opgeroepen om tussen 20.00 en 21.00 uur tegelijkertijd vanuit huis een online groepsles BodyPump te volgen. Leden boeken de les via de Fit For Free en SportCity app en niet leden kunnen zich aanmelden via grootstegroepsles.nl.

Vanwege de huidige maatregelen zijn groepslessen in sportscholen tijdelijk niet mogelijk. Daarom geven groepslesinstructeurs van Fit For Free en SportCity nu vanuit alle clubs online les. Tegelijkertijd blijkt uit alle onderzoeken en adviezen van wetenschappers dat sporten en bewegen tijdens de pandemie belangrijker is dan ooit om fit en gezond te blijven. Dat bracht de sportscholen op het idee voor de recordpoging.

Populairste groepsles

De deelnemers loggen maandag 16 november online in. Vanuit elke club wordt om 20:00 uur tegelijkertijd een online groepsles BodyPump gegeven. Dit is de meest populaire groepsles. Wereldwijd doen er wekelijks miljoenen mensen aan mee. 

BodyPump is een groepsfitness programma op muziek, waarbij tijdens een workout van een uur alle belangrijke spieren getraind worden. Dat gebeurt met behulp van gewichten en halters en basisoefeningen als squats, deadlifts en curls. 

Alternatieve DIY materialen

Omdat deelnemers aan de recordpoging thuis niet altijd dezelfde trainingsmaterialen voorhanden hebben als in de sportschool, geven de instructeurs vooraf tips over welke Do It Yourself materialen de deelnemers kunnen gebruiken. Zo kan voor oefeningen voor de beenspieren een rugzak gevuld met boeken of een grote fles wasmiddel worden gebruikt. “We willen de deelnemers vooral uitdagen om creatief te zijn. Het gaat om de fun, maar houd het wel veilig zodat er geen hele woonkamers worden gesloopt.” aldus Bram van Dijk, Managing Director Fit For Free

Deelnemen aan de #grootstegroepsles

Leden kunnen de les boeken via de Fit For Free en SportCity app. Niet-leden kunnen zich aanmelden via grootstegroepsles.nl. Of je nu een doorgewinterde of een startende sporter bent maakt niet uit. Iedereen kan meedoen aan de recordpoging.