Terug naar Fit - Fit For Free

Nederland gaat weer ‘Terug naar Fit’ in

nieuwe campagne Fit For Free

Leiderdorp, 17 september 2020 - De zomer zit erop, de vakantiekilo’s eraan… Fit For Free is deze maand een campagne gestart om Nederland weer fitter en gezonder te krijgen. Doorsnee Nederlanders spelen de hoofdrol in vier commercials die te zien zijn als preroll en op social media. Het uitgangspunt is steeds hetzelfde: ook alledaagse en herkenbare inspanningen zijn een stuk zwaarder als je uit vorm bent. Fit For Free snapt dat de drempel om de sportschool te bezoeken voor sommige mensen wat hoog is. Daarom wil zij met de campagne ‘Terug naar Fit’ benadrukken dat je geen fitness- fanaat hoeft te zijn om terug de sportschool in te gaan.

Terug naar Fit

In vier commercials hebben de hoofdrolspelers grote moeite met activiteiten die ze normaal gesproken fluitend uitvoeren. De video’s hebben een duidelijke knipoog naar herkenbare situaties die nu wat zwaarder vallen: een sprintje trekken naar de trein mondt al gauw uit in volledig buiten adem bovenaan de trap aankomen, een bruggetje opfietsen lijkt een beklimming van een col van de buitencategorie en de warming up voor de eerste voetbalwedstrijd blijkt te veel voor de stramme hamstrings. De laatste film is net even anders, met een onbedoelde hoofdrol voor de geluidsman van de filmcrew die niet helemaal in vorm blijkt te zijn…

Laagdrempelig & flexibel

Fit For Free begrijpt als geen ander dat veel mensen in Nederland wel eens fitter zijn geweest en dat het moeilijk is om de draad van het sporten weer op te pakken. Zo zal de voetbalfilm vermoedelijk herkenbaar zijn voor alle elftallen (jong en oud) die na maanden van inactiviteit deze maand weer opstarten.

Het fitmerk profileert zich nadrukkelijk als dé laagdrempelige sportschool waar iedereen welkom is. Om Terug naar FIT gaan extra makkelijk te maken in deze wispelturige tijd, vallen de video’s samen met een aanbod om acht weken te sporten voor €39,99, zonder verdere verplichtingen. De commercials worden verspreid via online en social media en de campagne wordt extra aangejaagd met diverse social content, online bannering, OOH en PR om het bereik en de impact van de campagne te vergroten.

De commercials

Bekijk of download hier de commercials:

  1. ‘Trein’

  2. ‘Brug’

  3. ‘Voetbal’ 

  4. ‘Bouwvakker’