Maak kennis met Pierre

Clubmanager SpijkenisseClubmanager Fit For Free Spijkenisse Pierre

Als je Fit For Free Spijkenisse bezoekt, zal de kalme, vriendelijke clubmanager Pierre je niet ontgaan. Een echt gezelschapsdier, dat ervan houdt om onder de mensen te zijn. Daarom maakt hij graag een praatje met iedereen die zijn club binnenloopt. Ook helpt hij je graag met uitleg over de verschillende apparaten en de wereld van fitness. Niet alleen omdat hij er veel van afweet, maar vooral om je een steuntje in de rug te geven.

Van student Sport en Beweging naar clubmanager
Elf jaar geleden begon hij zelf met krachttraining bij Fit For Free. Dat vond hij zo’n fijne plek, dat hij besloot zijn stage voor zijn opleiding Sport en beweging bij zijn sportschool te doen. Zo werd hij baliemedewerker en fitnessinstructeur, en inmiddels is hij al vijf jaar clubmanager. Nu van de nieuwe club Spijkenisse. “Ik vond het een hele uitdaging om de club vanaf het begin op te bouwen, maar ik vond het zo gaaf. De sfeer is hier goed, er wordt goed gebruikgemaakt van de social corner,” zegt hij over zijn nieuwe plek.
 

“Fit For Free Spijkenisse is een goede weerspiegeling van de buurt”
 

Een hechte groep sporters bij Fit For Free Spijkenisse
“Fit For Free Spijkenisse is een goede weerspiegeling van de buurt” merkt Pierre op, die zelf een jaar geleden naar Spijkenisse is verhuisd, waar hij nu samenwoont met zijn gezin. “Veel mensen komen samen naar de club, veel mensen kennen elkaar ook. Het is eigenlijk een hechte, gezellige groep hier.” Een club die helemaal bij Spijkenisse past!

Pierres kennis en ervaring helpen je om je sportdoel te bereiken
Pierre heeft veel hobby’s. Van barbecueën met vrienden en familie, tot fitnessdocumentaires kijken en zelf in het krachthonk trainen. Geen gebrek aan fitnesskennis en -ervaring dus. Met deze wijsheid helpt hij je ook graag: “Het is niet dat ik ga vertellen dat je door op een bepaalde manier van trainen je spiervezels kapotmaakt en na zoveel dagen rust je spieren sterker zijn. Ik vind het belangrijker uit te leggen hoe je je sportdoel kunt bereiken.” Daarom houdt hij je ook goed in de gaten als je komt sporten. “Omdat de balie in het midden van de club zit, zie ik wat er overal gebeurt. Dat voordeel gebruik ik om te kijken hoe ik de mensen kan helpen. Ik zie bijvoorbeeld dat iemand een apparaat net niet helemaal goed gebruikt, dan stap ik eropaf.”

“Omdat de balie in het midden van de club zit, zie ik wat er overal gebeurt"
 

Actief meedoen met het Fit Start programma helpt met het opbouwen van je sportritme
Samen met zijn team zorgt Pierre ervoor dat je een sportritme opbouwt, zodat je komt én blijft sporten. “We gebruiken het gratis Fit Start programma heel actief. Iedere keer dat je komt sporten, krijg je van ons een stempel. Dat motiveert je om regelmatig te komen sporten. We stempelen dan ook de hele dag door, onze leden vinden het echt heel leuk.” Een onderdeel van het Fit Start programma is bijvoorbeeld de circuittraining. Hiervoor maakt Pierre maximaal 7 aanmeldingen beschikbaar, zodat de sporters alle aandacht krijgen. Daardoor kan de instructeur goed opmerken of iemand het moeilijk vindt, dan maakt hij meteen een afspraak voor meer persoonlijke begeleiding. Pierre heeft de Fit Start trainingen zo ingericht, dat ze iedere keer worden afgesloten met een buikspierkwartier. “Als er dan in een training veel vragen zijn, zorgen we ervoor dat de mensen nog even een kwartier echt hard trainen. Dat maakt ze blij, want dan gaan ze weg met het gevoel dat ze goed gesport hebben. Zo zijn ze dan toch drie kwartier bezig geweest.”

Wil jij eens een praatje maken met Pierre over je sportdoel of barbecuekunsten? Kom gerust eens langs bij Fit For Free Spijkenisse (Oberonweg 3) en ontmoet Pierre en zijn team!