Kom sporten bij Fit For Free

Bootcamp in Utrecht

Over Bootcamp in Utrecht

Denk je aan Utrecht, dan denk je aan de Domtoren. Maar ook aan de Oude Gracht, de Neude en aan studenten. Uniek aan Utrecht zijn de werfkelders aan de gracht, waar je gezellig een terrasje kunt pakken. En ‘s avonds kun je helemaal los in één van de vele uitgaansgelegenheden.
Hoe blijf je fit in Utrecht?

Je wilt natuurlijk wel een beetje fit blijven en zeker van jezelf zijn bij het uitgaan. Ben je op zoek naar een stevige workout die je hele lichaam aanpakt? Doe dan eens mee met een Bootcamp les bij Fit For Free. Met onze Bootcamp lessen merk je binnen de kortste keren effect en het is nog leuk ook. Bij mooi weer volg je je Bootcamp lekker buiten, bijvoorbeeld in het Griftpark of het Julianapark.  

Wat is Bootcamp?

Oorspronkelijk is Bootcamp ontwikkeld voor het leger. Het  is een pittige training voor het hele lichaam die militairen klaarstoomt voor hun taken in het leger. Denk aan dagelijks push ups, gewichtheffen en cardiotraining. De Bootcamp training bij Fit For Free is afgeleid van dit intensieve trainingsprogramma.

Bootcamp is nooit saai 

Onze Bootcamp training is behoorlijk pittig, maar saai is het nooit. Elke training is weer anders, door de grote variatie in oefeningen. Intervaltraining en hardlopen zijn onderdelen van een Bootcamp training, maar je doet ook verschillende fitnessoefeningen. Zo kunnen squatten, opdrukken, lunges, planken, sit ups en burpees deel uitmaken van een Bootcamp training. Elke training opnieuw werk je aan aan je kracht, conditie en explosiviteit. 

Wat zijn de effecten van Bootcamp les?

Al na een aantal lessen Bootcamp zul je merken dat je meer conditie krijgt. Je spierkracht neemt toe. Je wordt dus sterker, fitter en strakker. Het heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 Bootcamp groepslessen per week bereik je het beste resultaat. 

Voor wie is Bootcamp bedoeld?

Bootcamp is voor iedereen. Of je nu man of vrouw, beginner of fanatiek sporter bent. Onze trainingen zijn te volgen op elk niveau. Twijfel je nog? Kom dan een keertje meedoen! Met een gratis dagpas kun je het zelf een keer uitproberen bij een van onze clubs in Utrecht. Waar wacht je nog op?

Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

De Bootcamp training van Fit For Free in Utrecht is ideaal voor jou als je samen met anderen wilt werken aan je kracht en uithoudingsvermogen. Het maakt daarbij niet uit welk niveau je hebt. Als je een Fitness & Groepslessen abonnement hebt, kun je op elk moment beginnen met Bootcamp bij Fit For Free in Utrecht. Je motivatie tijdens de oefeningen krijg je van onze instructeurs en van de andere deelnemers.

Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?
 • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau

 • Bootcamp training is afwisselend, geen les is hetzelfde

 • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les (gemiddeld 500 - 800 calorieën per les).

 • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

 • Bij goed weer train je lekker buiten, maar ook binnen kun je prima trainen.

 • Je werkt niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, een stofje waardoor je je prettiger voelt. 

De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. Wil je het eerst uitproberen? Vraag dan een gratis dagpas aan en kom een keertje proefsporten.

Dealblok home

Unlimited trainen met het alles-in-één Fit-abo

Dit wil jij! Onbeperkt trainen met een alles-in-één Fit-abonnement. Doe waar je zin in hebt: van cardio tot krachttraining en van vrij fitnessen tot les van onze gediplomeerde instructeurs, it’s all-in. Inclusief de populaire Les Mills-lessen zoals BodyCombat en SH’BAM. Probeer het de eerste 6 maanden voor € 14,99 per 4 weken.

Hoe ziet een Bootcamp les in Utrecht eruit?

Met een Bootcamp les van Fit For Free ben je ongeveer een uur zoet. Afhankelijk van het weer kunnen de lessen zowel in de buitenlucht als in de club gegeven worden. Neem dus altijd passende kleding mee. Tijdens de Bootcamp les doe je onder andere krachtoefeningen en intervaltrainingen. Ook hardlopen is vaak onderdeel van het programma. Je doet in een hoog tempo push ups en squats, of je gaat touwtje springen. Je hoeft je geen moment te vervelen! 

Bootcamp trainingen zijn afwisselend

Alles is mogelijk tijdens een Bootcamp training. Wil je je spieren extra trainen? Dan gebruik je kettlebells, corebags en medicine balls. Maar je kunt ook je mede-bootcampers inzetten als  trainingsmateriaal. En tijdens een outdoor Bootcamp kun je lekker buiten spelen: daar maken we gebruik van bijvoorbeeld boomstammen en klimrekken.

Motivatiegebrek? Echt niet!

Weet je van jezelf dat je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven? Dan moet je zeker een Bootcamp training gaan doen! Je wordt begeleid door een enthousiaste, gecertificeerde groepslesinstructeur. Het is een groepsles, dus je motiveert elkaar. En opgeven is geen optie als je in teamverband sport: je wilt telkens weer je grenzen verleggen. Je traint altijd op je eigen niveau, dus de les is geschikt voor iedereen.

Waarom Bootcamp bij Fit For Free Utrecht?

Waar wacht je nog op? Kom ook een keer Bootcampen bij Fit For Free Utrecht! Na 1 keer wil je zeker meer. Verbeter jezelf steeds weer en je zult merken dat je spierkracht en conditie toenemen. En dat is toch mooi meegenomen.

Ruime openingstijden 

In Utrecht en omgeving kun je bij 5 clubs komen sporten. Er is altijd een club bij jou in de buurt. Ben je een ochtend- of juist een avondmens? Geen probleem, onze sportclubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt komen sporten wanneer jij daar zin in hebt. En ben je een keer niet in Utrecht? Kom dan langs bij 1 van onze andere clubs. Fit For Free heeft meer dan 90 vestigingen, keus genoeg dus.

Plan je groepslessen met de Fit For Free app

Drukke agenda? Met de gratis Fit For Free app en ons Fitness & Groepslessen abonnement boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij Fit For Free Utrecht. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

0 clubs gevonden

in de omgeving van Utrecht

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Utrecht

  Kan ik meedoen met een Bootcamp les als ik niet gewend ben om te sporten? Jazeker. Bootcamp is een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Je doet de oefeningen zo goed als jij kunt. Na een paar lessen zul je zien dat je  jezelf steeds meer kunt uitdagen.

  Welke kleding moet ik aan voor een Bootcamp training? Zorg in ieder geval voor goed dempende schoenen, waarmee je goed kunt lopen, rennen en springen. Verder kun je je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Als je buiten traint, kan het handig zijn om een extra sweater of een vest mee te nemen.

  Kan ik afvallen door Bootcamp trainingen? Ja. Tijdens een Bootcamp training verbrand je tussen de 500 en 800 calorieën  Als je elke week 1 of 2x een bootcamp training doet en op je voeding let, dan zul je na een tijdje zeker gewicht gaan verliezen.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten? Soms wel, maar het hoeft niet. Je eigen lichaamsgewicht is meestal voldoende tijdens de trainingen. Voor de variatie zal de instructeur soms ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Bij een bootcamp in de buitenlucht gebruik je wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld klimrekken, picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Kan ik ook bij andere Fit For Free clubs Bootcamp groepslessen volgen? Ja. Met een Fitness & Groepslessen abonnement volg je onbeperkt groepslessen bij alle Fit For Free clubs. Met dit abonnement kun je ook gebruik maken van onze high-tech fitness- en cardio apparaten. Train bijvoorbeeld je armspieren, zodat je push ups bij Bootcamp nog makkelijker gaan. Bij Fit For Free train je zoals jij dat wilt.

  Is het verstandig om Bootcamp te doen als ik een blessure heb? Dat is geen goed idee. Bootcamp is een intensieve training. We raden je daarom af om mee te doen als je een blessure hebt. Wil je toch sporten met een blessure? Overweeg dan eens een Pilates of Yoga groepsles.