Fight groepslessen - Fit For Free

Kickboks groepsles in Utrecht

In Utrecht hoef je je geen moment te vervelen. Beklim de Domtoren, ga waterfietsen in de grachten, winkelen in de gezellige binnenstad of laat je verwennen in één van de vele restaurantjes. Gelukkig kun je er ook aan je conditie werken, met een kickboks groepsles in één van de clubs van Fit For Free. We hebben 4 clubs in en rond Utrecht, er zit er dus altijd wel een bij jou in de buurt. 

Over Kickboksen in Utrecht

Wil je een sport waarbij je niet alleen sterker wordt en een ijzeren conditie opbouwt, maar ook nog eens werkt aan je snelheid en reactievermogen? Zoek dan niet verder. Je vindt het in onze kickboks groepslessen. Ook als je nog nooit van je leven hebt gebokst, is het een goede manier om je uit te leven en sterker te worden. En het is nog leuk ook. 

Aan de kickboks groepslessen van Fit For Free komt geen fysiek contact te pas. Je trapt en stoot op speciale pads, die worden vastgehouden door jouw trainingsbuddy. Neem een vriendin of vriend mee en ga helemaal los. Als je alleen komt, word je door de gecertificeerde instructeur gekoppeld aan een andere deelnemer. Samen leer je het meeste uit je bokstechniek te halen. Vraag een dagpas aan en kom een keer meedoen. Ervaar zelf de kick van kickboksen.

Dealblok home

Unlimited trainen met het alles-in-één Fit-abo

Dit wil jij! Onbeperkt trainen met een alles-in-één Fit-abonnement. Doe waar je zin in hebt: van cardio tot krachttraining en van vrij fitnessen tot les van onze gediplomeerde instructeurs, it’s all-in. Inclusief de populaire Les Mills-lessen zoals BodyCombat en SH’BAM. Probeer het de eerste 6 maanden voor € 14,99 per 4 weken.

Hoe ziet een kickboks groepsles in Utrecht eruit?

Zoals elke groepsles begint ook de les kickboksen met een uitgebreide warming up. Daarna ga je met je trainingsbuddy oefenen op de pads en de stootkussens. Kickboksen is een vechtsport waarbij oefeningen uit karate en taekwondo worden gecombineerd met moderne bokstechnieken. Het is een vrij nieuwe vorm van sport, het ontstond halverwege de vorige eeuw in Japan. 

Hoewel kickboksen dus voortkomt uit de traditionele zelfverdedigingstechnieken van karate, richten we ons in de groepslessen bij Fit For Free vooral op conditie- en krachttraining. Naast de stoot- en traptechnieken doe je ook bodyweight oefeningen, waarbij andere spiergroepen aan bod komen.  Een kickboks groepsles duurt gemiddeld 60 minuten.

Onze gecertificeerde trainers hebben veel kennis van zaken. Ze begeleiden en helpen je elke kickboksles weer even enthousiast. Ze leggen je uit hoe de boksbal werkt, hoe je je techniek kunt verbeteren en wat je kunt doen om blessures te voorkomen. 

Als je regelmatig meedoet met de kickboks groepsles zul je snel resultaat merken. Zowel conditie als je spieropbouw gaan met sprongen vooruit. Dus waar wacht je nog op? Kom gewoon een keer meedoen.

Kickboksen en trainen bij Fit For Free

Tijdens een kickboksles sta je geen seconde stil, het is een super intensieve training. Je werkt aan je bokstechniek, bouwt kracht op en verbetert je conditie door cardio oefeningen. Ondertussen leer je ook nog allerlei trap-en stoottechnieken. Kickboksen is conditietraining, stevige vetverbranding en coördinatietraining ineen. Ideaal voor mensen die hun hoofd leeg willen maken en aan hun fysieke welzijn willen werken. Je wordt vanzelf topfit. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen maar te gaan kickboksen. Maar je kunt de lessen ook aanvullen of afwisselen met de andere  trainingen en/of groepslessen die Fit For Free aanbiedt. Met een Fitness & Groepslessen abonnement kun je onbeperkt doen wat je wilt. 

Welke andere (vecht)sporten kan ik doen bij Fit For Free?

Je kunt bij Fit For Free naast kickboksen ook terecht voor verschillende andere groepslessen. Les Mills Bodycombat is bijvoorbeeld ook geïnspireerd op zelfverdediging en vechtsporten. Maar je kunt ook aan je kracht werken tijdens een les BodyPump, je lenigheid verbeteren in een yogales of aan je core werken bij de BBB. Wil je tussendoor aan al je spiergroepen werken? Kan ook. Met het Fitness & Groepslessen abonnement mag je namelijk ook gebruik maken van alle fitnessapparatuur in de club.

Waarom is kickboksen goed voor je?

Door te kickboksen verbeter je in snel tempo je bokstechniek, conditie en spierkracht. Je moet je heel goed concentreren, dus je bent niet alleen fysiek uitdagend bezig. Kickboksen doet ook mentaal wat met je. Het gaat namelijk niet alleen om het uitdelen van de stoot of trap. Bij het kickboksen kun je voelen hoe sterk je bent. Je wordt fysiek en mentaal steeds een beetje sterker. Dat gevoel kan er voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. En dat is mooi meegenomen.

Voor wie is kickboksen geschikt?

Iedereen kan meedoen aan een groepsles kickboksen bij Fit For Free. Het maakt niet uit of man, vrouw, jong, oud, beginner of ervaren kickbokser bent. Bij Fit For Free leer je vanaf je allereerste les om de boks- en traptechnieken op de juiste manier uit te voeren. En met een Fitness & Groepslessen abonnement kun je zo vaak komen trainen als je wilt.

Saai wordt het niet, want elke les is anders. Je zult je goed moet blijven concentreren. Tijdens onze groepslessen kickboksen is er geen lichamelijk contact. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je thuis komt  met een blauw oog of gekneusde ribben. Hoe je wel thuis komt? Opgeladen en vol energie.

Hou je ervan om in groepsverband bezig te zijn, met anderen aan je conditie te werken en elkaar uit te dagen tot nog betere prestaties? Als je samen sport ben je natuurlijk lekker sociaal bezig. Pluspunt is ook nog dat er endorfine (gelukshormoon) vrijkomt in je hersenen. Probeer het eens uit en schrijf je in voor een kickboks groepsles in Utrecht. 

Fit for Free locaties Utrecht

In Utrecht vind je maar liefst 4 clubs van Fit For Free. Er is dus altijd wel een club bij jou in de buurt. Je vindt op al onze locaties apparaten waarmee je kracht- en cardio-oefeningen kunt doen. En je kunt er natuurlijk groepslessen volgen. Per club kan het aanbod verschillen, check dus voor je langskomt het actuele aanbod bij jou in de buurt. Met een Fit For Free Fitness & Groepslessen abonnement ben je welkom bij meer dan 90 Fit For Free locaties door heel Nederland. Dus ben je een keer niet in de buurt van je vertrouwde club, dan kun je toch gewoon lekker sporten. 

0 clubs gevonden

in de omgeving van Utrecht

    Veelgestelde vragen over Kickboks groepsles in Utrecht

    Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen boksen? Nee ervaring is niet nodig. Je kunt gewoon mee komen trainen, ook al heb je nog nooit van je leven gebokst. Onze instructeurs kijken wat je niveau is en geven je tijdens de lessen de juiste oefeningen om je niveau te verbeteren. 

    Kan ik een proefles kickboksen volgen? Ja, dat kan. Je kunt een keer op proef een groepsles volgen. Dan weet je meteen of kickboksen voor jou geschikt is. Vraag een dagpas aan voor jouw groepsles kickboksen in Utrecht. Als je liever met iemand samen komt, dan neem je gezellig een vriend of vriendin mee. 

    Wat moet ik naar een kickboksles aantrekken? Tijdens de les werk je aan je conditie en fysieke kracht waarbij je veel beweegt op een vrij hoog tempo. Zorg ervoor dat je kleding draagt waar je makkelijk in kan bewegen en zweten. Bijvoorbeeld een legging of korte broek met een T-shirt of hemdje. Tijdens de les draag je binnenschoenen.

    Moet ik bokshandschoenen meenemen naar de les? Ja, dat mag altijd, maar er liggen ook bokshandschoenen voor je klaar in de zaal. Deze worden na elke les gedesinfecteerd.