Pilates in Amsterdam

Pilates groepsles in Utrecht

De Domstad staat bekend om haar gezellige groene grachten, middeleeuwse binnenstad en natuurlijk de Domtoren zelf. Naast studenten sporten in Utrecht bij Fit For Free clubleden van alle leeftijden. Op locaties in Overvecht tot Zuilenstein en alles daar tussenin. 
Over Pilates in Utrecht

Ben je op zoek naar een groepsles waarbij alles, maar dan ook alles aan bod komt? Dan zit je goed bij een les Pilates. Tijdens de les je train je lichaam en je geest, verbeter je je houding, werk je aan flexibiliteit en balans. Kom Pilates uitproberen in één van de vijf locaties in en rondom Utrecht. 

Pilates en sporten bij Fit For Free Utrecht

Omdat je bij Pilates werkt aan alle grote spiergroepen en met name je core, is het een uitstekende basis. Pilates is geweldig in combinatie met bijvoorbeeld yoga voor nog meer flexibiliteit, met cardio voor extra uithoudingsvermogen en met krachttraining voor meer spierkracht. Je vindt het allemaal bij Fit For Free Utrecht.

Geniet van het groepsgevoel in Utrecht

Vind je het leuk om samen te sporten? Wordt je gemotiveerd in een groep? Kom je graag met vrienden of wil je juist omringd worden door nieuwe mensen? Dan zit je goed bij Fit For Free Utrecht. Je wordt begeleid door onze ervaren trainers die je helpen net dat beetje meer uit jezelf te halen. Zo werk je samen met plezier aan je fitnessdoelen.

Wat is een Pilates groepsles?

Pilates is begin 20e eeuw ontwikkeld. De pionier was Joseph Pilates die de gecontroleerde oefeningen ontwikkelde om zijn leerlingen meer flexibiliteit, kracht, controle en uithoudingsvermogen te geven. Bij Pilates werken lichaam en geest samen aan je gezondheid. Je voert precieze, gecontroleerde oefeningen uit en gebruikt je ademhaling.

Welke vormen van Pilates zijn er?

Pilates kent vele vormen. Zo kun je het beoefenen zonder enig hulpmiddel, met banden en ballen of bijvoorbeeld met een reformer (een fitness apparaat waarbij je met je eigen lichaamsgewicht traint). Bij Fit For Free geven we Pilates op een mat. Onze trainers hebben de Pilates opleiding gedaan waarbij we ons met name richten op de grondoefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren.

Waarom is Pilates zo goed voor je?

Er zijn maar weinig groepslessen waarbij je zoveel verschillende delen van het lichaam aanspreekt als bij Pilates. Het kan daarom ook helpen bij verschillende doelen. Wil je sterker worden? Leniger? Beter in balans? Het kan allemaal met Pilates. 

De oefeningen worden steeds op verschillende manieren uitgevoerd. Er is altijd een optie voor beginners en meer ervaren beoefenaars. Zo raak je nooit uitgekeken op Pilates en blijft elke training een nieuwe uitdaging.

Is een Pilates les geschikt voor mij?

Pilates is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd of niveau. Kun je met platte voeten op de grond je tenen aanraken? Of kom je niet verder dan je bovenbenen? Het maakt niet uit. Het mooie van Pilates is dat je de spieren rondom je romp, dijbeen- en bilspieren gebruikt. Kortom, je core spieren.  

Verbeter je houding met Pilates

Zit je de hele dag achter de computer? Misschien moet je wel de hele dag staan. Of zware dingen sjouwen? Als je na zo’n dag wel eens last hebt van je spieren, dan is Pilates de les voor jou. Tijdens de les werk je aan het verlengen en versterken van je spieren. En aan je core, de spiergroep die je overeind en in balans houdt. Wedden dat je na een paar lessen al rechter zit en staat? 

De voordelen van een Pilates groepsles in Utrecht

Wil je Pilates gewoon een keertje uitproberen of fanatiek elke dag in de Pilates studio liggen? De meesten zitten er tussenin. Met een dagpas kun je een groepsles proberen, zonder verdere verplichtingen. Ben je na één les verliefd? Dan is er het handige Fitness & Groepslessen abonnement. Hiermee sport je on-be-perkt op al onze locaties in heel Nederland. Dat is nog eens voordeel.

Dealblok home

Unlimited trainen met het alles-in-één Fit-abo

Dit wil jij! Onbeperkt trainen met een alles-in-één Fit-abonnement. Doe waar je zin in hebt: van cardio tot krachttraining en van vrij fitnessen tot les van onze gediplomeerde instructeurs, it’s all-in. Inclusief de populaire Les Mills-lessen zoals BodyCombat en SH’BAM. Probeer het de eerste 6 maanden voor € 14,99 per 4 weken.

Hoe ziet een groepsles Pilates in Utrecht eruit?

De les begint met een warming up en duurt zo’n 60 minuten. Elke intensieve oefening wordt afgewisseld door een moment van ontspanning. Zo ligt het tempo van een groepsles Pilates in Utrecht niet al te hoog. Maar zo’n les is zeker geen eitje. De uitdaging ligt in het feit dat elke pose met veel concentratie en precisie wordt uitgevoerd. En dan die buikspieren blijven aanspannen …

Werk aan je core tijdens een Pilates groepsles

Tijdens de les doen we grondoefeningen op de mat afgewisseld met staande oefeningen. Bij elke oefening geldt; voel je core. Want hoe bewuster je wordt van de spieren rondom je buik, des te beter leer je ze aanspannen. Zo heb jij straks een core van staal. Pak je binnenkort een les mee? 

Waarom Pilates bij Fit For Free Utrecht?

Als je op locatie komt sporten heb je meteen een stok achter de deur. Tijdens de les doen onze ervaren instructeurs er alles aan om jou te helpen en te motiveren. Iedere keer met een afwisselende en uitdagende les. Eentje die past bij jouw persoonlijke doelen. Of je nou zeven dagen in de week komt of iets rustiger aan wilt doen. 

Fit For Free locaties in Utrecht

Utrecht is een grote stad met een uitstekend vervoersnetwerk. Zo is er altijd een Fit For Free locatie waar je makkelijk op de fiets, met de tram of bus kunt komen. Er zijn vijf locaties verdeeld over de stad. Op elke locatie vind je fitness- en cardioapparatuur. En een ruime keus aan live groepslessen. Probeer gerust alle locaties en kies je favoriete club. 

Waarom een Fit For Free abonnement?

Sport je graag dichtbij huis of liever onderweg naar werk? En ook wanneer je op vakantie bent in eigen land? Dankzij het flexibele Fitness & Groepslessen abonnement heb je straks toegang tot meer dan 90 locaties in heel Nederland. Fit blijven wordt zo wel heel makkelijk.

0 clubs gevonden

in de omgeving van Utrecht

  Veelgestelde vragen over Pilates groepsles in Utrecht

  Ik ben niet lenig, kan ik dan een groepsles Pilates doen? Ja, je hoeft echt niet lenig te zijn om mee te doen aan de les. Pilates bij Fit For Free is geschikt voor elk niveau. Je zult wel merken dat je met elke les steeds wat flexibeler wordt. Regelmatig een les meedoen werkt dan het beste. 

  Ik heb last van mijn rug/nek/pols/schouders, kan ik meedoen aan een Pilates les? Ja, Pilates is een uitstekende training als je blessures hebt, spierpijn of last van je gewrichten. Tijdens de training worden je spieren niet te zwaar belast. Je kunt voor de les bij de instructeur aangeven als je een blessure hebt, dan wordt er rekening mee gehouden en waar nodig een alternatieve oefening gegeven.

  Lijkt Pilates op Yoga?  Pilates en yoga delen een aantal oefeningen en houdingen. Ook let je bij beide sporten op je ademhaling. Maar bij Pilates richten we ons vooral op dynamische oefeningen. 

  Ik weet niet of Pilates wat voor me is, kan ik een proefles volgen?  Ja, je kunt een dagpas aanvragen. Ben je al lid bij Fit For Free en heb je een Fitness & Groepslessen abonnement, dan kun je zoveel verschillende lessen volgen als je zelf wilt. 

  Wat trek ik aan naar de Pilates groepsles? Tijdens de les doen we verschillende grondoefeningen dus het is belangrijk dat je kleding lekker zit. Topcombinaties zijn een sportlegging of korte broek met een T-shirt of hemd. 

  Moet ik zelf een yogamat meenemen naar de Pilates les? Het mag altijd maar bij Fit For Free hebben we genoeg matten voor iedereen in de les. Na elke les worden de matten hygiënisch schoongemaakt.