Yoga groepsles in Utrecht

Yoga groepsles in Utrecht

Over yoga in Utrecht

Utrecht is de stad van het Spoorwegmuseum, Hoog Catharijne en de Dom. Maar ook van yoga. Met een yoga groepsles in Utrecht bij Fit For Free werk je aan je ademhaling, houding en flexibiliteit. 
Combineer yoga met andere sporten

Bij Fit For Free combineer je heel eenvoudig yoga met andere sporten. In onze clubs vind je namelijk alle sporten onder één dak. Bovendien heb je keuze uit zeven vormen van yoga. Van intensief tot rustig. Wissel de verschillende vormen af om te ontdekken wat het beste bij jou past.

Sporten wanneer je wilt

Dankzij de ruime openingstijden van onze Utrechtse clubs kun je een yogales volgen wanneer jou dat het beste uitkomt. In onze comfortabele zalen doe je je yogales onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Toegang tot alle groepslessen

Bij Fit For Free zijn yogalessen heel toegankelijk. Met het Fit abonnement volg je niet alleen yogales, maar ook andere groepslessen die bij de club worden aangeboden. Bovendien krijg je onbeperkt toegang tot vrije fitness. Zo wordt het wel heel makkelijk om soepel en fit te blijven!

Wat is yoga?

Heb je altijd een keer een zonnegroet willen doen? Of ben je benieuwd hoe het voelt om de “Downward Facing Dog” uit te voeren? Dan is een yogales bij Fit For Free de perfecte manier om dat te leren. Yoga is al duizenden jaren oud, maar is in ons land pas echt populair geworden sinds het einde van de 20e eeuw.

Welke vorm van yoga is geschikt voor jou?

Als je bij Fit For Free een groepsles yoga komt volgen, dan heb je keuze uit een uitgebreid aanbod yogalessen. In onze vestigingen in Utrecht bieden we namelijk de volgende vormen van yoga aan: 

Power yoga, Ashtanga yoga en Vinyasa yoga zijn lekker intensief. Bij Flow yoga, Yin yoga en Hatha yoga gaat het er wat rustiger aan toe. Deze vormen van yoga zijn ook heel geschikt als je net begint met yoga. Bij Yin en Yang yoga wisselen actieve en rustige houdingen elkaar af.

Wanneer is een groepsles yoga geschikt voor jou?

Hoe zit het met jouw yoga oefeningen? Of heb je nog nooit aan yoga gedaan? Probeer dan eens een yogales bij Fit For Free. Maak kennis met yoga op een laagdrempelige manier. Bij Fit For Free maakt het namelijk niet uit of je al een volleerde yogi bent of dat je net begint. Iedereen kan meedoen met onze yoga groepslessen in Utrecht. 

De voordelen van yoga in Utrecht

Van yoga kom je lekker tot rust, maar dat betekent niet dat je tijdens de les niets doet. Yoga is best intensief. Als je regelmatig aan yoga doet, dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • je kracht en balans verbeteren

 • je wordt er soepeler van

 • yoga verlicht rug- en gewrichtspijn

 • door yoga slaap je beter

 • yoga helpt tegen stress

Bij Fit For Free Utrecht kun je kiezen voor intensievere vormen van yoga, zoals Power Yoga, of minder intensieve vormen, zoals Hatha yoga. 

Sportblessure? Blijf fit met yoga

Heb je een sportblessure opgelopen? Dat is balen! Maar het betekent niet dat je helemaal niks meer aan sport kunt doen. Yoga is namelijk een goede manier om lenig en sterk te blijven, ook als je een sportblessure hebt. Met aangepaste oefeningen hou je je lichaam sterk en in balans terwijl je herstelt.

Dealblok home

Unlimited trainen met het alles-in-één Fit-abo

Dit wil jij! Onbeperkt trainen met een alles-in-één Fit-abonnement. Doe waar je zin in hebt: van cardio tot krachttraining en van vrij fitnessen tot les van onze gediplomeerde instructeurs, it’s all-in. Inclusief de populaire Les Mills-lessen zoals BodyCombat en SH’BAM. Probeer het de eerste 6 maanden voor € 14,99 per 4 weken.

Hoe ziet een yoga les in Utrecht eruit?

Bij alle clubs in Utrecht kun je betaalbare yogalessen volgen. Je vindt onze Fit For Free clubs door heel Utrecht. Je kunt dus altijd een groepsles yoga volgen bij jou in de buurt. Onze yoga groepslessen worden gegeven in speciale zalen, apart van de andere sportactiviteiten. Zo doe je je oefeningen in een ontspannen en rustige omgeving.

Ervaren instructeurs helpen je met de yoga oefeningen

Onze groepslessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens de les word je goed begeleid door onze gecertificeerde instructeurs. Met de diverse houdingen werk je aan je lenigheid, balans en concentratie. Je leert hoe je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Aan het einde van de les ben je lekker soepel en is je hoofd weer leeg.

Proefles yoga in Utrecht

Wil je het een keer proberen? Kom dan gezellig een keer meedoen met een van onze groepslessen yoga. Met een dagpas kun je zelf ontdekken of onze yogalessen iets voor jou zijn. En vind je het leuk? Dan kun je ook kiezen voor het Fit abonnement. Daarmee kun je ook andere groepslessen volgen en yoga combineren met andere sporten.

Waarom yoga bij Fit For Free Utrecht?

Bij Fit For Free volg je yoga groepslessen in groepen van ongeveer 25 deelnemers. Iedereen is welkom en het maakt niet uit welk niveau je hebt. Je kunt het hele jaar door instromen en werken aan je lenigheid en kracht met yoga.

Yoga op jouw manier

Bij Fit For Free Utrecht train je op jouw manier, met abonnementen voor korte of langere tijd. Met je Fit abonnement volg je in de clubs onbeperkt groepslessen. Gebruik de gratis Fit For Free app voor diverse work-outs  die je thuis kunt doen. Naast yoga kun je met je abonnement ook andere groepslessen volgen.  Wij hebben clubs op verschillende locaties in Utrecht, zodat er altijd eentje bij je in de buurt zit.

Altijd toegang tot de Fit For Free clubs

Met een Fit For Free Fit abonnement heb je altijd toegang tot meer dan 90 clubs in Nederland. Je hoeft je groepsles yoga dus niet over te slaan als je een weekje op vakantie bent. Zoek gewoon de dichtstbijzijnde Fit For Free vestiging op en volg daar je yogales.

0 clubs gevonden

in de omgeving van Utrecht

  Veelgestelde vragen over yoga in Utrecht

  Kun je fit blijven als je alleen maar aan yoga doet? Ja, dat is zeker mogelijk. Yogahoudingen rekken je spieren en maken je sterk en soepel. Yoga is misschien niet hetzelfde als cardio, maar van de intensieve vormen, zoals power yoga, gaat je hartslag flink omhoog. Yoga heeft altijd een positief effect op je gezondheid.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je ademhaling, kracht, balans en uithoudingsvermogen.

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Bij yoga ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Sommige vormen van yoga zijn intensiever dan andere. Kies je voor yoga waarbij je spieren vaak worden aangespannen, dan zul je je spieren zeker gaan ontwikkelen.

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Utrecht? Tijdens een groepsles yoga werken we aan ontspanning, lenigheid, ademhaling en sterkere spieren. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven. Met yoga breng je lichaam en geest in balans.

  Is yoga geschikt als je rugpijn hebt? Jazeker, het kan er zelfs door verbeteren. Yoga oefeningen versterken de rugspieren, rekken deze uit en laten ze ontspannen. Yoga verbetert ook je bloedsomloop. Dit alles bij elkaar heeft een gunstig effect op rugklachten .

  Waar moet ik rekening mee houden als ik ga beginnen met yoga? Als je voor het eerst meedoet met een groepsles yoga, bereid je dan voor op spierpijn. Afhankelijk van je conditie kun je daar veel of weinig last van hebben. Het vasthouden van de yogahoudingen laat je spieren samentrekken. Dit kan achteraf spierpijn geven.