Fit For Free balie

Veelgestelde vragen

Abonnement

Veelgestelde vragen - Abonnementen

Welke abonnementen hebben jullie? Bij Fit For Free is er altijd een abonnement dat bij je past. Bekijk hier een overzicht met de abonnementsvormen en aanvullingen die beschikbaar zijn in elke club.

Vanaf welke leeftijd kan ik een abonnement afsluiten en vanaf welke leeftijd kan ik sporten? Vanaf 16 jaar mag je bij Fit For Free een abonnement afsluiten en zelfstandig sporten. Als je tussen de 12 en 16 jaar bent kan je alleen een abonnement afsluiten wanneer je ouders of voogd meetekenen. Sporten kan dan alleen onder begeleiding van iemand van 16 jaar of ouder. Meld je daarom altijd samen aan de balie om binnen te komen.

Klopt het dat het daluren-abonnement niet meer bestaat? Het is niet meer mogelijk om als nieuw lid een daluren-abonnement af te sluiten. In overleg met onze leden hebben we een nieuw abonnementsaanbod samengesteld dat beter inspeelt op de verschillende sportbehoeften. Met deze abonnementen kan je zowel in de dal- als in de piekuren gebruikmaken van je Fit For Free abonnement, zodat je nóg meer vrijheid hebt in wanneer en waar je wilt sporten. 

Kan ik een abonnement afsluiten voor een periode korter dan een jaar? Ja. We hebben een abonnement met een looptijd van 4 weken. Dit is een maandelijks opzegbaar contract waarmee je 7 dagen per week onbeperkt kan fitnessen. Bekijk al onze abonnementen.

Kan ik mijn abonnement ook upgraden? Ja, natuurlijk. Tussentijds verhogen van het abonnement is altijd mogelijk. Je kan dit eenvoudig wijzigen via Mijn Fit For Free.

Kan ik mijn abonnement ook downgraden? Nee, downgraden is alleen mogelijk op het moment dat je eerste jaarcontract afloopt. Na afloop van dit eerste jaar kan jij je abonnement maandelijks downgraden. Je kan dit eenvoudig wijzigen via Mijn Fit For Free.

Kan ik overstappen van een Fitness abonnement naar een Fitness & Groepslessen abonnement? Ja, dat is mogelijk. Je kan dit eenvoudig wijzigen via Mijn Fit For Free.

Kan ik mijn betaaltermijn wijzigen? Ja, dit is mogelijk. In je eerste contractjaar kan je het betaalritme wijzigen van jaarbetaling naar vier weken betaling, andersom is helaas niet mogelijk. Na je eerste contractjaar zijn beide opties mogelijk en zal je wijziging met inachtneming van een maand verwerkingstermijn van kracht gaan.

Kan ik bij Fit For Free ook groepslessen volgen? Ja. We bieden naast fitness heel veel leuke en effectieve groepslessen aan. Klik hier voor meer informatie over de groepslessen. 

Is het verplicht om te reserveren voor groepslessen? Ja, reserveren is verplicht. Reserveren werkt heel gemakkelijk via onze app. Per dag kan je maximaal twee groepslessen reserveren. Mocht je daarnaast met nog meer groepslessen mee willen doen op dezelfde dag, meld je dan voorafgaand aan de les aan de balie. Als er nog plek is, kan je uiteraard gewoon meedoen!

Hoe kan ik een door mij gereserveerde groepsles weer annuleren? Als je een groepsles hebt gereserveerd krijg je automatisch een e-mail met de bevestiging van de les. Hierin staat vermeld dat je het annuleren erg makkelijk kan regelen in Mijn Fit For Free. Het afmelden van een gereserveerde les dien je minimaal 24 uur van te voren te doen. Het reserveren van groepslessen (en eventueel annuleren) is ook via onze  Fit For Free App mogelijk.

Kan ik ook een groepsles uitproberen? Ja, dit is mogelijk! Als Fit For Free lid kan je, geheel vrijblijvend, drie groepslessen uitproberen. Mocht je de groepslessen leuk vinden, dan kan je gelijk jouw abonnement upgraden aan de balie van jouw Fit For Free club.

Valt Funxtion ook onder groepslessen? De Funxtion-lessen vallen onder het Fitness & Groepslessen abonnement. Met een FITNESS Abonnement kan je je hier niet voor inschrijven. Je kan wel ter plekke kijken of er nog een plek vrij is in de les. Daarnaast kan je natuurlijk wel zelf aan de slag gaan in de FunXtion-zone.