Abonnementen - Veelgestelde vragen

Vind snel je antwoord op vragen over abonnementen bij Fit For Free. Door op onderstaande vragen te klikken spring je hier direct naar toe.

Staat jouw vraag er niet bij?

Dan staat jouw vraag wellicht bij een ander onderwerp van de veelgestelde vragen. Is dit niet het geval? Onze medewerkers staan telefonisch en/of per mail voor je klaar. Bekijk ons contactformulier hoe je ons het beste kunt bereiken.

Antwoord op je vraag

Welke abonnementen hebben jullie?
Bij Fit For Free is er altijd een abonnement dat bij je past. Bekijk hier een overzicht met de abonnementsvormen en aanvullingen die beschikbaar zijn in elke club.

Klopt het dat het daluren-abonnement niet meer bestaat?
Het is niet meer mogelijk om als nieuw lid een daluren-abonnement af te sluiten. In overleg met onze leden hebben we een nieuw abonnementsaanbod samengesteld dat beter inspeelt op de verschillende sportbehoeften. Met deze abonnementen kun je zowel in de dal- als in de piekuren gebruikmaken van je Fit For Free abonnement, zodat je nóg meer vrijheid hebt in wanneer en waar je wilt sporten. 

Vanaf welke leeftijd kan ik een abonnement afsluiten en vanaf welke leeftijd kan ik sporten?
Vanaf 16 jaar mag je bij Fit For Free een abonnement afsluiten en zelfstandig sporten. Als je tussen de 12 en 16 jaar bent kun je alleen een abonnement afsluiten wanneer je ouders of voogd meetekenen. Sporten kan dan alleen onder begeleiding van iemand van 16 jaar of ouder. Meld je daarom altijd samen aan de balie om binnen te komen. Lees onze tips om op een goede en veilige manier te trainen als tiener/beginner.

Kan ik een abonnement afsluiten voor een periode korter dan een jaar?
Ja. We hebben een abonnement met een looptijd van 4 weken. Dit is een maandelijks opzegbaar contract waarmee je 7 dagen per week onbeperkt kunt fitnessen. Bekijk al onze abonnementen.

Kan ik mijn abonnement ook upgraden?
Ja, natuurlijk. Tussentijds verhogen van het abonnement is altijd mogelijk. Je kunt dit eenvoudig wijzigen via Mijn Fit For Free.

Kan ik mijn abonnement ook downgraden?
Nee, downgraden is alleen mogelijk op het moment dat je eerste jaarcontract afloopt. Na afloop van dit eerste jaar kan jij je abonnement maandelijks downgraden. Je kunt dit eenvoudig wijzigen via Mijn Fit For Free.

Kan ik overstappen van een FITNESS abonnement naar een FITNESS & GROEPSTRAINING abonnement?
Ja, dat is mogelijk. Je kunt dit eenvoudig wijzigen via Mijn Fit For Free.

Kan ik mijn betaaltermijn wijzigen?
Ja, dit is mogelijk. In je eerste contractjaar kun je het betaalritme wijzigen van jaarbetaling naar 4 weken betaling, andersom is helaas niet mogelijk. Na je eerste contractjaar zijn beide opties mogelijk en zal je wijziging met inachtneming van een maand verwerkingstermijn van kracht gaan.

Kan ik bij Fit For Free ook groepslessen volgen?
Ja. We bieden naast fitness heel veel leuke en effectieve groepslessen aan. Klik hier voor meer informatie over de groepslessen. 

Is het verplicht om te reserveren voor groepslessen?
Ja, reserveren is verplicht. Reserveren werkt heel gemakkelijk via ons online groepslessenrooster. Per dag kun je maximaal twee groepslessen reserveren. Mocht je daarnaast met nog meer groepslessen mee willen doen op dezelfde dag, meld je dan voorafgaand aan de les aan de balie. Als er nog plek is, kun je uiteraard gewoon meedoen!

Hoe kan ik een door mij gereserveerde groepsles weer annuleren?
Als je een groepsles hebt gereserveerd krijg je automatisch een e-mail met de bevestiging van de les. Hierin staat vermeld dat je het annuleren erg makkelijk kunt regelen in Mijn Fit For Free. Het afmelden van een gereserveerde les dien je minimaal 24 uur van te voren te doen. Het reserveren van groepslessen (en eventueel annuleren) is ook via onze gebruiksvriendelijke Fit For Free App mogelijk. 

Kan ik ook een groepsles uitproberen?
Ja, dit is mogelijk! Als Fit For Free lid kun je, geheel vrijblijvend, drie groepslessen uitproberen. Mocht je de groepslessen leuk vinden, dan kun je gelijk jouw abonnement upgraden aan de balie van jouw Fit For Free club. Ben je nog geen lid van Fit For Free? Vraag dan een dagpas aan en stuur een mailtje naar de club om te checken of er nog plek is voor de les die jij zou willen uitproberen. 

Valt Funxtion ook onder groepslessen?
De Funxtion-lessen vallen onder het FITNESS & GROEPSTRAINING abonnement. Met een FITNESS Abonnement kun je je hier niet voor inschrijven. Je kunt wel ter plekke kijken of er nog een plek vrij is in de les. Daarnaast kun je natuurlijk wel zelf aan de slag gaan in de FunXtion-zone.

Wat is de Fit For Free Benefitstore?
Fit For Free doet graag iets extra’s voor haar leden! Daarom kunnen leden exclusief gebruik maken van het loyaliteitsprogramma de Benefitstore. Deze online winkel biedt jou exclusieve deals aan met hoge kortingen van verschillende merken. Het werkt als volgt: op www.benefitstore.nl kun je je inloggen met je Fit For Free account en heb je gelijk toegang tot het platform en jouw account. De Benefitstore werkt met het spaarsysteem Fitcoins. Bij elk bezoek aan de sportschool ontvang je 50 Fitcoins. Je Fitcoins kun je gebruiken om van de kortingen te profiteren. Met alle kortingen die je kunt krijgen, bespaar je op je aankopen. Het geld dat je bespaart kun je gebruiken om je abonnementsgeld mee te betalen. Je kunt je abonnementsgeld dus eigenlijk terugverdienen. Zo sport je dus helemaal gratis en ben je: Fit For Free.

Ik heb/had een Ledendeals/kortingspasabonnement, wat nu?
Met ingang van 1 januari 2015 zijn wij gestopt met het leden/kortingspasabonnement. Dit houdt in dat wij na het aflopen van het fitnessabonnement geen (€2,95) bedragen meer zullen incasseren voor een Ledendeals/kortingspasabonnement, welke automatisch werd geactiveerd wanneer de ledenpas niet werd ingeleverd.

Kan ik de voordelen en mijn opgebouwde Fitcoins ook na mijn fitnesslidmaatschap behouden?
Na je lidmaatschap kun je nog steeds inloggen in je Mijn Fit For Free. Hiermee heb je nog steeds toegang tot de Benefitstore. Je spaart echter geen Fitcoins meer.