Veelgestelde Vragen | Algemeen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Algemeen

Hoe kan ik lid worden bij Fit For Free? Je kunt je inschrijven via onze website of aan de balie van onze clubs. Nadat je een bevestiging per mail hebt ontvangen, kun je direct beginnen met trainen.

Kan ik direct beginnen met sporten als ik me heb ingeschreven? Jazeker, je kunt direct bij ons beginnen met sporten bij de club waar je je hebt ingeschreven. 

Wat zijn de tarieven bij Fit For Free? Er is altijd een abonnement dat bij je past. 

Hebben jullie ook inschrijfgeld? Ja, bij Fit For Free hanteren we inschrijfgeld. Dit is eenmalig € 39,99. We hebben regelmatig acties waarbij korting op het inschrijfgeld wordt gegeven. 

Waarom heet het Fit For Free, terwijl het niet gratis is? We verlagen graag de drempel om te gaan sporten. Daarom heb je bij ons de vrijheid om te bepalen waar, wanneer en hoe je sport. En dat ook nog eens voor aantrekkelijke prijzen, bekijk onze abonnementen maar eens.

Fit For Free is voordelig, is het daardoor niet erg druk? Nee, want door onze zeer ruime openingstijden verspreiden wij de drukte. Verder is er bij elke club een overzicht te vinden met de piek- en daluren.

Wat zijn de openingstijden van Fit For Free? We zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 23:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 16:00 uur. Tijdens de feestdagen kan het zijn dat wij aangepaste openingstijden hanteren, of gesloten zijn. Check je thuisclub voor actuele openingstijden, of kijk hiervoor in de Fit For Free-app.

Ik heb nog nooit gesport in een sportschool, is dat een probleem? Nee, dat is geen enkel probleem. Fit For Free is fitness voor iedereen, dus zowel voor beginners als voor gevorderden.  Onze instructeurs staan ook altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden.

Wat is pauzeren en hoe werkt het? Met het Fit Vrij, Fit Zeker, Fit Smart, Fit Shared en het Fitness & Groepslessen abonnement mag je één keer per contractjaar 4 weken pauzeren zonder opgaaf van reden.  Gedurende deze onderbreking zetten we de betaling stil. De einddatum van je abonnement schuift mee met het pauzeren. 

Hoe regel je dit? Ga naar de Mijn Fit For Free-omgeving.

  • Ga naar het onderdeel 'Online regelen' bij het tabblad 'Abonnement'

  • Bevestig dat je je abonnement wilt pauzeren voor de duur van maximaal 4 weken. 

  • Deze periode hoef je geen contributie te betalen.

Betaal ik door tijdens mijn pauze? Nee, als je je abonnement pauzeert, betaal je voor de periode dat je pauzeert geen contributie. Het eerstvolgende incassomoment wordt er dus geen contributie ingehouden.

Hoe ver van tevoren moet ik aangeven dat ik mijn abonnement wil pauzeren? Het pauzeren van je abonnement kan op ieder moment. Het is eveneens mogelijk om in de Mijn Fit For Free-omgeving aan te geven als je je abonnement in de toekomst wil pauzeren.

Wat is het verschil tussen pauzeren en bevriezen? Pauzeren is dat je je abonnement even op pauze zet om daarna weer door te gaan, zonder opgave van reden. Let op: dit kan alleen met een Fit Vrij, Fit Zeker, Fit Smart, Fit Shared of een Fitness & Groepslessen abonnement

Bevriezen, kan alleen om medische redenen en mag altijd, onafhankelijk van het abonnement dat je hebt. 

Betaal ik door tijdens het bevriezen? Nee, als je je abonnement bevriest, betaal je voor de periode dat je bevriest geen contributie. Het eerstvolgende incasso moment wordt er dus geen contributie ingehouden. Gedurende deze onderbreking zetten we de betaling stil. De einddatum van je abonnement schuift mee met het bevriezen. 

Ik wil een adreswijziging doorgeven, hoe kan ik dit regelen? Geef je wijziging door via Mijn Fit For Free. In Mijn Fit For Free kun je als lid van Fit For Free:

  • Je persoonlijke gegevens beheren en wijzigen

  • Je abonnement, aanvullingen en betalingstermijn wijzigen

  • Je groepslesreserveringen inzien en annuleren

Via de Fit For Free-app heb je ook eenvoudig en snel toegang tot Mijn Fit For Free. 

Wat is Bring a Friend en hoe werkt dit? Dit is alleen voor leden met een Fit Vrij of Fit Zeker abonnement. Je mag iedere keer als je komt sporten één vriend(in) meenemen. Je houdt het sporten nu eenmaal langer en beter vol als je dit samen doet. Je mag iedere keer iemand meenemen, maar niet steeds dezelfde persoon. Je kan maximaal twee keer per maand met dezelfde persoon komen trainen. Je komt gezellig samen naar de club en verlaat deze ook weer tegelijkertijd. Je abonnement is persoonlijk.

Hoe regel je dit? Als je komt trainen meld je dan samen met je vriend(in) bij de balie en dan wordt het verder geregeld. Wel belangrijk dat je vriend(in) een identiteitsbewijs meeneemt.

Hoeveel vrienden mag ik per keer meenemen? Je mag 1 vriend(in) per keer meenemen.

Kan ik ook een vriend meenemen naar een groepsles? Je kunt een vriend niet inschrijven voor een groepsles. Dit kan wel als er toevallig een plek is in de groepsles. Als erbij van aanvang aan de les nog plekken beschikbaar zijn, mag je vriend(in) gezellig meedoen.

Aanmelden nieuwsbrief

Mis niet langer onze tips, inspiratie, recepten en nieuwtjes. Meld je via de onderstaande knop aan voor de Fit For Free nieuwsbrief! Uitschrijven kan op elk moment.