Veelgestelde Vragen | Algemeen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Algemeen

Wat zijn de tarieven bij Fit For Free? Er is altijd een abonnement dat bij je past. 

Hebben jullie ook inschrijfgeld? Ja, bij Fit For Free hanteren we inschrijfgeld. Deze bedragen eenmalig € 39,99. We hebben regelmatig acties waarbij korting op (een deel van) het inschrijfgeld wordt gegeven. 

Waarom heet het Fit For Free, terwijl het niet gratis is? We verlagen graag de drempel om te gaan sporten. Daarom heb je bij ons de vrijheid om te bepalen waar, wanneer en hoe je sport. En dat ook nog eens voor aantrekkelijke prijzen, bekijk onze abonnementen maar eens.

Fit For Free is voordelig, is het daardoor niet erg druk? Nee, want door onze zeer ruime openingstijden verspreiden wij de drukte. Verder is er bij elke club een overzicht te vinden met de piek- en daluren.

Wat zijn de openingstijden van Fit For Free? We zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 23:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 16:00 uur. Tijdens de feestdagen kan het zijn dat wij aangepaste openingstijden hanteren, of gesloten zijn. Check je thuisclub voor actuele openingstijden.

Ik heb nog nooit gesport in een fitness club, is dat een probleem? Nee, dat is geen enkel probleem. Fit For Free is fitness voor iedereen, dus zowel voor beginners als voor gevorderden. We hebben zeer gebruiksvriendelijke apparaten van topmerken zoals o.a. Precor en TechnoGym. Ook staan onze instructeurs altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden.

Wat is pauzeren en hoe werkt het? We begrijpen ook dat je niet altijd kunt of wilt sporten en maken het daarom mogelijk om zelf je abonnement even te pauzeren in Mijn Fit For Free. Op deze manier geniet je van maximale vrijheid. 

Je mag je abonnement tijdelijk pauzeren zonder opgaaf van reden waardoor je niet betaalt voor diensten wanneer je daar geen gebruik van maakt. Gedurende deze onderbreking zetten we de betaling stil. Natuurlijk is er wel een spelregel aan verbonden: Je mag één keer per contract jaar 4 weken pauzeren. De einddatum van je abonnement schuift in dat geval natuurlijk wel mee. 

Hoe regel je dit? Met het abonnement Fit Vrij of Fit Zeker mag je één keer per contract jaar 4 weken pauzeren. Hoe regel ik dit?

 1. Ga naar de Mijn Fit For Free-omgeving.

 2. Ga naar het onderdeel 'Online regelen' bij het tabblad 'Abonnement'

 3. Bevestig dat je je abonnement wilt pauzeren voor de duur van 4 weken. 

 4. Deze periode hoef je geen contributie te betalen.

Betaal ik door tijdens mijn pauze? Nee, als je je abonnement pauzeert, betaal je geen contributie. Het eerstvolgende incassomoment wordt er dus geen contributie ingehouden.

Hoe ver van tevoren moet ik aangeven dat ik mijn abonnement wil pauzeren? Het pauzeren van je abonnement kan op ieder moment. Het is eveneens mogelijk om in de Mijn Fit For Free-omgeving aan te geven als je je abonnement in de toekomst wil pauzeren.

Wat is het verschil tussen pauzeren en bevriezen? Pauzeren is dat je je abonnement even op pauze zet om daarna weer door te gaan, zonder opgave van reden. Dit kan alleen bij een Fit Vrij en een Fit Zeker abonnement.

Bevriezen, kan alleen om medische redenen en mag altijd, onafhankelijk van het abonnement dat je hebt. Tijdens het bevriezen van je abonnement loopt de contributie wel gewoon door. Op het moment dat je weer gaat sporten, dan wordt je contractperiode aansluitend verlengd met de periode dat je niet hebt gesport, zonder dat er over deze periode extra abonnementskosten in rekening worden gebracht.

Wat is Bring a Friend en hoe werkt dit? Je mag iedere keer als je komt sporten een vriend(in) meenemen. De gedachte achter Bring a Friend is dat je niet alleen hoeft te trainen. Je houdt het sporten nu eenmaal langer en beter vol als je met een sportmaatje kunt sporten. Omdat het niet de bedoeling is dat je samen 1 abonnement deelt, hebben we een maximum gesteld aan het aantal keren dat je dezelfde persoon meeneemt. Dat mag maximaal twee keer per maand. Je mag dus wel iedere keer dat je komt sporten iemand meenemen, maar niet steeds dezelfde persoon. Je komt gezellig samen naar de club en verlaat deze ook weer tegelijkertijd. Je abonnement is persoonlijk.

Hoe regel je dit? Met het abonnement Fit Vrij of Fit Zeker mag je iedere keer een vriend of vriendin meenemen. Deze meld je vooraf aan. Hoe werkt dit?

 1. Ga naar de Mijn Fit For Free-omgeving

 2. Geef de naam en het e-mailadres van je vriend(in) op en laat ons weten wanneer je bij welke club langskomt. 

 3. Je vriend(in) ontvangt een bevestigingsmail met de uitnodiging namens jou.

 4. Als je vriend(in) de uitnodiging accepteert, dan ontvangt hij/zij nog een mail met daarin de toegang tot de club. Het is belangrijk dat je introducee een ID meeneemt.  

Hoeveel vrienden mag ik per keer meenemen? Je mag 1 vriend(in) per keer meenemen.

Kan ik ook een vriend meenemen naar een groepsles? Je kunt een vriend niet inschrijven voor een groepsles. Dit kan wel als er toevallig een plek is in de groepsles, maar dat zie je spijtig genoeg dan pas bij start van de les. Als er bij van aanvang aan de les nog pekken beschikbaar zijn, mag je vriend(in) gezellig mee doen.

Ik ben mijn leden/voordeelpas verloren, wat nu? Aan de balie op de club kun je dan een nieuwe leden/voordeelpas aanschaffen. De kosten hiervan zijn € 15,-.

Hoe kan ik lid worden bij Fit For Free? Je kunt je inschrijven via onze website of aan de balie van onze clubs. Nadat je een bevestiging per mail hebt ontvangen, kun je direct beginnen met sporten.

Kan ik direct beginnen met sporten als ik me heb ingeschreven? Ja, je kunt direct bij ons beginnen met sporten bij de club waar je je hebt ingeschreven. Je hebt dan nog geen pasje, maar deze zal bij je eerstvolgende bezoek klaarliggen bij de balie. Na ontvangst van de Fit For Free ledenpas kun je bij alle Fit For Free clubs sporten.

Ik wil een adreswijziging doorgeven, hoe kan ik dit regelen? Geef je wijziging door via Mijn Fit For Free. In Mijn Fit For Free kun je als lid van Fit For Free:

 • Je persoonlijke gegevens beheren

 • Je abonnement, aanvullingen en betalingstermijn wijzigen

 • Je groepslesreservering inzien en annuleren