Betalingen - Veelgestelde vragen

Vind snel je antwoord op vragen over betalingen bij Fit For Free. Door op onderstaande vragen te klikken spring je hier direct naar toe.

Staat jouw vraag er niet bij?

Dan staat jouw vraag wellicht bij een ander onderwerp van de veelgestelde vragen. Is dit niet het geval? Onze medewerkers staan telefonisch en/of per mail voor je klaar. Bekijk ons contactformulier hoe je ons het beste kunt bereiken.

Antwoord op je vraag

Hoe kan ik betalen? 
Je voldoet je lidmaatschap per periode (4 weken, 1 jaar of 2 jaar) vooruit via automatische incasso.  Als je je inschrijft via de website vragen we je de eerste betaling via iDEAL te voldoen. Indien je je inschrijft op de club zal de eerste betaling ook gewoon via automatisch incasso lopen.

Wanneer wordt er afgeschreven?
Inschrijving via de website:
Als je je via de website inschrijft vragen we je de eerste betaling via iDEAL te voldoen. Daarna schrijven we afhankelijk van de ingangsdatum de week voor de start van je nieuwe periode af. Je betaalt dus vooruit.

Heb je gebruik gemaakt van een actie met een gratis periode, dan zal de eerste betaling via iDEAL alleen bestaan uit de eventuele inschrijfkosten. Indien de eerste betaling 0 euro bedraagt, doordat je óók geen inschrijfgeld betaalt, dan zullen we je vragen om 1 cent te betalen.

Inschrijving op de club:
Als je je op de club inschrijft dan schrijven we de eerste keer binnen één week na de ingangsdatum van je abonnement af. Daarna schrijven we afhankelijk van deze ingangsdatum de week voor de start van je nieuwe periode af. Je betaalt dus vooruit.

Heb je gebruik gemaakt van een actie met een gratis periode, dan wordt de eerste keer binnen één week na de ingangsdatum van je abonnement eventuele inschrijfkosten afgeschreven. Indien de eerste betaling 0 euro bedraagt, doordat je ook geen inschrijfgeld betaalt, dan vervalt de eerste betaling.

In hoeveel termijnen kan ik betalen? 
Je kunt kiezen tussen een 4 weken, jaarlijkse of twee jaarlijkse betaling van je abonnement.

Wat gebeurt er als een automatische incasso mislukt? 
Wat vervelend dat je automatische betaling is mislukt. Je openstaand bedrag wordt nu verhoogd met 1 euro voor de kosten van de mislukte incasso. Binnen 7 dagen bieden we het betaalverzoek voor de tweede en laatste keer aan. Mislukt ook de tweede poging? Dan wordt het openstaand bedrag nogmaals met 1 euro verhoogd. Voorkom meer extra kosten en maak het openstaande bedrag vandaag nog over of betaal bij je club.

Waarom ontvang ik een herinnering? 
Als ook de tweede keer je automatisch betaling is mislukt sturen we je een herinnering voor het openstaande bedrag van je abonnement, inclusief de kosten voor de mislukte incasso’s. Betaal eenvoudig en snel via https://payment.fitforfree.nl en voorkom meer extra kosten.

Waarom ontvang ik een SMS? 
We sturen je een herinnering via SMS als je je abonnement en kosten nog niet hebt betaald. Je kunt dan eenvoudig en snel betalen via iDEAL en je voorkomt hiermee meer extra kosten.

Wel betaald en toch een herinnering ontvangen? 
Heb je het volledige bedrag al betaald en toch een bericht ontvangen, dan kun je deze als niet verzonden beschouwen. Heb je meerdere aanmaningen van ons ontvangen? Kijk dan bij je afschrijvingen of je betaling aan ons is afgeschreven en stuur je bewijs van betaling naar [email protected].

Waarom ontvang ik een aanmaning? 
Als je automatische betaling is mislukt en je na het ontvangen van de herinnering nog niet hebt betaald sturen we je een aanmaning. De extra kosten hiervan kunnen oplopen tot € 40,-. Betaal eenvoudig en snel via https://payment.fitforfree.nl.

Hoe vraag ik een betalingsregeling aan?
Je kunt alleen telefonisch een betalingsregeling aanvragen via 085-3012400 (gebruikelijke belkosten). We kijken dan samen even naar de mogelijkheden.

Bericht ontvangen van het incassobureau? 
Als je je schuld nog niet hebt betaald dragen we je schuld over aan incassobureau Ultimoo of Flanderijn. De kosten die het incassobureau hiervoor in rekening brengt zijn voor jouw rekening. Het incassobureau neemt contact met je op om betaalafspraken met je te maken. Heb je zelf vragen kun je telefonisch contact opnemen met het incassobureau. Het telefoonnummer van Ultimoo is +31 348 493 611. Het telefoonnummer van Flanderijn is +31 882 092 700.

Hoe wijzig ik mijn bankrekeningnummer?
Wijzig je rekeningnummer bij je club. Neem ter verificatie je legitimatie en betaalpas met het nieuwe rekeningnummer mee.

Waarom hebben jullie gekozen voor een nieuw betaalritme?
We zien dat veruit de meeste mensen op basis van een weekcyclus leven, werken, vakantie nemen, eten en sporten. Je vindt ritme door wekelijks op een vast moment te sporten. Ook ons introductieprogramma Fit Start is gebaseerd op het vinden van je weekritme.

Vanaf januari 2019 sluiten ook onze abonnementen goed aan op deze cyclus en betaal je per 4 weken. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat we deze aanpak steeds vaker zien in fitnessbranche.

Waarom verhogen jullie de prijzen voor bestaande leden?
Om een betaalbare manier van fitness en een sportomgeving waar je je thuis voelt te bieden, investeren we continu in het optimaliseren van ons aanbod en onze clubs. Daarom passen we per 1 februari 2020 onze tarieven voor bestaande leden aan. Maar, voor bestaande leden houden we de prijs onder de marktprijs. We geven leden dus extra korting omdat ze al bij ons sporten. Als je prijs verhoogd wordt, dan heb je hier een mail of brief over ontvangen.

Jullie hebben mijn abonnementsgeld onlangs geïncasseerd en nu heeft er weer een afschrijving plaatsgevonden. Heb ik nu dubbel betaald?
Je betaalt jouw abonnementsgeld altijd vooruit, dus aan het begin van de periode. Doordat wij de betaling voor juli vanwege de sluiting van de clubs iets later dan normaal bij je hebben afgeschreven, hebben we de augustus termijn ook iets later geïncasseerd. Het kan voorkomen dat er een kortere periode tussen deze incasso momenten zit dan normaal gesproken het geval was. We streven ernaar om in september je abonnementsgeld te innen zoals je van ons gewend bent!