Body & Mind groepslessen

Beoefen dynamische en actieve houdingen met de

Vinyasa Yoga les

Wat is Vinyasa Yoga?

Vinyasa Yoga is één van de meest voorkomende yoga stijlen. Vinyasa Yoga is een moderne yogastijl, afkomstig van de Ashtanga yoga. Het is een vloeiende en dynamische vorm van yoga waarbij je veel beweegt van de ene naar de andere houding. De verschillende houdingen worden afgewisseld op het ritme van de ademhaling. De houdingen hebben als doel te rekken en strekken om zo meer uithoudingsvermogen, balans, lenigheid en vitaliteit in je lichaam en geest te krijgen. Het is een dynamische en actieve vorm van Yoga.

Wat houdt een Vinyasa Yoga les in?

Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Je beweegt op de ademhaling zodat je, ondanks alle inspanning, je hartslag laag kunt houden. Dat doe je door gebruik te maken van ‘Vinyasa’s’, dit is een serie van dynamische houdingen die je achter elkaar beoefent. De posities gaan in elkaar over en je komt in een soort flow.

Vinyasa Yoga is vooral een geschikte les voor mensen die naast fysiek bezig zijn, ook lichaam en geest willen laten ontspannen. Om ervoor te zorgen dat jij de beste technieken aanleert, wordt iedere les begeleid door een gecertificeerde instructeur.

Het Fit abonnement

Ben jij op zoek naar extra uitdaging en train je graag in groepsverband? Tijdens de trainingen hoef je niet meer na te denken; je gaat op in de groep en in het ritme. Altijd nét dat stapje extra!

Met het Fit abonnement kun jij onbeperkt meedoen met elke groepsles bij meer dan 90 clubs. Schrijf je snel in en doe mee met de verschillende groepstrainingen bij Fit For Free.