Conditie

Verbeter je conditie met de

RPM trainingen

Wat is RPM?

RPM is het effectieve spinning programma van Les Mills. RPM is er voor iedereen die wil afvallen, een betere fietsprestatie wil neerzetten en een betere conditie wil krijgen. Wanneer je eenmaal begonnen bent, ben je niet meer te stoppen! Bij deze spinning les van Les Mills bepaal je zelf de weerstand van je fiets. Het maakt hierdoor niet uit of je oud, jong, beginnend sporter of gevorderde bent. RPM doe je altijd op je eigen niveau!

Gemiddeld calorieverbruik: 620 kcal per les

Wat houdt een RPM les in?

RPM is een 45 minuten durende fietswork-out waarbij je iedere drie maanden een nieuw programma fietst, op de nieuwste muziek. Verbrand maar liefst 620 calorieën in nog geen uur tijd! Tijdens deze les wordt je door een gecertificeerde Les Mills instructeur uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. Door het steeds veranderen van je positie op de spinningfiets, train je jouw bil-, been- en rugspieren gedurende de gehele les.

Een RPM les heeft een vaste opbouw. Vanzelfsprekend begin je de les met een warming-up. Vervolgens zal je met hoge intensiteit tempo maken om daarna heuvelachtig terrein te veroveren. Zodra je uit de heuvels bent krijg je een afstand met gemixt terrein, hierbij wissel je het fietsen met veel weerstand af met het fietsen op een hoog tempo met een lage weerstand. Het hoogtepunt van de les is de klim die je moet overwinnen om daarna te kunnen sprinten naar de finish! Om blessures en spierpijn te voorkomen fiets je na de finish nog even uit en breng je de spieren weer op lengte doormiddel van stretches.

Ben jij een echte fietsliefhebber en ga jij altijd tot het uiterste, dan is RPM echt iets voor jou! Bekijk de video hieronder om een beeld te krijgen van een Les Mills RPM les. 

RPM Spinning video

Het Fit abonnement

Ben jij op zoek naar extra uitdaging en train je graag in groepsverband? Tijdens de trainingen hoef je niet meer na te denken; je gaat op in de groep en in het ritme. Altijd nét dat stapje extra!

Met het Fit abonnement kun jij onbeperkt meedoen met elke groepsles bij meer dan 90 clubs. Schrijf je snel in en doe mee met de verschillende groepstrainingen bij Fit For Free.