Fit For Free Yoga instructeur

Yoga in Zwolle

Het bekendste gebouw van Hanzestad Zwolle is ongetwijfeld de Peperbus, gevolgd door Museum de Fundatie met de bekende koepel op het dak. Maar Zwolle is ook een drukke stad waar hard wordt gewerkt. En waar kun je dan het beste ontspannen? Juist, bij Fit For Free. Onze vestiging in Zwolle biedt namelijk groepslessen yoga aan waarmee je door inspanning tot ontspanning kunt komen.

Wat is yoga?

Yoga is een filosofie, een levenswijze en een oefenmethode om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Alles wat je nodig hebt is een matje en een goede yoga instructeur. Met yoga verbeter je je lenigheid, concentratie en balans zodat je je na een yogales helemaal Zen voelt.

Beter in balans met yoga

Bij yoga neem je verschillende houdingen aan die je kortere of langere tijd vasthoudt. Door het vasthouden worden je spieren op een rustige manier gestretcht. Als je langere tijd aan yoga doet, zul je merken dat je lichaam soepeler wordt. Je wordt sterker en je balans verbetert.

Yoga heeft dynamische en rustige stijlen. Bij de dynamische yogastijlen volgen de houdingen elkaar in een hoog tempo op, waardoor je flink gaat zweten. Bij de rustige vormen ligt de nadruk meer op het lang vasthouden van de yogaposities, je ademhaling en het lichaamsbewustzijn.

De voordelen van yoga bij Fit For Free

Bij Fit For Free kun je met het Fit abonnement onbeperkt meedoen aan (yoga) groepslessen en fitness. Heb je bijvoorbeeld een sportblessure opgelopen, dan kun je yoga doen om je spieren in vorm te houden en soepel te blijven. Wil je naast yoga extra aan je conditie werken? Dan kun je met je abonnement gratis een cardiotraining doen in de fitnessruimte.

Wanneer is yoga geschikt voor jou?

Iedereen kan aan yoga doen. Yoga brengt je lichaam en geest in balans. Het is dus bijzonder geschikt als je in je leven veel stress ervaart door bijvoorbeeld een veeleisende baan. Yoga kan ook verlichting geven als je nek- of rugklachten hebt. De yoga oefeningen helpen om je spieren langer en soepeler te maken zodat pijnklachten kunnen verminderen. 

Yoga is ook geschikt voor jou als je te maken hebt met de volgende klachten:

  • bekkeninstabiliteit

  • onrustig gevoel

  • hoofdpijn

  • hyperventilatie

  • sportblessures

Kom lekker in beweging

Met een yoga groepsles van Fit For Free zet je je lichaam in beweging. Je voert oefeningen uit die je houding verbeteren en die je bloed laten stromen. Terwijl je op je matje ligt, zorgt je instructeur dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Het maakt dus niet uit of je de oefeningen al kent of dat je ze nog nooit hebt gedaan. Onze yoga lessen zijn geschikt voor elk niveau. Kom dus gerust een keertje meedoen! Vraag hiervoor een gratis dagpas aan.

In een groepsles train je samen

Tijdens onze groepslessen motiveert de gediplomeerde instructeur om het beste uit jezelf te halen. Sommige oefeningen zijn namelijk best inspannend! Maar dat is meteen het leuke van groepsles: je doet het nooit alleen. Ken je niemand die aan yoga doet? Tijdens onze groepslessen ontmoet je zeker andere yoga fans, waarmee je samen je oefeningen doet.

Dealblok home

Unlimited trainen met het alles-in-één Fit-abo

Dit wil jij! Onbeperkt trainen met een alles-in-één Fit-abonnement. Doe waar je zin in hebt: van cardio tot krachttraining en van vrij fitnessen tot les van onze gediplomeerde instructeurs, it’s all-in. Inclusief de populaire Les Mills-lessen zoals BodyCombat en SH’BAM. Probeer het de eerste 6 maanden voor € 14,99 per 4 weken.

Hoe ziet een yogales in Zwolle eruit?

Na een drukke dag op je werk kun je met yoga prima in beweging komen en mentaal ontspannen. Tijdens een groepsles yoga in Zwolle voer je één uur lang onder begeleiding van een ervaren instructeur de yoga oefeningen uit op je matje. We beginnen altijd met een warming up om je spieren voor te bereiden. 

Soepel en in balans met yoga

In deze les worden statische houdingen afgewisseld met bewegingen die je op een laag tempo uitvoert. Door de afwisseling van deze verschillende houdingen en bewegingen word je soepel en lenig. Je zult ook merken dat na een paar yogalessen je concentratie en balans beter worden.

Groepsles yoga in Zwolle

Bij Fit For Free Zwolle volg je yogales in groepen met maximaal 25 deelnemers. Matjes zijn op de club aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen yogamat meenemen. Onze yogalessen zijn geschikt voor alle niveaus. Het maakt dus niet uit of je net begint of al eerder aan yoga hebt gedaan. Wil je weten of het wat voor je is? Vraag dan een gratis dagpas aan en kom een keer proefsporten!

Waarom yogales bij Fit For Free?

Bij onze Fit For Free club in Zwolle volg je onbeperkt yoga groepslessen met het Fit abonnement. Met dit abonnement heb je toegang tot meer dan 90 Fit For Free clubs in Nederland .Volg live groepslessen en werk je in het zweet op onze fitness apparaten. Zo bouw je extra kracht op en verbeter je je conditie. Dankzij de ruime openingstijden kun je gerust voor of na je werk komen trainen en even lekker je hoofd leeg maken.

Boek snel en eenvoudig je groepslessen met de app

Weinig tijd? Gebruik dan de gratis Fit For Free app! Met deze app en je Fit abonnement boek je snel online je yogalessen of één van de andere groepslessen. Wissel bijvoorbeeld een yogales af met een uurtje Bodypump en breng je lichaam en geest weer in balans.

Vond je de les leuk? Neem dan een Fit abonnement en kom voortaan elke week een uurtje yoga doen. Je hebt 14 dagen bedenktijd om in de Yoga flow te komen.

Veelgestelde vragen over yoga in Zwolle

Ik wil samen met mijn vriend/vriendin yoga groepsles volgen. Kan dat? Ja. Als je zelf al lid bent van Fit For Free dan kun je meedoen met ons Fit For Friends programma. Als je vriend of vriendin bij ons een 6 maanden- of 1-jarig abonnement neemt, dan kunnen jullie allebei onbeperkt groepslessen volgen en fitnessen. Bovendien belonen we jou met 1 periode gratis sporten.

Welke yogavorm is geschikt voor beginners?  In principe kun je als beginner meedoen met alle yogalessen van Fit For Free. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, dan kun je in overleg met de instructeur yoga oefeningen doen die aangepast zijn aan jouw niveau. Als je meer lessen hebt gevolgd, dan zul je ook de moeilijkere yogahoudingen onder de knie krijgen.

Wat doet yoga voor je lichaam? Yoga heeft allerlei positieve effecten op je lichaam. Yoga maakt je lichaam flexibeler, waardoor je makkelijker beweegt. Het voordeel van yoga is dat je spieren ook sterker worden, zonder dat het ten koste gaat van lenigheid. Andere positieve effecten zijn: een betere doorbloeding, beter slapen, meer energie, een beter concentratie en minder stress.

Ik heb rug- en bekkenklachten. Kan ik dan yoga groepslessen volgen? Ja. Yoga heeft namelijk een positief effect op rug- en bekkenklachten. Er zijn verschillende asana’s die het gebied rondom je heupen en onderrug soepeler maken zodat de klachten verminderen. Als je regelmatig yoga doet, dan kunnen de klachten sterk verminderen.

Werkt yoga stressverlagend?  Ja. De ademhaling is een van de belangrijkste onderdelen van yoga. Een diepe en kalme ademhaling helpt je lichaam om rustig te worden. Tijdens de yogales besteden we veel aandacht aan de ademhaling. Als je vaker aan yoga doet, dan ga je automatisch dieper ademhalen via je buik. Deze buikademhaling helpt je lichaam om tot rust te komen. Je ervaart op deze manier minder stress in je dagelijks leven.