FFF September campagne - header

Kickboksen in Den Haag

Als je in Den Haag woont, dan ben je vast goed bekend met het Binnenhof, de leuke winkelstraatjes, de popfestivals en natuurlijk het strand, het Kurhaus en de Pier. Leuk om te shoppen en te wandelen, maar hoe zit het eigenlijk met je conditie? Wel goed, of kan het beter?

Over kickboksen in Den Haag

Wil je lekker bewegen? En tegelijkertijd mentaal ook sterker worden? Kom dan een keertje kickboksen bij Fit For Free in Den Haag. Onze clubs zitten verspreid door de stad, van Houtrust tot Forepark en van Mariahoeve tot de Uithof. Loop gewoon eens binnen of kom een keertje gratis proefsporten.

Wat is kickboksen?

Wel eens gehoord van lowkicks, roundhouse kicks, front kicks, hieltrap en high kicks? Ze horen allemaal bij kickboksen. Bij deze sport gebruik je je handen, vuisten, knieën en benen om die stoere trappen uit te delen. Tegelijkertijd werk je aan je conditie. Kickboksen is in Japan en de VS ontstaan en werd daar populair in het begin van de jaren 70. Bij kickboksen combineer je karate- en taekwondo-trappen met de stoten van het boksen.

Meer conditie met elke trap

Kickboksen is een sport waarbij je alle spieren van je lichaam gebruikt. Zelfs spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Een kickbokstraining is heel intensief. Daardoor wordt je stofwisseling flink aan het werk gezet en verbrand je veel calorieën. Wil je afvallen en op een explosieve manier aan je conditie werken? Dan is kickboksen zeker wat voor jou.

Verbeter je coördinatie en mentale kracht

Kickboksen doet ook mentaal wat met je. Het gaat namelijk niet alleen om het uitdelen van de stoot of trap. Bij het kickboksen kun je voelen hoe sterk je bent. Je wordt fysiek maar ook mentaal sterker. Dat gevoel kan er voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Hoe voelt het voor jou om een flinke trap uit te delen tegen een bokszak of pad? Waar ligt jouw grens? Met kickboksen kom je daar snel achter. Het is een prima manier om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Wanneer is kickboksen geschikt voor jou?

Kickboksen is geschikt voor iedereen: man, vrouw, jong, oud, beginner of ervaren kickbokser. Heb je geen ervaring? Geen probleem. Bij Fit For Free leer je vanaf je eerste les om de boks- en traptechnieken op de juiste manier uit te voeren. En met een Fitness & Groepslessen abonnement kun je zo vaak komen trainen als je wilt.

De voordelen van kickboksen

Kickboksen geeft je een sterk en gezond lichaam. Na een paar lessen zul je merken dat vooral de volgende dingen verbeteren: 

Coördinatie en evenwicht Tijdens het boksen is het belangrijk om je lichaam goed onder controle hebben. Je armen en benen stuur je goed aan, zodat je trappen op de juiste plek terechtkomen. En als je een high kick maakt met je been hoog in de lucht, reken maar dat je evenwicht dan ook beter wordt.

Conditie Bij kickboksen sta je nauwelijks stil. Net als bij Bokszaktraining en Fitboxing zijn je voetenwerk en je verdediging belangrijk, zodat je steeds in beweging bent. Dat hou je alleen vol met een goede conditie. In het begin kost het wat tijd om op te bouwen, maar later heb je er profijt van. Spierontwikkeling Trappen en stoten kost veel kracht en dat maakt je spieren sterker en steviger. Je merkt dat je steeds meer kracht en snelheid krijgt.

Ontdek je eigen kracht Heb je niet veel zelfvertrouwen en wil je dat graag veranderen? Dan kan kickboksen helpen om je beter te laten voelen over jezelf. Je leert je eigen kracht kennen en je voelt je sterker omdat je meer zelfvertrouwen krijgt.

Dealblok home

Unlimited trainen met het alles-in-één Fit-abo

Dit wil jij! Onbeperkt trainen met een alles-in-één Fit-abonnement. Doe waar je zin in hebt: van cardio tot krachttraining en van vrij fitnessen tot les van onze gediplomeerde instructeurs, it’s all-in. Inclusief de populaire Les Mills-lessen zoals BodyCombat en SH’BAM. Probeer het de eerste 6 maanden voor € 14,99 per 4 weken.

Hoe ziet een groepsles kickboksen in Den Haag eruit?

Bij Fit For Free doe je tijdens de kickboks groepsles een mix van cardio training en Kickboks technieken. De oefeningen zijn leuk en afwisselend, dus je lesuur vliegt voorbij. Je leert hard en effectief trappen met de juiste techniek en ondertussen bouw je een topconditie op. Bovendien kun je met ons Fitness & Groepslessen abonnement onbeperkt kickbokslessen en andere groepslessen volgen. Je mag bovendien onbeperkt fitnessen bij onze clubs.

Leef je lekker uit op de bokspads

Je krijgt les van een gediplomeerde instructeur die je de stoot- en trapbewegingen leert op speciale pads. De oefeningen doe je zonder lichamelijk contact, maar je probeert natuurlijk wel om de pads zo goed en hard mogelijk te raken. Dit wisselen we af met verschillende bodyweight oefeningen om je spieren sterker te maken. Lijkt het je wat? Kom dan een keertje gratis proefsporten!

Iedereen is welkom

Tijdens de les sporten we lekker intensief, waardoor je ademhaling versnelt en je hartslag en vetverbranding omhoog gaan. Je lichaam wordt sterker, slanker en strakker. De lessen zijn toegankelijk voor jong en oud, recreanten en gevorderden, mannen en vrouwen. Je traint altijd op je eigen niveau en onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur.

Waarom kickboksen bij Fit For Free Den Haag?

Fit For Free biedt in de Haagse clubs groepslessen kickboksen aan. Met ons Fitness & Groepslessen abonnement doe je onbeperkt mee met alle groepslessen die onze clubs aanbieden. Je mag bovendien gratis gebruik maken van alle fitnessapparaten in de clubs. Zo kun je bepaalde spiergroepen extra trainen, of meer cardio doen voor een betere conditie.

Kickboksen bij jou in de buurt

Fit For Free heeft meerdere vestigingen in Den Haag. Je kunt dus altijd bij jou in de buurt sporten. Onze Haagse clubs hebben airco en diverse faciliteiten zoals aparte kleedkamers. Met de gratis Fit For Free app en je abonnement boek je snel je Kickbokslessen online. 

Neem je vrienden ook mee!

Sport je graag samen met vrienden? Dat begrijpen we, want het is extra motiverend om samen te sporten. Als je al een abonnement hebt, dan kunnen ze mooi samen met jou komen trainen met Fit For Friends.

0 clubs gevonden

in de omgeving van Den Haag

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Den Haag

  Welke kleding heb ik nodig voor kickboksen? Bij kickboksen is het belangrijk dat je kleding draagt die losjes zit. Gewone sportkleding die goed past, is prima. Draag een korte of lange broek met T-shirt, maar let er wel op dat er geen ritsen of uitsteeksels aan zitten. Binnenschoenen helpen bij je voetenwerk en laten je stevig staan tijdens de oefeningen.

  Zijn de kickbokslessen gemengd? Ja. Bij onze kickbokslessen boksen mannen en vrouwen samen. We maken groepjes op basis van niveau, zodat je altijd een gelijkwaardige trainingspartner tegenover je hebt.

  Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen? Het grootste verschil is dat je bij kickboksen je handen en voeten gebruikt, i.p.v. alleen je handen. Bij kickboksen mag je gebruik maken van je voeten, handen en je scheenbeen. Als je bokst, dan ben je vooral bezig met de stoten, je dekking en je houding. Bij kickboksen deel je ook stoten uit, maar de nadruk ligt meer op de traptechnieken voor je benen.

  Moet ik zelf bokshandschoenen kopen voor de kickbokslessen? Als je zelf handschoenen hebt, dan mag je die meenemen naar de les. Op de club liggen ook handschoenen klaar in de zaal. Deze worden altijd na afloop gedesinfecteerd. 

  Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen boksen? Nee ervaring is niet nodig. Je kunt gewoon mee komen trainen, ook al ben je nog nooit in de buurt van een bokspad geweest. Onze instructeurs kijken wat je niveau is en geven je tijdens de lessen de juiste oefeningen om je niveau te verbeteren.