Conditie

Verbeter je conditie met de

Sprint trainingen

Wat is Sprint van Les Mills?

Sprint is een high-intensity interval training (HIIT) op een spinningfiets van het populaire programma Les Mills. De les wordt ook wel omschreven als een intense work-out van 30 minuten waarbij hoge intensiteit het uiteindelijke doel is.

Het mooie van deze les is dat het toegankelijk is voor iedereen. Door de weerstandknop op de spinningfiets kun je namelijk zelf de intensiteit aanpassen aan je eigen niveau. Les Mills Sprint is de ideale work-out om jezelf naar je fysieke én mentale grens te pushen! Lijkt Les Mills Sprint je wat? Doe dan geheel vrijblijvend een keertje mee en ervaar of het wat voor jou is.

Gemiddeld calorieverbruik: 450 kcal per les

Wat houdt een Sprint les van Les Mills in?

Een Sprint work-out heeft een vaste opbouw. Voordat je aan de les begint, zorg je dat je fiets helemaal is ingesteld op jouw hoogte. Vervolgens zal de gecertificeerde instructeur je meenemen in een warming-up, zodat je spieren goed warm worden en de kans op blessures kleiner wordt.

Nadat iedereen goed warm is geworden, zal je met hoge intensiteit op verschillende tempo’s en weerstanden jezelf gaan uitdagen. De ene keer zal je op een extreem hoog tempo met lage weerstand alles geven, terwijl je daarna op een hoge weerstand een berg zal beklimmen. Omdat je te allen tijde zelf kan bepalen hoe diep je gaat, is de les voor iedereen toegankelijk. Daarnaast hoef je ook geen ervaren fietser te zijn.  

De les wordt altijd afgesloten met een cooling-down, zodat je lichaam weer kan herstellen. Het uitfietsen wordt afgewisseld met een aantal stretchoefeningen. Hierdoor kunnen je spieren op lengte komen en verminder je de kans op blessures.

Het Fit abonnement

Ben jij op zoek naar extra uitdaging en train je graag in groepsverband? Tijdens de trainingen hoef je niet meer na te denken; je gaat op in de groep en in het ritme. Altijd nét dat stapje extra!

Met het Fit abonnement kun jij onbeperkt meedoen met elke groepsles bij meer dan 90 clubs. Schrijf je snel in en doe mee met de verschillende groepstrainingen bij Fit For Free.